Over bot en volumeverlies + video's

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Alles over gezichtsveroudering

Bot- en vetverlies

Tijdens het verouderingsproces wordt bot geabsorbeerd, de gezichtsbeenderen worden dunner en brozer. Dat zorgt ervoor dat je gezicht er smaller uitziet en dat leidt tot minder strak uitziende kaak- en jukbeenderen. Ook verliest het gelaat vulling van onderhuids vet, neemt de elasticiteit af en zakt het volume van de wangen en oogleden onder invloed van de zwaartekracht naar beneden.

Volumeverlies

De verdeling van onderhuids volume kan gecorrigeerd worden zónder operatie, met behulp van injectables. Hiermee kunnen ook rimpels effectief worden aangepakt. De meest gebruikte middelen om rimpels te behandelen zijn botuline toxine (Botox®, Dysport®) en hyaluronzuur (o.a.Restylane®). Botox ontspant de onderliggende gezichtsspieren, terwijl het hyaluronzuur de huid vult.

Zie je er ouder uit dan je bent? Oog je vermoeid terwijl je fit bent? Deze chirurgische ingrepen staan tot je beschikking:

In deze film legt plastisch chirurg Frank Niessen uit wat er met je gezicht gebeurt als je ouder wordt:

Voorhoofd, wenkbrauwen en ogen

De operatiemogelijkheden

Gecombineerde wenkbrauw- en bovenooglidcorrectie

Als het huidoverschot van de bovenoogleden het gevolg is van huidverslapping van de

Met je grijze haar in de krant: AD, winter 2014

Met je grijze haar in de krant: AD, winter 2014

bovenoogleden, dan is ooglidcorrectie de juiste ingreep. De wenkbrauwen zitten dan nog op de oorspronkelijke plaats. Zijn de wenkbrauwen echter wat naar beneden gezakt, dan verdwijnt het huidoverschot van de bovenoogleden vanzelf als de wenkbrauwen weer worden opgetrokken tot de oorspronkelijke hoogte (soms is het een combinatie van beide factoren).

Voorhoofdslift

Een bovenooglidcorrectie kan ook in combinatie met een endoscopische voorhoofdslift worden uitgevoerd. Er worden 5 zeer kleine sneetjes van ongeveer 1/2 cm in de behaarde hoofdhuid gemaakt. Het botvlies wordt onderhuids losgemaakt en als een U ingesneden. Vervolgens wordt het naar achteren getrokken zodat de wenkbrauwen hoger komen te staan en daarna met oplosbare hechtingen of lijm vastgemaakt. Lees hier meer over de voorhoofdslift.

Bekijk hier een gecombineerde wenkbrauw-ooglid operatie + resultaat

 

Boven- en onderooglidcorrectie

Door verslapte bovenoogleden en vooral ‘wallen’ van de onderoogleden zie je er ouder dan je werkelijk bent. Wallen van de onderoogleden worden vaak ten onrechte in verband gebracht met een ongezonde levensstijl. De oorzaak is, naast veroudering, vaak erfelijk bepaald. Ook jonge mensen kunnen deze problemen al hebben. Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische operaties. Lees hier meer over ooglidcorrecties.

In deze film wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd en zie je de resultaten.

 

Wangen, kaaklijn en hals

De operatiemogelijkheden

Voor een lift van wangen, kaaklijn en hals is de facelift geschikt. Er bestaan veel misverstanden over een facelift. Zo wordt vaak verondersteld dat je na een facelift een soort maskergelaat krijgt, of er wordt gedacht dat je gezicht zodanig van karakter verandert dat je niet meer op jezelf lijkt. Dit is onjuist. De verandering van het gezicht zal de meeste mensen zelfs niet opvallen; wat wel opvalt, is dat je er uitgerust en beter uitziet. .

Hoe werkt een facelift?
Bij een facelift worden de weke delen van het gezicht naar boven verplaatst in hun oorspronkelijke positie. De plooien worden minder uitgesproken. De contouren van de kaaklijn worden verbeterd. Rimpels verminderen, maar ze verdwijnen niet helemaal. De rimpels rond de ogen en de mond blijven onveranderd. Hiervoor zijn andere ingrepen nodig, zoals een ooglidcorrectie, injectables, peeling of laserbehandeling.

Een facelift heeft geen effect op het voorhoofd, daarvoor is een voorhoofdslift nodig.  Lees hier meer over de voorhoofdslift. (Joost er komt nog een url naar de pagina hierover op de eca site)

Bekijk hier een facelift operatie + resultaten:

 

Lees ook