Laura’s eerste ervaring met mechanische reiniging. She’s a happy girl, lees maar waarom…

04:42 - 02:49
luistertijd 04:42 - leestijd 02:49


DSC01888,

Je gezicht écht goed reinigen doe je met een elektrisch aangestuurde reinigingsborstel. Laura van Beautyjournaal testte de VisaPure van Philips uit… Maakt het apparaat de beloften waar?

VerpakkingDSC01900,

De VisaPure is een plezier voor het oog, dankzij het slanke rechte ontwerp en de zalmroze kleur. Alsof het regelrecht uit de beautysalon komt. De reinigingsborstel is verpakt in een compacte smalle doos. Bij het uitpakken zie je eerst de reinigingsborstel.

Daaronder vind je een oplader, een extra opzetborstel voor de gevoelige huid, een reisetui en de gebruiksaanwijzing. De borstel voor de normale huid zit standaard op de VisaPure. Deze borstel voelt zacht en soepel aan, te vergelijken met een make-up poederkwast van goede kwaliteit. Het Sensitive borsteltje, te herkennen aan de lichtroze en witte kern, is nog soepeler en zelfs fluweelzacht te noemen. Heel prettig als je last hebt van een gevoelige huid.

 

visa pureborstels

Van links naar rechts: normale huid, gevoelige huid, zeer gevoelige huid, grondige reiniging van poriën en het scrubeffect.

Het testen

Vóór het gebruik heb ik eerst mijn gezicht (behalve het gebied rond de ogen) gereinigd met een micellaire tonic. De VisaPure is te gebruiken met of zonder een verzorgend product. Het is wel aan te bevelen, want met behulp van bijvoorbeeld een face wash glijdt de borstel soepel over je huid. Voor deze test heb ik een parfumvrije face wash voor de gevoelige huid gebruikt van Dermolin. De borstel is ook onder de douche te gebruiken, maar ik vond het handiger om bij de wastafel te testen.

Standaard versus sensitive borstel

Om een goede vergelijking te kunnen maken, heb ik op de linkerhelft van mijn gezicht de standaard borstel gebruikt en op de rechterhelft de Sensitive borstel. Al snel merkte ik dat de Sensitive borstel een stuk prettiger aanvoelt op de huid.

De standaard borstel kan in de harde stand een beetje te ruig aanvoelen. Toch voelde de linkerhelft van mijn gezicht na gebruik een stuk zachter aan en er waren minder ‘bobbeltjes’ overgebleven dan de rechterhelft. Voornamelijk op mijn wangen merkte ik het grootste verschil. De huid voelde een stuk gladder aan dan daarvoor. Laura test Philips VisaPure

Minder droge plekjes

Op mijn slapen waren nog wel enkele oneffenheden te spotten. Verder voelden een aantal droge, rode plekjes een stuk egaler dankzij de VisaPure reinigingsborstel.

Een tien keer betere reiniging kan ik het niet noemen, maar al met al is een zichtbaar en voelbaar resultaat na het eerste gebruik een mooie prestatie van de VisaPure.

Gladder, stralender, en mooier make-up resultaat!

Bij drie dagen tweemaal daags gebruik merkte ik dat mijn huid na elke behandeling gladder werd en meer straalde. Ook een fijn effect is dat foundation beter ‘pakt’ op de huid. Daarnaast worden skincare producten beter opgenomen dankzij een diepe reiniging van het gezicht, zoals de VisaPure mogelijk maakt.

Extra gebruikstips van Laura

Haarband: Ik zou adviseren om een haarband te dragen om te voorkomen dat springerige visapurehaartjes om je voorhoofd of boven je oren in de borstel terecht raken of op je huid blijven plakken. Je kunt natuurlijk ook schuifspeldjes gebruiken, zoals ik zelf heb gedaan.

Goed laten drogen: Na gebruik kun je het beste de borstel of borstels afdrogen met een schone handdoek en liggend laten drogen, om schimmels of andere onhygiënische situaties te voorkomen. Zet de reinigingsborstel daarna pas in de grijze houder.

Aanrader?

Ik ben fan! Ik zou dit product aanbevelen aan vrouwen die last hebben van een onrustige huid met bobbeltjes en droge plekjes. De huid ziet er al na het eerste gebruik van één minuut egaler, rustiger en stralender uit. Let daarbij wel goed op wat je huidtype is en dus welke opzetborstel bij jou past.

TIP! Mechanisme reinigingsborstels zijn ook uitstekend om zonnebrandfilters van je huid te verwijderen. Dit doen ze echt beter dan de washand, een watje of je handen met een cleanser.

De roze variant van VisaPure komt met twee borstelkoppen. De adviesprijs is € 159,99, de blauwe kleur komt met één borstel (normaal) en heeft één stand en kost € 129. De borstels zijn ook los te koop: normaal € 8,99, gevoelige huid € 10,99, zeer gevoelige huid € 12,99, grondige reiniging poriën € 15,99, scrubborstel (één maal per week) € 15,99. Heel fijn: bij aankoop krijg je een borsteltje cadeau. Een borstelkop moet circa drie maanden mee kunnen gaan bij twee keer daagse toepassing.

Lees ook