Tot drie tellen en opnieuw beginnen - volgens het protocol

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Vlekkende foundation
Wanneer je, zoals ik, als tijdloze schone door het leven wenst te gaan, wil je graag ‘knap’ voor de dag komen maar heb je, zoals gezegd; weinig tijd!

Haast

In de vroege morgen drink ik vlug koffie, nuttig vlug een ontbijt, hul mij vlug in een outfit en breng vlug een niet te overheersende doch subtiele make-up aan! En ja, dan wil ik dus wel eens knoeien. En dat is met de onlangs aangeschafte Dream Wonder Nude van Maybelline niet handig, is gebleken.

Mooi en makkelijk aan te brengen

Ik was tot die aankoop gekomen door een sample, met een verleidelijke, begeleidende tekst: “Het leven zou voor altijd anders zijn door de komst van dit product.” Het was ook mooi en gemakkelijk aan te brengen met een kwast, licht-dekkend, maar net genoeg, en glanzend. Nu ik ouder word vind ik het  belangrijk dat mijn gezichtshuid er niet uitziet als een droge zandkorst door te dekkende en poederige fond de teint te gebruiken.

Vette klodders

Maar een dezer dagen opende ik het flesje, (natuurlijk vlug-vlug) en aangezien de Fluid-Touch Foundation erg Fluid is, morste ik drie vette klodders op mijn mooie antraciete jurk, pontificaal zichtbaar (ter hoogte van de boezem). Dit gebeurt mij ook wel eens met tandpasta.

Geen nood, in veel van de gevallen volstaat een theedoek met veel heet kraanwater. Na flink deppen leek de make-up zich echter in lichtbruine tinten stevig gehecht te hebben in de stof.

Shout-it-out

Aaaiiiiiiiii, zo kon ik niet de deur uit, dus haastje-repje iets anders aan. De jurk met vlekken stopte ik in een emmer met sop om in-en uitdrogen te voorkomen. Na twaalf uur weken wist de Dream Wonder Nude nog niet van wijken en draaide ik een kort wasje met een dosis Shout. Maar wat schetst mijn verbazing? Toen ik de jurk uit de trommel viste met de hardnekkige foundation on top?!….

Drie keer ademhalen en het protocol volgen

Er restte mij nog een paardenmiddel: ouderwetse Ossengalzeep. De jurk nogmaals in de wasmachine maar nu op een lang programma.

Gelukkig waren de vlekken verdwenen. Natuurlijk, de spreekwoordelijke Haastige Spoed deed geen goed, maar de Wonder Nude is hardnekkig!!!  Vanaf nu, eerst beheerst het flesje schudden, met de bolvormige spatel wat product aanbrengen op de rug van mijn hand en zachtjes kwasten. Ook veel aangenamer!

Joke

Lees ook