De grote trend: de shag!

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Festival haarlooks

We schreven het al eerder: er is een trendbreuk gaande in haartrends vanuit de internationale grote kappersmerken. Waren de looks meestal super gepolijst en glamourous, het wordt nu wat ruiger, wat meer edgy. Er komt ruimte voor de zichtbaarheid van structuren in het natuurlijke haar. Het mag weer wilder, creatiever en speelser.

Ook L’ Oreal Professionnel signaleert deze trend en verlegt haar focus van glam naar IT-girl. Nu is een IT-girl in mijn ogen nog altijd een glam-girl met polished hair, maar L’ Oreal bedoelt hiermee de meiden die de festivals bezoeken en een authentieke mix n match kleedstijl hebben. Kortom: ligt de nadruk bij Wella echt op het haar, bij L’Oreal ligt er meer nadruk op het totaalplaatje. Op bovenstaande foto kun je ook precies zien wat er bedoeld wordt. Deze modellen zijn leuk gestyled door Danie Bles, voor de L’Oreal presentatie die wij onlangs hadden.

Professionnel is van huis uit altijd wat chiquer geweest dus ze komt nu ook met een heel draagbare interpretatie hiervan:

Het blonde model draagt de Shag, zoals ze dat noemen. Een look uit de jaren’ 70, een Brits rock-effect, met meerlagig volume in het haar. Bij dit model is het haar gekleurd met Inoa 8.2 en 9.12. Ook Majirel High Lift Neutraal en Beige zijn hiervoor geschikt (dit zijn handige tips voor je kapper!).

Hij draagt een undercut, eveneens een Britse rockstyle, met kortere zij- en achterkanten en langere lengten bovenop. Zijn haar is gekleurd met Cover 5 color (=kappersinfo).

De donkere Shag heeft rode ingekleurde lokken meegekregen, ontzettend leuk. Dit is gedaan met Inoa 4.15 en 5.17, maar kan ook met Ino Carmilane C4.62 en C6.64 (=nogmaals dit laatste is goede info voor je kapper als hij je wilt kleuren hiermee!).

Verkrijgbare kleuringen bij de L’ Oreal Professionnel kapper. Fijne stylingproducten van L’Oreal Professionnel shop je online bij Leco, bij World of Beauty en bij de Haarshop.

 

Lees ook