Diep zeegroen, hoe betoverend kan dat zijn!

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Aquatisch groen oogmake-up

De grote favoriet van dit lenteseizoen is met stip aquatische oog make-up. Van tropisch zeegroen tot fel turquoise blauw; van grafische eyeliner tot zachte zweempjes oogschaduw over het gehele ooglid. Het ‘foute blauw’ uit de eighties wordt voorkomen door de rest van de make-up heel neutraal te houden. Krul je wimpers wel, maar laat zwarte mascara of kohlpotlood achterwege. Super fris en zomers!

TIP

Maak je oogschaduwkwast alvorens een beetje vochtig voor een nog intensere kleur, of – very 2015 – dep een laagje super glanzende transparante lipgloss over je oogschaduw voor een opvallende liquid finish.

Collistar Silk Effect Eye Shadow in Fly No.72

De Silk Effect Eye Shadow is een klassieker binnen het Collistar make-up assortiment. De zijdezachte poederoogschaduw met drie tinten kan zowel solo als samen gebruikt worden zodat je elke keer weer een andere groentint kunt creëren. Dankzij de toegevoegde moisturizing ingrediënten voelt de oogschaduw echt aan als een tweede huid. Shop hier.

Hema Double Wear Eyepencils

Deze nieuwe lichtglanzende oogschaduwpotloden van Hema hebben een zachte crèmetextuur, waardoor ze heel makkelijk aanbrengen en zowel als oogschaduw als (dikke) eyeliner te gebruiken zijn. De formule is waterproof dus blijft super goed zitten en gaat niet aan de ‘wandel’. Shop hier.

Lancome Khol Hypnose Waterproof in Vert Tuileries No.08

Lancome lanceert deze lente een nieuwe kleur in haar kohl-assortiment: Vert Tuileries. Het is een frisse aquatische tint met intense pigmenten. De kohl heeft een waxige waterproof textuur die makkelijk over het ooglid glijdt. Daardoor perfect voor strakke lijnen, maar minder goed te blenden voor een smudgy effect. Shop hier.

Essie nagellak

Combineer je aquatische oogmake-up met zomerse turquoise nagels en je look is compleet. Essie heeft in haar lentecollectie maar liefst twee prachtige tinten, Garden Variety en Blossom Dandy. De eerste is een heldere groenblauwe variant; de tweede een pastel mintkleur. Ook leuk om samen te combineren in een French voor een heel eigentijds effect. Shop hier.

Lees ook