Fijne kleuren in neutrale tinten en hier en daar een glimmertje

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

Het gonst alweer een aantal weken op het net: de MAC Cinderella collectie, in sprookjesachtige lavendel lichtblauwe parelmoer doosjes, gebaseerd op een Disneyfilm met dametje Assepoester. De hele communicatie met het jonge kind komt wat gedateerd over, maar hou me ten goede, het zal best een hele gezellige familiefilm zijn.

vlnr: huid-inzetje: studio eyegloss lightly tauped, lipgloss remember pervette en powder blush coupe d’chic

Ik laat het maar even voor wat het is en koppel mijn eigen inspiraties eraan….zachte tonen, glansjes, wat glitter. Het komt op het oog lekker pastel over, maar als je het eenmaal uitprobeert is het verrassend koel in kleurtonen.

De lipgloss is een waar glittertje, daar moet je echt van houden en als het licht erop weerkaatst kan het iets blauwig en soms weer wat goudachtig uitvallen. Opletten, want je tanden kunnen er gelig door uitzien.

De Blusher is heel licht en geeft vooral glans met een glittertje. Prachtig op de appeltjes van je wangen om een sunkissed glow te versterken of als highlight boven het jukbeen.

oogschaduw palet Stroke of Midnight: vlnr: vapour, phloof, omega, quarry, satin taupe en tot slot de donkerste tint stroke of midnight

Voor een statement zit er een doosje met lekkere plakkerige wet-cream bij om je ogen een lakje te geven. Dit houdt natuurlijk niet lang, het gaat vanzelf in de oogplooien zitten, maar wie een uurtje iets speciaals te doen heeft en bijzonder effect wil, kan zich hiermee uitleven. Wetlookjes zien we dit seizoen wel meer terug bij make-upartists. Kijk ook nog maar eens bij onze aquagroene trendlook.

Vooral de oogschaduw vind ik werkelijk prachtig. Het had van mij ook in een gewone box mogen zitten, de kleuren zijn allemaal even koel, in hun roze, nude en softtone aubergine tinten. Als koel je staat kun je hier prachtig mee spelen. Je kunt er ook hele mooie lavendelpaarse oogjes mee maken, door de donkerste tint af te zwakken met het parelmoer beige-wit.

De collectie is vanaf 14 maart bij de MAC pro stores te koop en al een paar weken bij de MAC online webshop.

 

 

 

Meer MAC koop je hier online.

Lees ook