Het licht reduceert de kans op een acne-uitbraak

06:37 - 03:58
luistertijd 06:37 - leestijd 03:58

Acne bij volwassenen: behandel het met blauw en rood licht

Blauw LED licht doodt bacteriën die acne veroorzaken, infrarood licht heelt de huid en zorgt voor een betere doorbloeding waardoor acneontstekingen van binnenuit kunnen worden genezen en voorkomen. Er zijn verschillende lichtapparaten op de markt, maar er is maar één merk dat een apparaatje verkoopt met zowel blauw als rood licht in één. Dat is Baby Quasar, in Nederland exclusief verkrijgbaar via FreshWater Valley.

LED (Light Emitting Diodes) is tegenwoordig overal in en om het huis in apparaten en schermpjes te vinden. Rood, infrarood en blauw licht wordt tevens al decennia lang door dermatologen en schoonheidsspecialisten gebruikt. Wat nieuw is, is dat we het nu in onze handpalm kunnen houden, thuis op de bank of in de badkamer, in aanvulling op het bezoek aan de schoonheidsspecialist.

Blauw en rood licht als veilig alternatief bij acne

Vaak voorgeschreven oplossingen voor volwassenen met acne:

  1. Oestrogenen (vrouwelijke hormonen) in de pil hebben een gunstig effect op hormonale acne, maar ook nadelige bijwerkingen, zoals hyperpigmentatie in het gezicht en een verhoogd risico op trombose;
  2. Acnemedicijnen met antibiotica helpen soms bij inflammatoire/cystische acne, maar ook hier gelden negatieve bijwerkingen, bijvoorbeeld een verhoogd risico op schimmelinfecties;
  3. Chemische bacteriedoders zoals benzoyl peroxide zitten vaak in medische acnecrèmes, maar drogen de huid uit, met als gevolg dat acne soms verergerd terugkomt.

Geen van deze ‘mainstream’ oplossingen zijn erg gezond voor huid of lichaam. Blauw licht van 415 nanometer en infrarood licht zijn dat daarentegen wel. Zonder het lichaam te hoeven lastigvallen met chemische ingrediënten in pil- of crèmevorm, kan acne effectief worden bestreden met de Quasar Clear Rayz.

Hoe doodt blauw licht bacteriën?

Acnebacteriën worden gedood door zichtbaar blauw licht. Dat is licht dat je kunt herkennen aan de blauwe kleur; dit is iets anders dan (wit) UV licht. De golflengte tussen 407 en 420 nanometer zorgt ervoor dat de pigmenten in het beschermende celmembraan van bacteriën worden aangetast door de zogenoemde ‘oxygen singlets’. Het resultaat is dat het celmembraan zelf wordt afgebroken, waardoor de bacterie sterft.

Bij onderzoek in een petrischaaltje is gebleken dat drie toepassingen van blauw licht 99,99% van de bacteriën doodt. In de huid gaat dit echter minder snel, omdat het blauwe licht niet ver genoeg in de porie kan doordringen om diepe cystes te behandelen. Toch zien de meeste acnepatiënten die dagelijks blauw licht toepassen een enorme verbetering in de huid, vaak al binnen een dag. Immers, het doden van bacteriën stopt de ontsteking. In medische termen: het immuunsysteem stopt met het produceren van chemische stoffen om de bacterie te doden, want de meeste bacteriën zijn inmiddels gedood door het blauwe licht.

Hoe leidt LED licht bij dagelijks gebruik tot een acnevrije huid?

“LED licht verviervoudigt het helingsproces van de DNA synthese in fibroblasts en spiercellen,” aldus Dr. Harry Whelan, professor Neurologie op de medische universiteit van Wisconsin. Met de juiste lamp kun je dus wondjes die je overhoudt aan cystische acne veel sneller helen, met bovendien minder kans op littekenvorming.

Ontstekingen, een gebrekkige doorbloeding en vertraagde celdeling zijn de reden dat puistjes – vooral de diepe cystische variant – zo lang zichtbaar blijven op het gezicht, soms wekenlang. In wetenschappelijke taal stimuleert LED licht de basale energieprocessen in de ‘mitochondria’ (de energieproducerende compartimenten) van elke huidcel. Infrarood licht activeert de kleurgevoelige stoffen in de cel.

“In plaats van het opzettelijk creëren van een wond door microdermabrasie, laserbehandelingen en het uitreinigen van de huid, helpen we de huid om zichzelf te regeneren met rood licht, nadat we de bacteriën doden met blauw licht,” aldus Whelan. De Quasar Clear Rayz is een veilige en prettige manier om de huid vrij te maken van acne en verbetert de huidstructuur met een gaaf gezicht als eindresultaat.

Het blauwe licht van de Quasar Clear Rayz zit op precies de juiste golflengte van 415-420 nanometer, en het rode licht aan de andere kant van het apparaatje zit op een golflengte van 630 nanometer. Samen reduceren ze bij dagelijks gebruik een acne uitbraak, voordat deze onze huid en schoonheid kan aantasten.

Waar te koop in Nederland?

FreshWater Valley is een Nederlandse webwinkel die Amerikaanse beautyinnovaties naar Nederland haalt. Alleen na een uitgebreide persoonlijke testperiode door het FreshWater Team, en alleen als blijkt dat het apparaat doet wat de makers beloven, wordt het op www.freshwatervalley.nl beschikbaar gesteld voor Nederlandse klanten. Baby Quasar is een topfabrikant met hoge kwaliteitsstandaarden en heeft ons officieel benoemd tot distributeur in Europa. Daar zijn we bij FreshWater Valley erg trots op!

Garanties: 60 dagen niet tevreden, geld terug!

Op de Quasar Clear Rayz zit 5 jaar fabrieksgarantie. Ook is de aankoop geheel zonder risico want we geven een geen-moeilijke-vragen-60-dagen-niet-tevreden-geld-terug-garantie. Lees eerlijke klantenreviews en bestel hier het apparaatje met de juiste typen blauw en rood licht voor de bestrijding van acne.

Bekijk de Quasar Clear Rayz op Youtube

Eva van het FreshWater Team heeft een 8-daagse acne challenge op zich genomen, waarbij ze de Quasar Clear Rayz dagelijks gebruikt om haar huid met hormonale acne weer gaaf te maken. Bekijk het videoverslag hier:

https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=Hci2fR_Hc48

Voor een video over de oorzaken van acne en een verslag van Eva’s persoonlijke zoektocht naar de beste natuurlijke remedies, die haar helpen de acne onder controle houden, waaronder de Quasar Clear Rayz, bekijk je het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=4NBcXTii81Y

Tot slot nog een interessante korte video over ‘face mapping’ waarmee we kunnen ontdekken wat de plaats van de acne op het gezicht zegt over de mogelijke oorzaak ervan:

https://www.youtube.com/watch?v=hkfgJ-iPCd8

 

Vragen? E-mail gerust naar info@freshwatervalley.com.

Hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in Amerika inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook