Topkapper Mark van Westerop geeft professionele tips prijs…

03:59 - 02:23
luistertijd 03:59 - leestijd 02:23

Mooie krullen!

Een lezeres liet ons onlangs weten dat ze moeite heeft met het veerkrachtig houden van de krullen die ze inzet met de styletang in haar dikke haar. Ze zijn er na twee uur al uit. Ze gebruikt alleen haarspray. Maar is dat voldoende? Topkapper Mark van Westerop legt uit….

Als je krullen in je haar wilt maken moet je haar gezond en veerkrachtig zijn. Hoe droger of weerbarstiger je haar is, hoe lastiger het wordt. De basis begint dus al bij verzorging op maat. Voor het juiste advies kan je het beste langs je kapper gaan zodat je zeker weet dat de verzorgingsproducten niet te zwaar voor je haar zijn of juist niets doen.

Voor een lange houdbaarheid van je krullen is het noodzakelijk om de styling in verschillende lagen op te bouwen. De haarspray die jij gebruikt, is in dit proces eigenlijk pas de laatste stap. Met alleen haarspray gebruik bereik je niet het resultaat dat je hebben wilt.

Stap 1: de primer

Begin op handdoek droog haar met een primer. De primer zorgt ervoor dat je volgende product voor versteviging en hitte wella amplyfierbescherming gelijkmatiger kan hechten.

Shop hair primers hier online

Stap 2: de versteviger

Je volgende product is en versteviger. Dit kan bijvoorbeeld een mousse zijn voor extra volume.

Shop Shape Control mousse hier online

Stap 3: droog fohnen, het vocht moet eruit

Vervolgens föhn je het haar tot dat het volledig droog is. Dit is heel belangrijk want in vochtig haar kun je geen krullen stylen.

Stap 4: hittebescherming en versteviging voor krultanggebruik

De volgende stap is het gebruiken van een hitte beschermende spray met een hold level om je haar te beschermen tegen de hitte van de krultang en het extra stevigheid te geven.

Shop Perfect Setting spray hier online

Stap 5: werk in plukjes

Verdeel je haar nu in secties. Maak hierbij de plukken niet te dik. Als er teveel haar in de krultang portretfoto Mark van Westeropgedraaid wordt kan de warmte niet goed bij alle haren en zal de krul niet goed vorm pakken.

De punten zijn over het algemeen dunner en zulle daarom ook het sneller de vorm vast houden. Probeer daarom eerst de aanzet en daarna pas de punten in de krultang te draaien.

Geef vervolgens het haar de tijd om te vormen, tel ongeveer 5 seconden en haal de tang voorzichtig uit je haar. Houd de krul in vorm door het vast te zetten met een clip. Door het afkoelen van het haar zal de krul  nog beter houden. Onhoudt: warmte vormt – kou fixeert.

Stap 6: de haarspray

Als je helemaal klaar ben met krullen gebruik dan pas de haarspray. Spray tussen de krullen en niet te veel erop om het haar niet te verzwaren.  Spray ook op voldoende afstand.

Shop Super Set hairspray hier online

De krullen die je bij modellen ziet in de beauty-bladen zijn uiteraard door ervaren stylisten gemaakt en om deze krullen lang houdbaar te maken gaat veel tijd inzitten.

Mijn tip: heb je een feestje, laat je haar eens krullen door je kapper. Let goed op de producten die hij of zijn in je haar doet en hoe het haar gekruld wordt. Als je het dan de  volgende keer zelf doet, zal het alweer een stuk makkelijker gaan. Door te kijken, leer je.

Heb jij vragen aan Mark? Stuur ze in!

Lees ook