Bonny vertelt hoe je deze mooie classy look creëert

04:45 - 02:51
luistertijd 04:45 - leestijd 02:51

Deze basic make-up is geschikt voor vrouwen van elke leeftijd. Volg de stappen en ga zelf aan de slag met deze everyday look.

Ok let’s face the facts: de huid rondom mijn ogen is doorschijnend en rimpelig. Onder de ogen blauwe kringen die alsmaar donkerder lijken te worden. Ik zie wat pigmentvlekjes hier en daar en mijn huid oogt vaal. Tijd om eens even heul diep in de beautycase te tasten…

Base

Ik breng eerst wat Pre Base van Make-up Studio aan. Een product dat er voor zorgt dat je make-up goed houdt. Het werkt goed, mits je het zuinig aanbrengt.

Mijn kringen schreeuwen om concealer. Ik dank god op mijn blote knieën dat ergens in de jaren dertig de Poolse immigrant Max Factor dit onmisbare beautyproduct op de markt heeft bracht, maar dit terzijde. Om te voorkomen dat rimpeltjes teveel worden geaccentueerd gebruik ik altijd een concealer op oliebasis (Make-up Studio nr 2). Met een foundationkwast breng ik een dun laagje aan. Ik strijk langs de oogkasrand over het diepste gedeelte, daar waar de donkere lijn loopt. Beautyjournaal Everyday make-up 019

Dan zet ik een beetje concealer aan op diepste punt in de binnenooghoek. Nu vervaag ik het geheel.  Onder de wenkbrauwhoeken en naast mijn kijkers breng ik een tipje nr 1 concealer van Make-up Studio aan, deze kleur is nog wat lichter en werkt als een subtiele highlight. Ook alle gedeelten in mijn gezicht die donkerder zijn dan de rest (schaduw of rimpel), krijgen ook een tipje van deze concealer. Geeft direct een liftend effect!

Fixation

Nu breng ik met een vochtig sponsje (eerst goed uitknijpen in een tissue) foundation aan waar nodig. Ik werk met een Hydromat Protection foundation nr 2 van Make-up Studio. Mijn hele gezicht poeder ik licht met my old time favorite MAC blot powder (LIGHT). Dit doe ik voor de fixatie en het zorgt voor een steady make-up.

Eyes

Ik gebruik een klein oogschaduwpenseel, maak deze een beetje vochtig en neem wat oogschaduw  (kleur Antiqued van Mac) uit het doosje, breng deze vervolgens aan langs de onder- en bovenwimperrand. Om de amandelvorm te versterken werk ik aan de binnenkant dun en met de oogvorm mee maak ik de lijn zwaarder. Het bewegend ooglid vul ik tot onder de arcadelijn op met een matte oogschaduw,  kleur Saddle van Mac). Ik maak mijn penseel schoon en blend het geheel.

Beautyjournaal Everyday make-up 010

Met een eyelinerpenseel breng ik een ragfijn zwart lijntje langs de wimpers boven en onder aan. Met een klein oogschaduwpenseeltje vervaag ik de eyeliner, dus blenden van intens zwart bij de wimperrand naar de Antiqued tiny en vervolgens naar de kleur Saddle. Een budgettip voor alle eyelinerfans met een tiny beurs: een zwarte schmink op waterbasis, is de ultieme black eyeliner. Dit omdat ie gitzwart is, je hem superstrak kunt aanbrengen maar ook mooi kunt vervagen met oogschaduw (Kryolan Aquacolor, black). Paar laagjes zwarte mascara.

Beautyjournaal Everyday make-up 022

Brows

Mijn wenkbrauwen zet ik aan met een eyebrow pencil van Make-up Studio, kleur nr 1. Ik zet een witte highlight (Makeup Studio White) onder mijn wenkbrauw, geeft een liftend effect en accentueert de vorm.

Cheeks

Ik zet een zachte schaduw onder tegen mijn jukbeenderen aan (blusher nr 54 Make-up Studio) en op het jukbeen en de bolling van mijn wangen de true terra lumiére blucher van Make-up Studio. Dit is een gebakken in plaats van geperste blusher met prachtige iriserende kleurpigmenten die je hele make-up een frisse touch geven.

Beautyjournaal Everyday make-up 026

Lips

Met een lippotlood van MAC trek ik de contourlijn om mijn mond wat strakker en geeft het geheel wat meer body. Deze heb ik gemengd. Ideale basis voor nude lips:  een huidskleurige concealer (Kryolan dermacolor nr A7) mengen met rozekleurige lipstick (Make-up Studio nummer 61). Voor een tophoudbaarheid en prachtig kleurresultaat!

lips close

Beautyjournaal Everyday make-up 064

Het resultaat

Shoppen!

make-up-bonny-tutorial-beautyjournaal

1. Pre Base van Make-up studio koop je hier

2. Make-up studio concealer nr. 1 & 2 koop je hier

3. Hydromat Protection foundation nr. 2 Make-up studio koop je hier

4. MAC blot powder koop je hier

5. MAC oogschaduw palet koop je hier

6. Kryolan Aquacolor koop je hier

7. Make-up Studio eyebrow pencil nr. 1 koop je hier

8. Make-up Studio White highlighter koop je hier

9. Make-up Studio blusher nr. 54 shop je hier

10. Lippotlood MAC koop je hier online

11. Concealer kryolan dermacolor nr. A7 shop je hier

12. Make-up Studio lipstick nr. 61 koop je hier online

 

 

 

Lees ook