Deze must-have verzorgingsproducten mogen in de zomer niet ontbreken

05:03 - 03:02
luistertijd 05:03 - leestijd 03:02

Tips voor gezichtsverzorging in de zomer

Tegenwoordig zijn er steeds meer huidverzorgingsmerken die beweren dat hun producten het beste zijn voor de huid. Maar welke producten zijn nu echt van belang voor je gezicht en hebben ook daadwerkelijk een duidelijk resultaat? Apotheek&Beauty geeft je advies over verzorgingsproducten die jij tijdens de zomer echt nodig hebt. Begin je routine altijd eerst met reinigen, daarna verzorgen en als laatste beschermen.

Stap 1: Reinigen en scrubben

Reinigen

Het reinigen van je gezicht is erg belangrijk, want daarmee verwijder je vuil en talg van het gezicht. Gebruik voor een complete gezichtsreiniging een reinigingslotion en – melk. De reinigingslotion van DermaQuest is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypes. Deze reinigt de huid op een milde wijze. Vervolg je routine met een reinigingsmelk om de huid nog grondiger te reinigen; een melk verwijdert overgebleven vuil en huidschilfers.

Een bijzonder goed voorbeeld van een reinigingsmelk is de Gentle Milk Cleanser van Avène. Deze reinigingsmelk is speciaal voor de gevoelige droge tot zeer droge huid.  Deze reinigingsmelk verwijdert huidonzuiverheden zonder het risico op irritatie, heeft een niet-uitdrogende formule en is verrijkt met vochtinbrengende bestanddelen, heeft thermaal bronwater dat kalmerend en anti-irriterend werkt en de vloeibare en fluweelachtige textuur wordt snel door uw huid opgenomen.

Peelen

Om de dode huidcellen te verwijderen kun je je gezicht peelen. De huid wordt hierdoor gladder en zachter. Door de huid regelmatig te peelen zullen de poriën minder snel verstopt raken. Je teint wordt mooi egaal, ook als hij al ‘zongekust’ is. De peeling gel van Dr.G-CosmeCeuticals heeft een verhelderend effect en is geschikt voor alle huidtypen. Deze peeling verwijdert niet alleen de dode huidcellen, maar stimuleert ook de aanmaak van collageen, het vermindert pigmentvlekken, het voorkomt verstoppingen van de talgklieren en houdt vocht vast.

Stap 2: Verzorgende crème of olie

Na het reinigen heeft de huid een voedend en verzorgend product nodig. De huid is in de zomer blootgesteld aan de zon en kan hierdoor uitdrogen. Daarom is een verzachtende en voedende crème erg fijn voor je huid! Eucerin heeft een verzachtende gezichtscrème met het zeer goed werkzame stofje Urea voor de droge tot extreem droge huid. Deze crème verbetert de conditie van de huid, waardoor het trekkerige gevoel verdwijnt. Je huidbarrière wordt weer intact.

 

Dr.G-CosmeCeuticals heeft eveneens een crème ontwikkeld speciaal voor een droge huid.

Deze Mentorcream zorgt voor een verbetering van de huidbarrière  en stimuleert de vochtbalans bij een droge huid. Het is anti-irriterende en anti-jeuk en lipiden (=vet) aanvullende verzorging om weer tot een evenwichtige huidbalans te komen.

 

 

Stap 3: Beschermen van je gezicht

Na het reinigen en verzorgen van de huid, is het erg belangrijk om je gezicht te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-straling. Een verzorgingsproduct met een UV-bescherming op het gezicht aanbrengen is een must voordat je de deur uit gaat. Wanneer je zonder beschermingsfactor naar buiten gaat, ook in het najaar en de winter, is de kans op zonschade, zoals pigmentvlekken, groter. Dr.G-CosmeCeuticals heeft een licht getinte BB crème waar SPF30 in zit. Breng deze na je dagelijkse verzorgingsproducten aan op je gezicht.

De BB crème bevat een scala aan verzorgende producten: portulaca extract is een natuurlijke bron rijk aan vitamine A, C en E en het co-enzyme Q10 + ceramiden houden de huid soepel en gehydrateerd, hyaluronzuur ondersteunt de migratie van cellen en werkt vochtbindend en aloë vera leaf werkt als een moisturizer.

Je huid knapt op van aandacht!

Het is belangrijk om je gezicht dagelijks de nodige aandacht te geven. De reiniging zorgt voor een goede basis voor het aanbrengen van een crème, het voeden zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en de bescherming voorkomt toekomstige huidveroudering en pigmentvlekken. Je zult merken dat je huid zachter, gladder en stralender wordt!

Bestel de producten uit dit artikel 24/7 online, bij Apotheek&Beauty

Apotheek&Beauty is een nieuw winkelconcept in de wereld van schoonheid en gezondheid. Vanuit het deskundige en betrouwbare domein van de apotheker adviseren wij onze klanten over en verkopen wij dermocosmetica. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor advies en verkoop van dermocosmetica, wij voeren ook behandelingen uit voor huidproblemen zoals o.a. pigmentatievlekken, couperose, rosacea, huidverjonging, huidverstrakking, acne en littekens.

Apotheek&Beauty, Where Health meets Beauty

Meer over Apotheek&Beauty vind je op YouTube:

 

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Apotheek&Beauty op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook