De nieuwe gel en spray bieden optimale bescherming, een fijn huidgevoel en snel een bruine teint

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

Het zonnetje schijnt en de zomerjurken kunnen weer uit de kast worden getrokken! Hoewel de zon een positief effect op het humeur heeft en een belangrijke bron voor de aanmaak van vitamine D is, kan het schadelijke gevolgen hebben op de huid en voor de gezondheid. Het is daarom erg belangrijk om de huid te beschermen tegen UV stralen door je goed in te smeren.

Optimale bescherming, aangename texturen

Idéal Soleil, de zonbeschermingslijn van Vichy, biedt optimale zonbescherming met aangename texturen voor alle huidtypes. Om vrouwen een zonproduct te bieden dat inspeelt op hun wensen, hun levensstijl en op de behoeften van hun huid, heeft Vichy een breed assortiment ontwikkeld.

Twee nieuwe zonbeschermers: Bronze Gel en Bronze Spray, met melanine activators

Dit jaar heeft Idéal Soleil twee nieuwe producten geïntroduceerd: Idéal Soleil Bronze Gel en Bronze Spray. De hydraterende formules, verrijkt met melanine-activators, combineren een zeer hoge zonbescherming met een snelle bruine teint.

Het biedt bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen en het bevat 0% zelfbruiner. De Idéal Soleil Bronze producten geven een fris effect en zorgen voor een egale, stralende teint. Kortom, doeltreffendheid, tolerantie en genieten in één, de kernwaarden van Vichy.

Misverstanden over je huid en de zon

Als expert op het gebied van zonbescherming krijgt Vichy veel vragen over het beschermen van de huid in de zon. Daarom volgen hier de drie meestvoorkomende misverstanden:

DOELTREFFENDHEID: de SPF waarde geeft óók informatie over de bescherming tegen UVA stralen.

Niet waar. UVB stralen zijn verantwoordelijk voor het bruin worden van de huid, maar ook voor het verbranden van de huid. In tegenstelling tot UVB stralen zijn de effecten van UVA stralen niet direct zichtbaar op de huid. Ze dringen dieper door in de huid, waardoor de huid beschadigt en sneller veroudert.

De SPF waarde geeft alleen informatie over de beschermende eigenschappen van een product tegen UVB stralen, dus tegen verbranding door de zon.Een product met SPF 15 geeft aan dat de dosis UVB straling die nodig is om te verbranden 15 maal wordt verhoogd.

De hoogte van de SPF waarde die geadviseerd wordt, hangt af van de huidkleur en de sterkte van de zon. Vichy adviseert om altijd minimaal voor een SPF30 te kiezen, ongeacht huidtype. Bekijk hier ook eens het uitgebreide zon-diagnose dossier van Vichy.

De zonbeschermingsproducten van Vichy bevatten een optimale combinatie van UVA en UVB bescherming. Zonbescherming voorkomt nauwelijks of niet dat de huid bruin wordt, dit proces zal echter wel langzamer gaan. Daartegenover staat wel dat het verschillende aandoeningen veroorzaakt door UV stralen.

De nieuwe Idéal Soleil Bronze producten bieden zeer hoge bescherming en versnellen het bruiningsproces: de ideale combinatie.

TOLERANTIE: mensen met gevoelige huid hebben grotere kans op schade door de zon.

Waar.De gevoelige huid verbrandt makkelijker en kan tekenen van erytheem (overmatig rode huid), oedeem (vochtophoping) en desquamatie (vervelling) vertonen. In deze gevallen wordt aangeraden om een zonscherming met een hoge factor te gebruiken.

Om optimale zonbescherming te verzekeren, zijn alle Vichy producten getest op de gevoelige huid en hypoallergeen. Hierdoor is tolerantie altijd inbegrepen.

GENIETEN: de formules van zonproducten zijn vet en plakkerig.

Niet waar. Zonnebrandcrème wordt vaak geassocieerd met een vet en plakkerig gevoel. Dit hoeft niet zo te zijn. Tegenwoordig zijn er genoeg zonproducten te koop voor de behoeften van elke vrouw.

De nieuwe dry touch structuur

Vichy helpt elke vrouw bij het kiezen van haar ideale zonbescherming door het bieden van aangename, sneldrogende texturen, of bijvoorbeeld een Dry Touch textuur voor vette huid. Verder geven de producten bescherming tegen de zon en houden de huid ook gehydrateerd.

Winnen!

Wil je kennismaken met Vichy Idéal Soleil producten? In samenwerking mag Beautyjournaal haar lezers trakteren op een mooi Vichy-pakket! Klik hier en doe mee aan de winactie.

Lees ook