Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor hydratatie

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

Omdat er de laatste tien jaar heel veel kennis over de huidbiologie bij gekomen is, wordt ook steeds inzichtelijker waarom problemen zich voordoen en hoe je kunt screenen of een remedie kan werken.

De rol van de huidbarriere

Die doffe huid bijvoorbeeld is een typisch probleempje van de huidbarriere. Je huidbarriere is net een interface van je computer. Er liggen allerlei mechanismen in verscholen die zowel van binnenuit als van buitenaf geactiveerd worden. Voch speelt hierbij een heel belangrijke rol.

De vochtarme huid voelt trekkerig aan

Wist je dat bijna 70% mensen ervaart een vochtarme huid te hebben? De huid voelt schraal aan en trekkiger en kan er dus dof uitzien. Een gezonde huid glanst bijna en ziet er schoon en fris uit. Dat vochttekort is een normaal gegeven, omdat je huid nu eenmaal geen hermetisch afgesloten dek is, je verliest constant beetjes vocht uit de dieper gelegen huidlagen.

De glans keert terug

Maar als je huidbarriere net iets kwetsbaarder is door omstandigheden (varierend van het weer, je gezondheid) kan er meer vocht verloren gaan dan normaal. Wat gewoon goed helpt, is een uitstekende moisturizer gebruiken. Een creme die het vocht bindt, op de huid, maar ook wat dieper in de opperhuid. Je huid zal snel weer zachter en soepeler aanvoelen en ook weer een mooiere glans krijgen.

Kanaaltjes voor vochttransport

Een prachtig voorbeeld van zo’n nieuwe generatie moisturizers die het ook iets dieper in de huid kunnen bewerkstelligen, vind je nu bij Eucerin, in de nieuwe AquaPorin serie. Er is een technologie toegepast waarbij de miniscuul kleine kanaaltjes die zorgen voor vochttransport tussen de cellen, kunnen worden geactiveerd.

Die kanaaltjes heten aquaporines en zijn een wetenschappelijke uitvinding van Nobelprijs winnaar en chemicus Peter Agre. Bij Beiersdorf (Eucerin is daar onderdeel van) heeft men een stof ontwikkeld die de kwaliteit van deze kanaaltjes kan optimaliseren. Naarmate je ouder wordt, neemt de kwaliteit van dat systeem namelijk af (zoals alle functies nu eenmaal afnemen in het lichaam).

SHOP deze geweldige producten hier online.

Lees ook