Het zou ideaal zijn voor een huid met een burn out, werkt het?

05:40 - 03:24
luistertijd 05:40 - leestijd 03:24

Ik kreeg van de Monique de vraag of Lancaster Skin Therapy Perfect iets voor mij was om te testen. Het zou perfect passen bij een huid die overwerkt is, vermoeid, roodheden heeft en een onregelmatige huidstructuur. Kortom, een huid met een burn out!

Mijn huid (gemengd, met soms acne flare-ups) heeft heel wat te verduren gehad het afgelopen half jaar en bovengenoemde problemen lijken momenteel eigenlijk wel allemaal van toepassing.

Ik mocht de volgende producten testen:tamara

  1. Perfecting Texturizing Eye Care
  2. Perfecting Texturizing Moisturizer Fluid SPF 15
  3. Perfect Texturizing Moisturizer
  4. Correct & Blur Concentrate

Hierbij wil ik wel even vermelden dat ik de moisturizer later nog op aanvraag nagestuurd heb gekregen (mijn dank hiervoor) dus ook iets minder lang gebruikt heb. In totaal heb ik de producten 4 weken getest.

Lancaster Skin Therapy Perfect-lijn

Aanvullen, herstellen, herstructureren en regenereren zijn de claims van Lancasters nieuwste lijn.

Vervagende vulpigmenten (microbolletjes bedekt met pigmenten), het resurfacing enzymatic proces (ananasextract, protease enzymen en salicylzuur), het refining complex (linzen en toverhazelaar extracten), en het matifying complex (hoofdzakelijk bamboepoeder)

Schizandrabessen extract ( kalmerend, gaat roodheden tegen en bevat fruitzuren), Creatine   (verhoogd de weerstand tegen vrije radicalen)

De huid wordt in het kort gezegd helemaal in de herstelmodus gezet.

De verpakking

De verpakking van de gehele lijn straalt luxe uit, de aquablauwe hoogglans met zilver is een combinatie van mijn favoriete kleuren. Alle producten geuren sterk . Ik vind de geur prettig alhoewel met 4 producten tegelijk in het gebruik wel wat overheersend.Lancaster-Skin_Therapy_Perfect-Perfecting_Texturizing_Eye_Care

Perfecting Texturizing Eyecare

Het belooft te hydrateren en donkere kringen en wallen onder de ogen te laten verdwijnen. Bij regelmatig gebruik zal de huid rondom de ogen er weer heerlijk fris en nieuw uitzien. Een heerlijk lichte crème komt uit de handige tube en laat zich gemakkelijk inkloppen onder de ogen. Ik mis wel het direct verstrakkende en frisse gevoel van mijn favoriete ooggel maar de huid onder mijn ogen ziet er verzorgd uit.

Lancaster-Skin_Therapy_Perfect-Perfecting_Texturizing_MoisturizerPerfect Texturizing Moisturizer (gemengde tot vette huid)

De moisturizer zit in een normale pot met draaideksel. Ik gebruik het in de ochtend en avond op een gereinigde huid. De structuur is romig, lichtroze van kleur en trekt tegen mijn verwachting toch snel in. Een fluweelzacht laagje blijft op de huid liggen die de huid matteert en onregelmatigheden direct opvult.

Rode vlekjes worden wel verzacht maar helaas niet gecamoufleerd. Ik heb het geluk dat ik net super verkouden ben en mijn huid rondom de neus zeer droog aanvoelt. De crème verzacht wel direct dit droge en schrale gevoel!Lancaster-Skin_Therapy_Perfect-Perfecting_Texturizing_Moisturizer_Fluid_SPF15

Perfecting Texturizing Moisturizer Fluid SPF 15

De fluid in pompflacon met bescherming tegen UVA-, UVB- en infrarood stralen bevat tevens de kleurpigmenten die de rozige gloed veroorzaken en voelt iets minder vol dan de moisturizer. Ook deze laat een fluweelzacht laagje na op de huid die niet vet aanvoelt. Ik zie niet direct een aanvulling op de moisturizer wanneer ik kijk naar de huidtextuur en opvulling maar een UV bescherming is naar mijn mening wel noodzakelijk.

Lancaster-Skin_Therapy_Perfect-Correct_Blur_ConcentrateCorrect & Blur Concentrate

Deze handige tube voor in de handtas met hygiënisch pompsysteem bevat een romige inhoud met de inmiddels bekende geur en rozige gloed die je plaatselijk of over het gehele gelaat kunt gebruiken. Het beloofd een perfecte egale , schitterende en stralende finish. Bij het aanbrengen merk ik dat ook deze direct de huid matteert, roodheden verzwakt en onvolkomenheden opvult.

De fluid en de creme hebben deze eigenschappen trouwens ook. De meerwaarde van dit tubetje is dat het makkelijk in je handtas mee kan, voor een touch-up overdag.

Resultaat na 4 weken

Lancaster vervult de belofte van het optisch effect met 100%! Ik vind deze zelfs zo goed werken dat ik overdag buiten de oogcrème maar 1 product gebruik, de moisturizer (gedurende mijn verkoudheid) of fluid met SPF15. Ook positief vind ik de oogcrème. Donkere kringen lijken inderdaad minder.

optisch effect-lancaster-skin-perfect

Optisch effect voor (links) en na (rechts)

De kleur

Een minpuntje vind ik persoonlijk de kleur: een rozige gloed past niet bij mijn huidteint en het werkt niet camouflerend op vlekken. Ik gebruik een vloeibare foundation als aanvulling, maar ik kwam er daarbij wel achter dat je het beste een foundation kunt gebruiken die ook een basis heeft van glycerine en siliconen. Een andere samenstelling laat het snel ‘korrelen of rubbelen’. Wanneer Lancaster hier al een oplossing voor heeft hoor ik het graag.

Onderhuidse ontstekingen

Het laatste probleem waar ik tegenaan liep was dat ik gedurende het gebruik steeds meer onderhuidse ontstekingen kreeg. In eerste instantie dacht ik dat er iets inzat waar ik niet tegen kon. Echter is mijn huid altijd al gevoelig geweest voor deze ontstekingen en leek ik ze de afgelopen jaren onder controle te hebben (niet dus). De werkstoffen in deze lijn lijken mijn huid niet voldoende te kalmeren en te herstellen.

Conclusie

Voor gestreste huiden die onder normale omstandigheden geen problemen ervaren, lijkt deze lijn perfect te voldoen. De optische effecten zijn met 1 product al voldoende op te lossen. Rode vlekken vervagen direct, maar worden niet gecamoufleerd. Echte probleemhuiden, zoals die van mij met onderhuidse ontstekingen, zullen echter verder moeten zoeken.

Lees ook