Pak je verslapte beenhuid aan!

11:18 - 06:46
luistertijd 11:18 - leestijd 06:46

Mooi wakker worden deel 2: Een droomlijf met droomhuid

Het ideale lichaam bestaat niet. Er zijn aantrekkelijke mensen in alle soorten en maten. Gelukkig zijn de superdunne modellen niet langer het enige beeld in de media. De nieuwe celebritywereld – die met name door sociale media is opgekomen – bracht in het afgelopen decennium voluptueuze vrouwbeelden naar voren die nieuwe ‘idealen’ hebben gecreëerd: vooral grote ronde achterwerken zijn de nieuwe rage.

Nieuwe schoonheidsidealen: bubble butt

Heb je al van het nieuwe werkwoord ‘seltering’ gehoord? Dit is een nieuwe fitnesstrend vernoemd naar Jen Selter, de fitnessgoeroe van Instagram met de bubble butt. Dit is een ronde bilpartij, zoals op het plaatje in het droomwolkje hiernaast. Deze dames willen meer bil, maar wel een gladde huid zonder cellulite. En laten wij daar nu tips voor hebben…

We willen tegenwoordig best een maatje meer en onze rondingen mogen gezien worden. Actrice Kate Upton staat bekend om haar prachtige bikinifoto’s en ze draagt bepaald geen maatje 34. Ook zangeressen Jennifer Lopez en Nicky Minaj hebben lak aan het eendimensionale schoonheidsideaal van vroeger.

Laten we stoppen met kritiek!

Andersom lijkt het er ook op dat we vrouwen die zogenaamd ‘te dun’ zijn meer dan ooit bekritiseren. Kledingontwerpster en voetbalvrouw Victoria Beckham zou dunner zijn geworden na elke baby en na elke carrièrestap, en zou geen goed voorbeeld vormen voor jonge schoonheidsbewuste vrouwen.

Zelf bekritiseer je misschien ook weleens je eigen uiterlijk of dat van andere vrouwen. Wij van het FreshWater Team stellen voor dat we daar allemaal mee stoppen, want het wordt hoog tijd dat we minder hard oordelen over onszelf en anderen. Niet ons beeld van het ‘ideale lijf’, maar de vraag bij welk eetpatroon en welke levensstijl we ons persoonlijk het meest energiek voelen, zou moeten bepalen hoe we tegen ons lijf aan kijken.

Het is de binnenkant die telt?!

Heb je zelf een maatje meer of minder? Dan heb je vast weleens gehoord van het adagium: ‘het is de binnenkant die telt’. Zullen we deze dooddoener ook maar eens uit het raam gooien? Want ook vrouwen die geen BMI van 20 hebben vinden het belangrijk om er leuk (en liefst aantrekkelijk, als het even kan…) uit te zien. De buitenkant telt voor de meesten van ons wel degelijk. Daarom bespreken we nu hoe je gezond en prachtig voor de dag kunt komen. No matter your size.

Tip 1: Pak het (hard)lopen op met IriverOn

Je happiness kun je vergroten door jezelf een actieve levensstijl aan te meten. Bloed mag stromen, het hart mag kloppen en de wind mag suizen.

Hardlopen zorgt ervoor dat je je aantrekkelijker voelt om twee redenen. Ten eerste is een goede bloedsomloop van groot belang bij het bestrijden van de welbekende sinaasappelhuid. Cellulitevrije benen en billen zijn binnen handbereik en dat je daar graatmager voor moet zijn is absoluut een mythe. Het heeft veel meer met bloedsomloop en de mate van activiteit te maken dan met de hoeveelheid vet. Ten tweede zorgt hardlopen ervoor dat de huid als het ware wordt gemasseerd door de constante op-en-neer beweging van de billen en benen. Dit masserende effect breekt die typische honingraadstructuur van vrouwelijk vet af, met mooiere, gladdere billen en benen als resultaat (en off topic: sterkere botten als bijkomend voordeel).

Of je nu een fanatieke renner bent of al jaren niet meer hebt gesport, wij hebben de ultieme tool om je fitnesslevel een niveautje omhoog te tillen. Ook als het idee van joggen je een hartverzakking bezorgt. Sterker nog, wij hebben een persoonlijke coach, muzieksysteem én hartslagmonitor in één dat je gegarandeerd zal motiveren. Ben jij klaar voor een gezonde herstart? Verdiep je dan eens in het idee van de Iriver On (spreek uit: ‘ei-rivver-on’) bluetooth headset. Klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet.

Stel je dit scenario voor…

Je hebt je smartphone in je zak (of aan je arm gebonden), en je headset hangt comfortabel rond je hals. Je loopt eerst een rondje om op te warmen en luistert naar je favoriete muziek die via bluetooth (dus draadloos) uit je telefoon komt. Er belt een vriendin. Je drukt op een knopje op de headset en neemt de telefoon op en kletst even. Je hang weer op zonder je telefoon tevoorschijn te halen, want de IriverOn heeft alle knopjes binnen handbereik.

Je zet de muziek wat harder en begint te joggen. De stem van de IriverOn coach vertelt je wat je harslag is. Je hebt je coach van tevoren al geïnstrueerd dat je vet wilt verbranden, want dat is je fitnessdoel. Wanneer je hartslag boven de ideale vetverbrandingszone gaat, hoor je de stem van je coach zeggen dat je je tempo iets moet aanpassen. Ook je zuurstofgebruik, snelheid, afstand én calorieverbruik worden gemeten. Hoe weet de IriverOn deze waarden? Het meeste wordt gemeten in je oor. Er zit een piepklein sensortje in de headset die deze fitnesswaarden precies bijhoudt. Wanneer je thuiskomt kun je op de computer alles nakijken, bijhouden, en delen met je Facebook contacten. Zij zullen je verder motiveren!

Een slimme biometrische headset

Hoe dit technisch allemaal kan? Goede vraag. Wat wij weten is dat deze slimme biometrische headset, die tegelijkertijd perfect dienst doet als digitale personal trainer, de slimste fitness uitvinding van de eeuw is. Dit apparaat heeft inmiddels meerdere leden van het FreshWater Team in echte renners omgetoverd!

Via twee gratis te downloaden fitness-apps voor zowel Apple- als Android-gebruikers (IriverOn & PerformTek) zijn de biometrische data realtime of na de training terug te zien. Bestel hem bij FreshWater Valley en ervaar de voordelen van regelmatig sporten. Je voelt je al gauw blijer, mooier, en meer content.

Tip 2: Verwijder oude vetcellen definitief

Vetcellen die eenmaal zijn aangemaakt, bijvoorbeeld in een periode van toegenomen gewicht door zwangerschap, kun je met reguliere afslankmethoden (gezonder eten, meer sporten) nooit meer verwijderen. Wat?? Schrik niet en let me explain…. Je valt natuurlijk wel af, en de vetcel raakt leeg en verkleint daardoor opzienbarend, maar de cel zelf blijft bestaan.

Het nadeel is dat deze vetcel op elk moment klaarstaat om weer opgevuld te worden. Dat verklaart mede het bekende jojo-effect. Hoe kun je deze vicieuze cirkel beëindigen? Door de vetcel definitief te verwijderen. En dat doe je door het membraan van vetcellen af te breken.

Met ultrasone pulsen halen artsen reeds jarenlang het membraan van vetcellen voorgoed weg. En sinds fabrikant Homedics vorig jaar ook in Nederland met een apparaat voor thuisgebruik op de markt kwam, is het nu voor iedereen mogelijk om definitief af te rekenen met vetcellen die er vaak al jaren zitten en onmogelijk te verwijderen zijn met sporten en gezond eten alleen. Lees meer over de Ultra Slim Pro en bestel hier.

Tip 3: Exfolieer voor een prachtige lichaamshuid

Een huidaandoening die vaak voorkomt is keratosis pilaris. Het is een veelvoorkomend verschijnsel, waarbij dode huidcellen zich om de haartjes wikkelen waardoor een bultje ontstaat. Het kan eruit zien als kleine witte en/of rode kopjes van 1 mm breed en komt het vaakst voor op armen en benen. Het is niet besmettelijk of gevaarlijk, maar wel vervelend en ontsierend. Het is tevens erfelijk en als je last hebt van keratosis pilaris heb je 50% kans het aan elk van je kinderen door te geven.

Maar er is ook goed nieuws…

Onder de douche kun je met de Buf-Puf de dode huidcellen op armen en benen verwijderen, waardoor de haarfollikels binnen drie weken een heel ander aanzicht zullen hebben. De douche is de beste plaats om keratosis pilaris aan te pakken, want de vochtigheid en warmte zorgen ervoor dat de poriën meer open staan en de dode huidcellen makkelijker loskomen. Bestel de Buf-Puf voor het lichaam hier. Tevens hebben we een ‘Gentle’ versie voor de gevoelige huid als je de gewone Buf-Puf te ruw vindt.

Cellulitis

Een ander helaas veelvoorkomend huidverschijnsel is cellulitis. Heb jij hier last van, dan is een combinatie van exfoliatie en massage een goed idee. Exfoliatie maakt het huidoppervlak zachter, en massage zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Een stevige massage is nodig om de structuur van vrouwelijk vet zodanig op te breken dat de billen en benen gladder worden en vrij van de bekende sinaasappelhuid. Met je eigen handen kun je vaak niet genoeg druk zetten om de cellulite te daadwerkelijk te bestrijden. Daarom heeft supermodel Elle MacPherson twee apparaten ontwikkeld die haar hebben geholpen haar supermodellenhuid te bereiken. Had Elle dan cellulite? Jazeker!

Deze aandoening is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Daardoor zie je soms zelfs bij vrouwen met een laag vetpercentage putjes op de benen. En andersom zie je soms vrouwen met een voller figuur die een hele strakke, gladde huid hebben zonder bultjes en putjes. Een teveel aan vocht kun je afdrijven, de doorbloeding kun je stimuleren, en putjes kun je bestrijden, à la Elle MacPherson.

The Body!

FreshWater Valley is er trots op de beroemde productlijn ‘The Body’ nu in huis te hebben. De Cellulite Massager (rechts op de foto) maakt de huid bij dagelijks gebruik daadwerkelijk stukken gladder en de Elle MacPherson Dry Brush masseert niet alleen, maar exfolieert ook nog, met prachtige benen als resultaat.

Bekijk ook onze andere fijne methoden van exfoliëren, waaronder de nieuwe lijn met roterende gezichts- en lichaamsborstels  die onze collectie van Clarisonic hebben vervangen. Een groot voordeel van deze nieuwe lijn: de borstels zijn stukken voordeliger dan de beroemde sonische voorloper, en net zo effectief voor het dagelijks reinigen van je huid, zowel op het gezicht als het lichaam. Dag dode huidcellen, hallo zachte en vlekkeloze huid!

En vergeet niet blij te zijn met wat je hebt en je te realiseren dat je de moeite waard bent. Door actief met je gezondheid bezig te zijn, tijd voor jezelf te nemen, dagelijks je zegeningen te tellen, en handige beauty hacks te implementeren, word je vanzelf blijer. En dát is nog eens aantrekkelijk! Want wat je droomlijf ook is, het is van jou alleen en het is de moeite waard.

Vragen?

E-mail gerust naar info@freshwatervalley.com.

Hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in Amerika inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook