Is het een facepowder of bronzing poeder? Bonny worstelt…

03:08 - 01:52
luistertijd 03:08 - leestijd 01:52

In dit prachtige poederdoosje met de naam Dior Nude Air Tan Powder prijkt een geperst poeder met daarin de letters NUDE gestanst. Mooi! Er zijn zes kleurstellingen verkrijgbaar. Ik test een lichte kleur, gezien mijn lichte huidskleur. Omdat mij in eerste instantie niet helemaal duidelijk is wat voor product het is, besluit ik om het poeder op twee manieren te testen. Namelijk als facepowder en als finisher / bronzer.

Nude Air Tan Kleurenpallet

Nude Air Tan Powder is verkrijgbaar in zes kleuren.

Zeer lichte formule… misschien wel te licht?

Als ik met de bijgeleverde -mini- kabuki kwast zachtjes wat poeder uit het doosje neem, vraag ik me direct af of er überhaupt poeder aan de kwast is blijven kleven, zo licht is de formule. Het product hecht vrij slecht aan de kwast en vervolgens ook slecht op mijn huid. Als ik het met een andere penseel probeer, is het resultaat hetzelfde.

Geen gezichtspoeder en ook geen bronzer

Ik heb de Nude Air Tan – zoals gezegd – op een gepoederde basis getest, dus als finisher / bronzer en ook direct als gezichtpoeder. Op beide manieren is het resultaat enigszins teleurstellend. Het product is namelijk net iets te donker om over het gehele gezicht aan te brengen: dit geeft een vlekkerig en poederig effect en benadrukt lijntjes en rimpeltjes. De kleur is echter te licht om een echt bronzing effect te geven. Verder hoopte ik dat de vrolijke miniscule glimmertjes in de poeder die geclaimde ‘vitaliteit’ zouden brengen, maar helaas… ze zijn op de huid niet zichtbaar.

De naam ‘Nude Air’ past zeer goed bij dit product, vanwege het minimale effect. In onderstaand filmpje zie je hoe je het product gebruikt, samen met andere producten uit de Nude Air lijn. Je zult zien, dat de Tan Powder een zeer subtiel, nauwelijks waarneembaar effect geeft.

https://www.youtube.com/watch?v=bIVieNP3AsM

Tot slot enkele tips

Dit product in deze kleur blijkt voor mij dus niet zo geschikt. Wel kan me voorstellen dat een tintje donkerder wellicht iets meer dat bronzing effect zou kunnen geven, waarop Dior doelt in bonny thomassenhaar claims.  Daarom een belangrijk advies:  laat je eerst goed informeren, voordat je een product aanschaft.

Een kostbaar poeder zoals deze moet echt de juiste kleurtoon en -tint hebben, wil het iets toevoegen. Verder moet het product gewoon goed voelen op je huid. Laat je voorlichten bij een parfumerie en vraag dan of een visagist het product bij je aan wil brengen. Stel jezelf de vraag: word ik er mooier van? Bij twijfel: niet doen.

Tip 1: Check altijd het resultaat bij daglicht! Tip 2: Laat je niet – overhaast – producten adviseren. Denk er bij twijfel nog even rustig over na, of maak foto’s van je opgemaakte gezicht en het productnummer. Je kunt het product altijd later kopen of online bestellen.

Lees ook