Beschadigd of droog haar Expertadvies Haar Haar Krullenbos Stylen Wassen

Hoe style ik mijn fijn krullend haar?

Wella experts Lieke en Ilse

Zonder goede basis geen krul veerkracht…

fine curly hairOnlangs vroeg een lezeres met heel fijn krullend, maar veel krullend haar hoe ze het beste haar haar kan stylen. Het probleem met haar fijne krulstructuur is dat het geen dag hetzelfde zit. Soms staat ze op met een pluizige bos, zonder enige krulstructuur, en andere keren is het een en al pijpenkrul.

Omdat haar structuur zo verschillend kan zijn, vindt ze het ook moeilijk een passend stylingproduct te vinden. Wat de ene keer goed is, werkt de andere keer totaal niet. Soms maakt het stylingproduct het haar juist te droog, en een ander product het haar weer te vet. Note: de dame op de foto heeft fijn krullend haar, maar is niet de lezeres.

Tijd voor topkapper Mark van Westerop om een professioneel advies te geven!

Goed onderhoud is de beste basis: veerkracht!

In de basis is verzorging het allerbelangrijkste. Hoe beter de kwaliteit van jouw haar is, hoe veerkrachtiger de krul zal zijn. Begin daarom met de juiste verzorging op maat. Denk hier niet alleen aan een shampoo, maar ook aan verzorging in de vorm van een masker en eventueel een leave- in conditioner.

Breng balans in productgebruik: overdaad verzwaartportretfoto Mark van Westerop

Krullend haar heeft veel verzorging nodig, maar een overdaad aan verzorging is uiteraard voor de veerkracht van je krullen ook niet goed. Gebruik alleen producten daar waar het nodig is om het haar niet onnodig verzwaren.

Verzorgende en styling producten die je naast elkaar kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld producten van System Professionals. Deze producten zijn gemaakt om met elkaar en naast elkaar te gebruiken zodat je verschillende wensen in één keer kunt aanpakken.

Productadvies dat in elkaars verlengde ligt

Een mooi voorbeeld is een shampoo dat je haar rustig en glad maakt, een conditioner die zorgt voor extra hydratatie en een masker om het haar te herstellen. System Professional Liquid hair vult je beschadigde haar met keratine aan (keratine is één van de belangrijkste bouwstoffen van het haar) en verzorgt het intens zonder dat het haar te verzwaren. Voor advies opmaat raad ik je aan om met je (Wella)  kapper te overleggen.

Investeer in het vinden van een goede kapper!

Ook het knippen is uiteraard van groot belang. Het lastige is dat ieder haar uniek is. Er is niet een specifieke techniek die voor alle krullen geschikt is. Hoe vind je een goede kapper om jouw haar te knippen?

  • Vraag eerst een consult bij een kapper, voordat je besluit bij hem of haar je haar te laten knippen.
  • Bezoek een aantal kappers, zodat je een goede afweging kan maken.
  • Laat de kapper echt precies uitleggen hoe hij/zij jouw krullen wil gaan knippen
  • Laat de kapper goed beargumenteren waarom voor deze techniek gekozen wordt, en als je het niet snapt, gewoon doorvragen totdat je het wel snapt.
  • Doorvragen en goede uitleg is belangrijk om de verwachtingen te managen, zodat jij niet achteraf teleurgesteld bent.
  • Voelt het niet goed aan, zoek dan een andere kapper.
  • Het vinden van een goede kapper is bij wijze van spreken net zo belangrijk als het vinden van een goede chirurg, als je bijvoorbeeld een cosmetische operatie wilt laten doen. Ook dan moet het klikken, en moet je er vertrouwen in hebben. Natuurlijk is het werk van een chirurg ingrijpender, maar ontevreden zijn over je kapper is ook supervervelend en kan ertoe bijdragen dat je helemaal niet meer naar de kapper gaat. Heel zonde.

Smoothen set wella spDe juiste shampoo en conditioner

Een mooie shampoo die je haar rustig en glad maakt is de Smoothen shampoo. Heb je tevens heel droog haar, combineer het dan met een conditioner zoals de Hydrate conditioner. (Shop deze producten hier). Gebruik vervolgens System Professional Liquid Hair (shop hier) om de keratine aan te vullen van je beschadigd haar. Keratine is één van de belangrijkste bouwstoffen van het haar, en verzorgt het intens zonder dat het haar te verzwaren.

De juiste stylingproductensebastian potion 9

Voor de styling van je haar is het ook belangrijk producten te gebruiken die het haar binden (zonder een “plastic” krul te vormen) en glans geven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Texturizer van Sebastian Professional (shop hier) of de Potion 9 van Sebastian Professional (shop hier).

Het beste gebruik je deze producten op handdoek droog haar, want hoe droger het haar des te intenser is de werking van het product. Twist je lokken terwijl je het product aanbrengt. Hierdoor ontstaat er een mooie rustige krul terwijl het opdroogt.

 

Heb jij vragen? Stuur ze in!

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij de salon van Mark van Westerop, Pro Solo in Alkmaar? Ga dan hier naar de website.

Meer weten over Beschadigd of droog haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Wella experts Lieke en Ilse

Wella experts Lieke en Ilse

Ilse Giesselink en Lieke Stout zijn resp. styling- en knipexpert, en kleurspecialist in het Wella Education team. Zij beantwoorden al jouw vragen over haarkleuring, styling, productadvies, en kniptechnieken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.