Wordt Kim’s haar weer zacht en glanzend van deze lijn met speciale olie?

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Komt L’Oréal Elvive Extraordinary Oil haar belofte na?

Zo’n 1 à 2 keer per week gebruik ik altijd een haarmasker. Het zwemmen met de kleine in de chloorbaden is niet heel lief voor mijn haar, dus vandaar dat ik meestal 2 keer per week een voedend masker gebruik. Die laat ik gerust een avondje inwerken en het resultaat mag dan ook zichtbaar zijn.

Ik ga testen:

L'Oreal elvive oil lijn

L’Oréal Elvive Extraordinary Oil – Shampoo (droog haar)

De claim:

“De shampoo verzorgt droog haar en geeft het een zacht gevoel met een gezonde glans. Het haar ziet er levendig en verzorgd uit tot in de punten.”

Op de honingkleurige transparante verpakking staan 6 oliën van kostbare bloemen benoemd, even ruiken. Het doet me denken aan de zomer, het ruikt naar een prettige zonnebrandcrème. De kostbare bloemen heb ik er niet uit kunnen halen. De shampoo heeft de dikte van vloeibare honing en smeert prettig in je haar. Ik heb het idee dat ik wel erg veel nodig heb om mijn lange haar lekker in het sop te zetten. Bij mij moet het gewoon overheerlijk schuimen om een schoon gevoel te krijgen. Naar schatting is deze fles na een paar wasbeurten op. Na het uitspoelen voelt het behoorlijk stug aan, dus ik ga gauw verder met de conditioner…

L’Oréal Elvive Extraordinary Oil  – Conditioner (droog haar)

De claim:

“De conditioner is licht en trekt snel in voor een direct gevoel van verzorging. Het haar is makkelijk te kammen, beter in model te brengen en onder controle te houden.”

Ook op deze (niet-transparante) verpakking staat dat er 6 kostbare bloemen in verwerkt zijn. Even ruiken; exact dezelfde geur als de shampoo, ik kan het zomerse gevoel dus even blijven vasthouden. Deze crèmespoeling is wat dik en smeuïg, wat ik erg prettig vind. Zodra je het uitsmeert heb je echt het gevoel dat de emulsie flink stevig in je haar zit. Even een paar minuutjes laten inwerken en uitspoelen. Nadat ik het uitgespoeld heb denk ik… Nee, ik had toch conditioner gebruikt? Ik check nogmaals de verpakking of ik toevallig niet de shampoo gebruikt had. Maar nee, dus ik doe nog een kleine hoeveelheid crèmespoeling in mijn haar om te kijken of het hierna wel glad wordt. Iets gladder en minder stug voelt mijn haar aan na de tweede keer. Ik schat dat deze fles na 4 wasbeurten leeg is.

L’Oréal Elvive Extraordinary Oil – Haarmasker (droog haar)

De claim:

“Mooi en stralend haar, dat tegelijk ook beschermd is tegen schadelijke invloeden door föhnen of stylen.”loreal-elvive-oil-masker

Nu is het de beurt aan het haarmasker, uit deze productenserie. Ik vind mezelf best lastig en kritisch als het gaat om haarmaskers, ook omdat mijn haar serieus droog is. Er moet daarna wel echt resultaat zichtbaar zijn. Anyway, deze honingkleurige pot ruikt exact hetzelfde als de shampoo een conditioner. De honingkleurige kleiachtige massa heeft een heel mooi goudkleurig mini glittertje. Dat glittertje zal dus een werking hebben stel ik me voor.

Je hebt een flinke hoeveelheid nodig om je haardos te voorzien van genoeg emulsie. Doordat het wat kleiachtig is smeert het niet heel soepel uit, jammer. Ik laat het een half uurtje inwerken. Nadat ik het uitgespoeld heb laat ik mijn haar ongekamd opdrogen. Bovenop mijn hoofd glanst het prachtig (misschien toch het glittertje?). Ook als mijn haar opgedroogd is, glanzen mijn lokken. Alleen de doorkambaarheid is waardeloos.

Nadat mijn haar klitvrij is ontdek ik dat mijn haar zacht aanvoelt tot in mijn droge punten en het zeker volume heeft.

kim kemperResultaat:

De shampoo en conditioner ruiken heerlijk zomers, geven een zekere glans maar soepel voelt het niet bepaald aan, daarvoor is het masker met een flinke inwerktijd noodzakelijk. De doorkambaarheid is ook helaas niet wat het moet zijn, doordat het niet soepel aanvoelt maar vrij stug, is het lastig kammen. Daarnaast gebruik  je zoveel per wasbeurt dat deze set opeens niet meer zo voordelig is. Verder is de prijs-kwaliteit niet bijzonder maar OK.

Opvallend detail: De verpakking van de shampoo is op z’n kop gedrukt, kleinigheidjes blijf je houden…

Lees ook