Is na 48 uur de frisse geur nog steeds waarneembaar?

04:28 - 02:40
luistertijd 04:28 - leestijd 02:40

Agressief en zacht tegelijk!

Volgens Vichy is dit de eerste anti-transpirant deodorant die de okselhuid mooier maakt door een combinatie van LHA en lichtweerkaatsende parelmoeren. Hierdoor hoeft minder vaak onthaard te worden en wordt de huidtextuur fijner, zonder dat dit ten koste gaat van de anti-transpirantwerking. Deze hypoallergene deodorant is geschikt voor de meest gevoelige huid, doordat geen parabenen of alcohol zijn toegevoegd.

Dit klinkt natuurlijk enigszins tegenstrijdig… agressief in het bestrijden van luchtjes en toch zacht voor de huid. Kan dat eigenlijk wel?

Eerst even iets over de werkzame stoffen in deze deodorant…

LHA ER195

corine-vichy-review-deoEen belangrijk ingrediënt is LHA ER195, een beta-lipohydroxy zuur. Dit is een innovatief derivaat van salicylzuur, dat normaal gesproken wordt toegepast in skincare voor de acnegevoelige huid, omdat het een exfoliërende werking heeft en helpt de poriën te ‘ontstoppen’. Toegepast in deodorant verfijnt LHA de huidtextuur en heeft het zijn werking bewezen bij de retractie van haartjes in de aangroeifase. Ook is LHA in staat bacteriën te belemmeren zich aan deeltjes in de okselhuid te hechten, zodat de huid langer vrij blijft van bacteriën en bijbehorende geurtjes.

Kortom, haartjes groeien minder snel terug, bacteriën blijven langer weg en de okselhuid wordt bij regelmatig gebruik fijner van structuur. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van lichtweerkaatsende parelmoeren in de deodorant, die direct voor een (optisch) mooiere okselhuid zorgen.

Aluminium chloorhydraat en perliet

Deze twee stoffen dragen bij aan de 48 uur lange anti-transpirantbescherming. Aluminium chloorhydraat is een tijdlang erg in opspraak geweest, omdat het borstkanker zou (kunnen) veroorzaken. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat dit niet het geval is. Meer hierover valt te lezen op de website van KWF.

Perliet is een glasachtig vulkaangesteente. Wanneer perliet wordt verhit tot ongeveer 900 °C zet het uit tot twintigmaal zijn oorspronkelijke volume. Dat komt doordat het bij die temperatuur zacht begint te worden en het water dat in het materiaal aanwezig is een groot aantal minuscule belletjes vormt. Deze belletjes worden uiteindelijk ‘poriën’ met een hoog absorptievermogen. Naast toepassing in deodorant wordt perliet ook regelmatig toegepast in isolatiemateriaal voor de bouw en in compost voor de tuinbouw. Over geurtjes gesproken…

De test: mijn eerste indruk

De deodorant heeft een vrouwelijke geur met frisse en poederige geurnoten. De geur is niet overheersend, maar zorgt wel voor de benodigde frisheid. Erg fijn is de brede roller, waarmee je de deodorant in één beweging aanbrengt. Het product is vrij dun, niet plakkerig en droogt snel op. Ondanks de lichte textuur voelt de deodorant zeer ‘voedend’ aan. Ik kan me goed voorstellen dat een door ontharen beschadigde huid hier echt van opknapt.

Denk ik er na 48 uur nog steeds zo over?

Liquid Allowance AirplaneLaat ik vooropstellen dat deodorant aanbrengen bij mij een dagelijks ochtendritueel is. Met de nadruk op dagelijks. Nut en noodzaak van een deodorant die 48 uur frisheid garandeert, zie ik dan ook niet helemaal. Misschien kan het handig zijn bij een lange intercontinentale vlucht? Door het handzame formaat mag deze deodorant trouwens wel mee de vliegtuigcabine in (handig als je alleen met handbagage reist). Bij de meeste spuitbussen is dat niet het geval.

corine-review-vichy-deo

Voor deze review heb ik – bij wijze van hoge uitzondering – een ‘deodagje’ overgeslagen. En ik moet toegeven dat dit met deze deodorant ook prima kan. Na 48 uur was de frisse geur nog steeds waarneembaar en deed de anti-transpirant nog zijn werk. Bovendien laat de deodorant nauwelijks witte strepen achter in je (zwarte) kleding. Eerder een lichte wittige waas, die er in de wasmachine zo weer uitgaat.

Of je met deze deodorant minder vaak je oksels hoeft te ontharen en de huidstructuur fijner wordt doordat haartjes minder snel teruggroeien, kan ik niet beoordelen. Mijn okselhaartjes zijn jaren geleden al (permanent) weggeflitst met laser.

corine-zwart-witHet eindoordeel

De Vichy Anti-Transpiratie Beauty Deodorant Roller 48 uur is inderdaad effectief in het bestrijden van luchtjes en toch zacht voor de huid. De brede roller, de sneldrogende voedende formule en de langdurig frisse geur maken het tot een fijn product. Deze deodorant krijgt zeker een vaste plek in mijn dagelijkse ochtendritueel!

Lees ook