Lekker puur natuur, dat blijft toch het populairst.

02:53 - 01:44
luistertijd 02:53 - leestijd 01:44

Hoe zien de perfecte borsten eruit? Welnu, de verhouding tussen de bovenkant en de onderkant moet 45:55 zijn, wat betekent dat de onderkant net iets voller moet zijn dan de bovenkant. De tepels moeten iets naar boven wijzen, met een hoek van 20 graden.

De ronding van de bovenkant moet iets gedeukt zijn en de ronding van de onderkant moet vol en zacht zijn. Dat alles blijkt althans uit een groot onderzoek waarin de natuurlijke (dus niet door middel van plastisch chirurgie aangepaste) borsten van honderd topless modellen werden vergeleken.

Passen en meten

In een nieuw onderzoek is opnieuw onderzocht wat de mooiste borst is. Aan dit onderzoek werkten 1.315 mannen en vrouwen mee (660 vrouwen en 655 mannen), waaronder 53 plastisch chirurgen (15 vrouwen en 38 mannen). De groep werd ingedeeld op sekse, leeftijd, nationaliteit en etniciteit, waardoor de meningen van de diverse subgroepen met elkaar te vergelijken waren. Er deden mensen mee uit Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. De etniciteit van de deelnemers was Kaukasisch, Arabisch, Aziatisch en Afrikaans.

Digitale foto’s keuren

De deelnemers werd gevraagd om naar digitaal bewerkte foto’s van vier verschillende vrouwen te kijken, waarop de vrouwen steeds verschillende maten en verschillend gevormde borsten hadden – de verhouding tussen de bovenkant en de onderkant van de borsten varieerde van 35:65, 45:55, 50:50, and 55:45. Het ging steeds om een rechterborst, gefotografeerd in driekwart profiel. De deelnemers moesten steeds aangeven welke borst ze het meest aantrekkelijk vonden en daarbij cijfers van 1 (meest aantrekkelijk) tot 4 (minst aantrekkelijk) geven.

De perfecte borst

Opnieuw bleek de verhouding 45:55 het mooist te worden gevonden – vrijwel alle deelnemers kozen voor deze verhouding. De verhouding 50:50 eindigde op de tweede plaats. Van de deelnemende  vrouwen koos het overgrote deel eveneens voor deze optie, waarbij het percentage iets afnam naarmate de ondervraagde vrouwen ouder waren. Ook de deelnemende mannen vonden de 45:55 ratio het mooist, en daarbij was nauwelijks verschil tussen jongere en oudere mannen.

De 50:50 ratio eindige bij zowel mannen als vrouwen op de tweede plaats, waarbij een iets groter percentage vrouwen voor deze ratio kozen. De deelnemende plastisch chirurgen kozen vrijwel unaniem voor de 45:55 ratio. Onder de verschillende etniciteiten was eveneens weinig verschil – ook hier was de 45:55 ratio de winnaar. Van de Zuid-Amerikanen koos 95 procent voor de optie, van de Afrikanen was dat 76 procent.

Puur natuur

Opmerkelijk is wel dat met name mannen sterk de voorkeur geven aan een natuurlijk gevormde borst met natuurlijke afmetingen, terwijl vaak wordt aangenomen dat mannen dol zijn op enorme nepborsten. Ook blijkt dat er weinig sprake is van het gegeven dat verschillende culturen verschillende vormen borsten waarderen – in tegendeel alle deelnemers uit alle culturen geven de voorkeur aan de 45:55 ratio.

Bron

 

Lees ook