Zonder goede basis geen krul veerkracht...

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

fine curly hairOnlangs vroeg een lezeres met heel fijn krullend, maar veel krullend haar hoe ze het beste haar haar kan stylen. Het probleem met haar fijne krulstructuur is dat het geen dag hetzelfde zit. Soms staat ze op met een pluizige bos, zonder enige krulstructuur, en andere keren is het een en al pijpenkrul.

Omdat haar structuur zo verschillend kan zijn, vindt ze het ook moeilijk een passend stylingproduct te vinden. Wat de ene keer goed is, werkt de andere keer totaal niet. Soms maakt het stylingproduct het haar juist te droog, en een ander product het haar weer te vet. Note: de dame op de foto heeft fijn krullend haar, maar is niet de lezeres.

Tijd voor topkapper Mark van Westerop om een professioneel advies te geven!

Goed onderhoud is de beste basis: veerkracht!

In de basis is verzorging het allerbelangrijkste. Hoe beter de kwaliteit van jouw haar is, hoe veerkrachtiger de krul zal zijn. Begin daarom met de juiste verzorging op maat. Denk hier niet alleen aan een shampoo, maar ook aan verzorging in de vorm van een masker en eventueel een leave- in conditioner.

Breng balans in productgebruik: overdaad verzwaartportretfoto Mark van Westerop

Krullend haar heeft veel verzorging nodig, maar een overdaad aan verzorging is uiteraard voor de veerkracht van je krullen ook niet goed. Gebruik alleen producten daar waar het nodig is om het haar niet onnodig verzwaren.

Verzorgende en styling producten die je naast elkaar kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld producten van System Professionals. Deze producten zijn gemaakt om met elkaar en naast elkaar te gebruiken zodat je verschillende wensen in één keer kunt aanpakken.

Productadvies dat in elkaars verlengde ligt

Een mooi voorbeeld is een shampoo dat je haar rustig en glad maakt, een conditioner die zorgt voor extra hydratatie en een masker om het haar te herstellen. System Professional Liquid hair vult je beschadigde haar met keratine aan (keratine is één van de belangrijkste bouwstoffen van het haar) en verzorgt het intens zonder dat het haar te verzwaren. Voor advies opmaat raad ik je aan om met je (Wella)  kapper te overleggen.

Investeer in het vinden van een goede kapper!

Ook het knippen is uiteraard van groot belang. Het lastige is dat ieder haar uniek is. Er is niet een specifieke techniek die voor alle krullen geschikt is. Hoe vind je een goede kapper om jouw haar te knippen?

Smoothen set wella spDe juiste shampoo en conditioner

Een mooie shampoo die je haar rustig en glad maakt is de Smoothen shampoo. Heb je tevens heel droog haar, combineer het dan met een conditioner zoals de Hydrate conditioner. (Shop deze producten hier). Gebruik vervolgens System Professional Liquid Hair (shop hier) om de keratine aan te vullen van je beschadigd haar. Keratine is één van de belangrijkste bouwstoffen van het haar, en verzorgt het intens zonder dat het haar te verzwaren.

De juiste stylingproductensebastian potion 9

Voor de styling van je haar is het ook belangrijk producten te gebruiken die het haar binden (zonder een “plastic” krul te vormen) en glans geven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Texturizer van Sebastian Professional (shop hier) of de Potion 9 van Sebastian Professional (shop hier).

Het beste gebruik je deze producten op handdoek droog haar, want hoe droger het haar des te intenser is de werking van het product. Twist je lokken terwijl je het product aanbrengt. Hierdoor ontstaat er een mooie rustige krul terwijl het opdroogt.

 

Heb jij vragen? Stuur ze in!

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij de salon van Mark van Westerop, Pro Solo in Alkmaar? Ga dan hier naar de website.

Lees ook