Alle wetenschappelijke publicaties die uitkomen over huid, ziekte en cosmetica zijn te vinden op Skinwiser

01:05 - 00:39
luistertijd 01:05 - leestijd 00:39

Cosmetisch onderzoekster Jetske Ultee breidt het umfeld van haar stichting Skinwiser van een organisatie die zich inzet voor huidbescherming tegen uv-straling uit naar een breder platform gekoppeld aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten met Nederlandse hogescholen en universiteiten, waarin huid: ziekte, bescherming en verbetering centraal staat.

OP dit online platform deelt ze alle wetenschappelijke onderzoeken die wereldwijd worden gepubliceerd over deze onderwerpen, ook op het gebied van huid en cosmetica.

De stichting is ook betrokken bij het opzetten van onderzoeksprojecten in samenwerking met bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit en de universiteit van Wageningen. Lopende projecten zijn onder andere: het effect van probiotica op de huid, bescherming van de huid tegen de zon tijdens het sporten, cosmetische ingrediënten als alternatief voor antibiotica bij huidaandoeningen als acne en de houdbaarheid van cosmetica. Op skinwiser.nl kunnen consumenten zich ook aanmelden voor deelname aan onderzoeken.

Wij vinden skinwiser.nl een geweldige aanwinst als informatiebron en we kijken uit naar de resultaten van onderzoeken, gedaan door de organisatie.

www.skinwiser.nl

Lees ook