Deze lente gaan we voor pastels op en rond de ogen

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12
Beautyjournaliste Enith Oostlander

Lentetrends!

Het wordt onderhand een traditie: pastels in het voorjaar, maar het blijft ook erg leuk, voordat omdat je gestimuleerd wordt om te zoeken naar een manier om pastels voor jouzelf draagbaar te maken.

Want het is een feit: pastels staan niet iedereen, je moet er vaak subtiel mee omgaan, en de nodige tegentonen gebruiken om het fris en schoon te houden.

We zien speelse kleuren als beigeroze, zachtgeel, mint en lime tot lila of lichtblauw op de oogleden, maar vooral ook ónder de kijkers. Laten we dat niet vergeten: de kleur is net zo aanwezig onder als op het oog. Veel experimenteer plezier! En lees vooral ook de praktische tips van Max Factor mua Marie-Sofie Steenaert, om er een fijn make-upje van te maken.

Satijnen eyeliner stickers!

Lila of mintgroen?

Kies bijvoorbeeld voor een lichte lavendelkleurige oogschaduw, zoals bij Derek Lam. Of de satijnen eyeliner van Dior. Een make-upartist zou geen kunstenaar zijn als hij voor een nieuw seizoen niet iets nieuws zou bedenken. In plaats van een pastelkleurige eyeliner bracht Peter Phillips voor de show van Dior dunne reepjes satijn op de oogleden aan. De herbruikbare reepjes, die in roze, perzik, geel en pistachegroen verkrijgbaar zijn, tillen de pasteltrend naar een heel nieuw niveau.

Echt satijn op je ogen?

Om het dragen van satijnen eyeliner wat aangenamer te maken, komt Peter himself met wat draagtips: “Gebruik een pincet om de reepjes voorzichtig op te pakken. Buig ze een beetje met je vingers zoals je met nepwimpers zou doen en breng drie kleine druppeltjes wimperlijm aan op de buitenste hoeken en in het midden van je oog.

Zorg dat je ze precies op de lijn van de wimpers aanbrengt. Je kunt de wimpers wel krullen, maar breng absoluut geen mascara aan. Mascara verhult namelijk niet alleen de liner, maar het satijn is ook nog eens zo besmettelijk als satijnen schoenen in de winter.”

ps: ze zijn niet in Nederland te koop helaas, maar wel in flagshipstores zoals in Parijs.

 

Gelukkig zijn al deze producten wel gewoon bij ons te koop:

De Estée Lauder Pure Color Gel+Powder EyeShadow in Cyber Lilac koop je hier en de Pastel Eyes van Dior is gelimiteerd verkrijgbaar bij Dior.com. Voor wie te laat is; met de (natte) oogschaduw in het Trio-Fusion-Illusion-palet van Make-up Studio creëer je dezelfde look. Alles van Make-up Studio shop je hier online.

All-over pastel

Het gebruik van pasteltinten geeft een zachte uitstraling. Bovendien kun je pasteltinten goed met elkaar combineren.

Behalve eyeliners en oogschaduws kun je ook blushers, lipsticks, nagellakken en enkele haarlokken in pasteltinten dragen. Lieve oogschaduwkleurtjes staan prachtig bij perzikkleurige wangen, rozebeige lippen en langharige coupes van koude blondtinten.

Tijdens de show van Badgley Mischka droegen de modellen zelfs roze en zeegroen in hun wenkbrauwen.

Max Factor’s make-upartist Marie-Sofie Steenaert:

“Ik vind zeegroen het mooist om rondom het oog aan te brengen als smokey eye. Deze kleur kan namelijk iedereen dragen, ongeacht de kleur van de ogen.”

Get the look in zes stappen

Stap 1. Een fris en vlekkeloos gezicht met een gezonde glanzende huid is de basis voor deze look. Begin met een foundationprimer en kies hierna voor een foundation die naadloos aansluit bij de kleur en behoefte van de huid.

Marie-Sophie Steenaert

Stap 2. Kies voor de ogen een pasteltint eyeliner of oogschaduw uit, bijvoorbeeld zachtgroen, en breng deze aan over het bewegende ooglid. Kies je voor oogschaduw, vaag de oogschaduw dan mooi uit met een droog oogschaduwkwastje tot en met de arcadeboog. Trek met het oogschaduwkwastje ook een dunne of dikke lijn onder het oog.

Stap 3. Omkader de ogen altijd met een donkere mascara.

Stap 4. Breng vervolgens een pastel- of perzikroze blush aan. Om geen vlekkerig effect te krijgen bouw je de blush met een waaierkwast op. Een fan brush van geitenhaar geeft een mooi gepolijst effect.

Stap 5. Accentueer als laatste de lippen met een beigeroze of lila-achtige lipstick.

Stap 6: Vijl de nagels van handen en voeten kort en recht en lak ze volgens de laatste nageltrend met een beigeroze, perzikroze of mint-achtig pastelkleurtje.

Shoppen!

1. Bobbi Brown Face Touch-Up Palette koop je hier.

2. Pupa Vamp! Definition Liner in Green koop je hier.

3. MUA Make-Up Acadamy Eye Palette in Pretty Pastels is te koop bij Kruidvat.

4. Max Factor Crème Puff Blush in Lovely Pink, tevens de favoriet van BeautyJournaal’s Monique! Shop hier.

5. Make-up Studio Lipstick in Airy Lilac. Make-up Studio lipsticks koop je hier.

6. Alessandro Striplac Peel-Off UV/LED Nagellak in Pastel Mint. Je koopt hier alle lakjes van Alessandro online.

Tip van Marie-Sofie

“Als je meerdere pastelkleuren rond één oog wil gebruiken, kies dan voor de donkerste of meest uitgesproken kleur in de buitenste ooghoek. Dus bijvoorbeeld geel in de binnenste en perzikroze in de buitenste hoek.”

Lees ook