Zonder glim, maar met anti-oxidanten

03:46 - 02:15
luistertijd 03:46 - leestijd 02:15

Getest Paula’s Choice Non-Greasy Sunscreen SPF 50

Een van de grootste ergernissen zijn – denk ik wel – die dikke plakkende, niet uit te smeren en een dikke witte waas achterlatende zonnebrandcrèmes. En al helemaal een ramp wanneer je eigen huid ook nog naar de vette kant neigt, zoals de mijne… dan wil je echt die plakkende textuur niet op je gezicht.

Met Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 schijnt dit probleem opgelost te zijn. Deze sunscreen is voor elk huidtype geschikt, maar vooral voor de gemengde tot vette huid die problemen ervaart met acne, meeëters en pigmentvlekken.

Laat de zon maar komen!

Nadat ik het product had ontvangen, was het nog eventjes wachten op de zon. Eindelijk kreeg ik de ultieme kans om dit product te testen; een zonnige dag! Behalve een zeer waterproof zonbescherming, zit in deze sunscreen voor gezicht en lichaam ook nog eens een flinke dosis anti-oxidanten in de vorm van  vitamine A, C en E. Zo krijg je meteen een extra bescherming en boost voor je huid!  Meer informatie over extra anti-oxidanten in de zon lees je hier.

Het product heeft een pH tussen de 6,5 en 7,5 en is 100% vrij van parfum en kleurstoffen.

Shop hier online

 

Sfeerbeeld PC Non-Greasy SunscreenHet gebruik en eerste indruk

Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 is verpakt in een handige en vrolijk ogende oranje tube met klikdop. De sunscreen zelf is aan de dunne kant, hetgeen je bij een factor 50 niet zou verwachten. Over het algemeen wordt gesteld dat hoe dikker en stugger de zonnebrand, hoe beter de bescherming. Maar dat is natuurlijk slechts een vuistregel.

Enfin, deze lichtzoet geurende emulsie laat zich soepel smeren en trekt wonderbaarlijk snel in. Je voelt de sunscreen wel zitten , maar op een manier die niet vervelend plakkerig aanvoelt. Het matteert de huid bij mij niet echt; het geeft eerder een gezonde gloed wat ik ook niet verkeerd vindt.

En daarbij, wanneer je in de zon zou liggen ‘bakken’, mag je ook niet verwachten dat de matterende werking lang aanhoudt wanneer je begint te zweten. Dan wordt het toch glimmen geblazen.

Waterproof

De claim dat het product waterproof is voor minimaal 80 minuten durf ik niet aan. Je voelt dat het product in het water nog wel even blijft zitten, maar dat gevoel is eigenlijk maar van korte duur. Voor de zekerheid smeer ik me daarna  toch nog maar een keer in.

Shop hier online

 

Tamara

Combinatie met make-up

Voor wie niet wil bakken in de zon, maar wel een beschermende verzorging onder haar make-up wil dragen, is Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen een uitstekende keuze. Ik kan gewoon mijn foundation aanbrengen; deze bleef perfect zitten zonder ‘weg te drijven’.

Conclusie

De zon mag blijven en daarbij deze sunscreen ook! Een ideaal 2-in-1 product voor gezicht en lichaam dat ook voor een gecombineerde tot vette huid niet te plakkerig aanvoelt.

Shop hier online

 

Lees ook