Cosmeticaclaims Gezicht Marketingtrends Zakenpraat

Toekomst: skincare op basis van je DNA, nu bij Geneu

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Britse winkel geeft haar klanten verzorgingsadvies op basis van DNA!

Het klinkt als toekomstmuziek, maar gepersonifieerde schoonheidsbehandelingen die zijn gebaseerd op je DNA zijn dichterbij dan je denkt. De biotechnologie werkt er in ieder geval hard aan.

tdy-121127-skin-creams-1[1]

De ontwikkelingen gaan als een speer

In 2012 kwam in het nieuws dat biotechnologische bedrijven bezig waren met het ontrafelen van het menselijk genoom. Ze wisten de individuele genetische codes van mensen te bepalen, waardoor de deur voor gepersonifieerde schoonheidsbehandelingen op een kier kwam te staan. We zijn nu twee jaar verder en de ontwikkelingen op dit gebied gaan nu heel snel, vooral omdat analyseren van cellen goedkoper en sneller kan dan ooit tevoren.

1350666525-swabtestEr bestaan al persoonlijke testen

Zo heeft het bedrijf geneOnyx een test ontwikkeld waarmee bepaald kan worden welke crèmes een individu het beste kan gebruiken. Het bedrijf werkt samen met cosmeticabedrijven om deze technologie toe te passen in de parfumerie. Volgens geneOnyx kan deze test, die gebruik maakt van technologie die is ontwikkeld door het Imperial College London, bijvoorbeeld bepalen of je lichaam collageen of andere ingrediënten uit cosmetica goed vasthoudt of juist snel afbreekt. Als je dat weet dan is het kiezen van het juiste product voor jouw individuele behoefte veel gemakkelijker en doeltreffender.

Hoe werkt dat dan?

In de praktijk werkt de test door middel van wat speeksel, waardoor zuiver DNA op een microchip terecht komt. De chip ‘leest’ het DNA en bepaalt de genetische handtekening van degene die het speeksel afstond. De Britse keten Organic Pharmacy werkt al samen met geneOnyx. De microchips die het speeksel van klanten testen zijn aangesloten op het systeem van geneOnyx, waardoor het DNA uitgebreid en razendsnel kan worden bekeken. Binnen dertig minuten krijgt de klant een op de persoon toegespitst advies over de meest geschikte huidverzorgingsproducten uit het assortiment van de keten.

De Organic Pharmacy in Londen

De Organic Pharmacy in Londen

Anderen zullen snel volgen

Het kan naar verwachting niet al te lang gaan duren voordat andere keten en cosmeticamerken zich hierbij aansluiten en de speekseltest een gewone en geaccepteerde stap wordt in het aanschaffen van cosmetica.

ps: ze hebben inmiddels ook onder de naam Geneu een eigen winkel op 65, New Bond Street in Londen! We moeten er maar eens naartoe…..;-) Bekijk de film hieronder:

Bron

TIP! Lees ook dit interview van Monique met wetenschapster Frauke Neuser: hoe 80% van de  cosmetica al je celbiologie beïnvloedt.

Meer weten over Cosmeticaclaims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

11 reacties

 • Welke ben je aan het proberen Danielle?
  Die van GeneOnyx of One.gen/0,1?

  Ik ben ook heel benieuwd naar de resultaten!

 • Ik heb het in huis en ben het nu aan het proberen!!! Vooralsnog voelt het erg goed. Ben benieuwd naar het eindresultaat na een paar maanden.

 • One.gen/0,1 wordt momenteel verkocht bij verschillende cosmetische klinieken en bij hoogwaardige schoonheidssalons die een samenwerking hebben met een arts, o.a. in Amsterdam, Den Haag , Haarlem, Brussel, Groningen en in Limburg.
  De DNA test van one.gen/0,1 geeft aan wat de aanleg van ieder individu is (in percentage) op gebied van detoxificatie, intolerantie, cellulaire duurzaamheid, rimpels en pigmentatie. De analyse van 35 SNP’s op huidgebied is een technologie die exclusief ontwikkeld is door PrimaDerm en die nog geen enkel bedrijf wereldwijd heeft kunnen evenaren. One.gen/0,1 wordt momenteel al verkocht in heel Europa, Japan, Singapore, Indonesie en Thailand, USA, Mexico en Brasilie.

 • da’s inderdaad een ander plakje cake. maatwerk dus. het bedrijf besteedt hier trouwens weinig aandacht aan in nederland. ik heb er vaag iets van gehoord, er zou ooit een perspresentatie komen, maar die ging niet door, en toen bleef het stil. ook rond singuladerm laten ze niet veel van zich horen momenteel;-) ken jij al schoonheidsspecialisten die dat dna pakket aan klanten verkopen? want ik neem aan, dat dat via de schoonheidsspecialiste gaat.

 • Ik heb de exacte prijs nog even nagevraagd Monique.

  Uit de reactie van dit Nederlandse bedrijf (Primaderm, tevens de leverancier van Singuladerm) kan ik echter wel opmaken dat hun methode nog veel verder gaat. Hun reactie;

  Het grote verschil tussen geneOnyx en One.gen/0,1 is dat wij vele malen meer SNP’s (Single Nucleotide Polymorfisme) testen dan zij. Vandaar ook dat het voor ons onmogelijk is het me een enkele swap te doen want hier is veel meer speeksel voor nodig.

  Ook zijn de technologie niet één op één te vergelijken want wat PrimaDerm doet is naast het analyseren van de SNP’s ook een complete medische en niet-medische vragenlijst analyseren wat ook meegenomen wordt in het resultaat.
  Op basis hiervan wordt een gepersonaliseerde behandeling samengesteld, dus niet zoals geneOnyx het resultaat toe te passen op normale cosmetica (in dat geval had PrimaDerm het ook met SingulaDerm kunnen doen).
  De kracht zit hem dus in het specifiek aanpassen van de cosmetica gebaseerd op het resultaat waarbij je een serum krijgt met maar liefst 65% concentratie werkzamen peptiden.

  Een starterspakket kost 1175,- euro, (inclusief uitgebreide DNA Test en complete verzorgingset voor thuis ) en nabestellen van het product met de gepersonaliseerde ingredienten 450,- euro.

 • Ik weet dat dit in Nederland ook mogelijk is in samenwerking met een Spaans bedrijf. Ik ben zelf ook zeer nieuwsgierig naar de resultaten wat dit kan opleveren! Het enigste wat me echter heeft tegengehouden om het te proberen is het exclusieve prijskaartje wat er tevens aan vast zit.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.