Krachtige peelingkuren beschadigen ook gezonde, actieve cellen

06:24 - 03:50
luistertijd 06:24 - leestijd 03:50

De Environ filosofie

Doffe huid = teveel dode huidcellen

Je huid bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen beschermen ons tegen bacteriën, de zon, het milieu en de dagelijkse vervuiling. De buitenste laag kan er dof uitzien en ruw aanvoelen. Dit kan betekenen dat er teveel opstapeling van dode huidcellen is. Het is dan zinvol deze te verwijderen. Environ gelooft erin dat je dit alleen op een milde wijze moet doen.

Overdaad schaadt

Overmatig exfoliëren kan leiden tot complexe problemen, vooral in een zeer zonnig of uiterst koud klimaat. De behandeling van deze problemen, als ze al bestaat, is duur en tijdrovend.

Environ kiest voor een zachte, maar effectieve methode en gebruikt hiervoor vitamine A, om de natuurlijke, enzymatische exfoliatie van de huid te normaliseren. Hierdoor wordt het huidoppervlak gladder en zacht.

Het  vitamine a concept van Environ

De werking van vitamine A wordt bij Environ ondersteund door milde AHA zuren (glycolzuur en lactaatzuur). Deze zuren in lage concentratie verwijderen op een milde manier de overtollige dode huidschilfers, waardoor de opname van de vitaminen verbeterd wordt en de aanmaak van nieuwe huidcellen bevorderd wordt.

Te intens exfoliëren verwijdert ook gezonde huidcellen

Bij gebruik van producten met hoge concentraties zuur worden niet alleen de dode huidcellen verwijderd, maar ook gezonde, actieve cellen. Dit leidt tot huidbeschadiging en zongevoeligheid. We spreken in dit geval van overmatig exfoliëren.

Scrubben is schadelijk voor de hydrolipidische film

Environ is ook geen voorstander van korrelscrubs. Deze werken agressief op de huid en verwijderen tegelijk de natuurlijke beschermlaag (hydrolipidische film) van de huid, waardoor de huid droger en gevoeliger wordt.

Liever dagelijks zachtjes, dan eenmalige heftige peelings

Wat je huid evenmin nodig heeft, is een stapel oude huidcellen aan het oppervlak. Daarom is zacht exfoliëren essentieel. Zacht exfoliëren verwijdert enkel de overbodige dode cellen die het huidoppervlak ruw en dof maken, zich opstapelen en puistjes veroorzaken of de opname van waardevolle ingrediënten van hightechproducten belemmeren.

Elke dag een beetje

De producten van Environ® bevatten geavanceerde ingrediënten die de dode huidcellen zachtjes verwijderen, dag na dag en zelfs zonder dat je het weet. Dat betekent dat het beschermend vermogen van je huid nooit in het gedrang komt en al je producten naar behoren kunnen werken. Je bespaart geld en je huid is gered.

En de discussie over synthetische stoffen?

Veel mensen denken dat ‘natuurlijk’ altijd het beste is. Wat de huid betreft, is het echter wetenschappelijk bewezen dat de geavanceerde technologie zo haar voordelen heeft.

Zuren van natuurlijke oorsprong

Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet. Environ gebruikt natuurlijke Alfahydroxyzuren (AHA) en betahydroxyzuur (BHA). Glycol- en lactaatzuur zijn beide afkomstig van suikerriet. Lactaatzuur is meestal afkomstig van melk maar kan ook verkregen worden door fermentatie van suikerriet. Salicylzuur is extract van de wilg.

Wij geloven erin dat de wijze waarop ze in een formulering gebruikt worden, ook de exfoliatiekracht bepaald. Environ® maakt uiterst veilig gebruik van natuurlijke exfolianten en vertrouwt daarbij op het wetenschappelijk bewijs dat dagelijks zacht exfoliëren het best is voor je huid in tegenstelling tot een drastische peeling.

De aanbevolen producten worden altijd in combinatie met vitamineproducten gebruikt om de opname van de actieve vitaminen te bevorderen.

Dit zijn de productadviezen van Environ

Heb je een eerder normale of dunnere, gevoelige en drogere huid, dan gebruik je Alpha Hydroxy Cream (5% AHA) . Deze crème met zeer milde exfoliërende werking, hydrateert de huid en maakt haar minder gevoelig.

Het product wordt alleen ’s avonds gebruikt, alvorens de vitaminecrème aan te brengen. De frequentie is afhankelijk van de huidconditie. Aanvankelijk wordt de crème tweemaal per week alleen ‘s avonds ingeschakeld. Wanneer de huid echter droger wordt kan die frequentie opgebouwd worden tot zelfs dagelijks gebruik.

Alpha Hydroxy Gel (10% AHA) is geschikt voor de dikkere, vale, zonbeschadigde huid of vettere huid met comedonen. Door het hoger percentage zuur zal deze gel intenser exfoliëren, maar nog steeds zonder risico op huidbeschadiging. De gel wordt tweemaal per week, enkel ’s avonds gebruikt, voor het aanbrengen van de vitaminencrème. Dit product is niet geschikt voor gebruik in zomerse maanden.

Alpha Toner Forte (10% AHA) is de ideale toner voor de dikkere, vale, zonbeschadigde huid of vettere huid met comedonen. Het wordt na de reiniging op een watje op het gezicht aangebracht. Het verfijnt de huidstructuur en maakt de huid stralender. Niet gebruiken tijdens de zomerse maanden.

Het peeling nachtmasker

Environ introduceerde onlangs een facelift in een pot, “Revival Masque”. Dit masker op basis van lactaatzuur, amandelzuur en Aziatisch zuur van Centella is ideaal voor zonbeschadigde huid. Lactaatzuur en amandelzuur zorgen in eerste instantie voor een egalere teint en maken het huidoppervlak gladder.

Zuur uit Centella Asiatica

Het Aziatisch zuur boost de cellen voor een jeugdiger ogende huid. Dit masker wordt afhankelijk van de gevoeligheid van de huid 2 tot 3 keer per week gebruikt. Alleen ’s avonds gebruiken.

De frequentie van het zuur moet aangepast worden aan de huidconditie. Alleen zuren met lage concentratie en hoge pH kunnen in de zomer gebruikt worden. Zuren zijn dus meestal seizoensgebonden.

Salicylzuur

Salicylzuur is een BHA. Salicylzuur is vetoplosbaar en daarom erg geschikt voor de vette en onzuivere huid. Het dringt namelijk door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op – een van de beste oplossingen tegen mee-eters. Salicylzuur beschikt ook over een ontstekingsremmende functie.

Dit zuur vind je bij Environ terug in alle producten van het Beta-Active gamma die bijdragen tot een perfecte reiniging van de onzuivere, vettere huid : Sebuprep, Sebumasque, Sebuwash en Sebutone.

Wil jij weten waar je dit prachtige product kan kopen en waar je Environ behandelingen kunt ondergaan? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie.

Volg Environ ook op Facebook!

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Environ op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden.

Lees ook