Britse winkel geeft haar klanten verzorgingsadvies op basis van DNA!

02:39 - 01:35
luistertijd 02:39 - leestijd 01:35

Het klinkt als toekomstmuziek, maar gepersonifieerde schoonheidsbehandelingen die zijn gebaseerd op je DNA zijn dichterbij dan je denkt. De biotechnologie werkt er in ieder geval hard aan.

De ontwikkelingen gaan als een speer

In 2012 kwam in het nieuws dat biotechnologische bedrijven bezig waren met het ontrafelen van het menselijk genoom. Ze wisten de individuele genetische codes van mensen te bepalen, waardoor de deur voor gepersonifieerde schoonheidsbehandelingen op een kier kwam te staan. We zijn nu twee jaar verder en de ontwikkelingen op dit gebied gaan nu heel snel, vooral omdat analyseren van cellen goedkoper en sneller kan dan ooit tevoren.

Er bestaan al persoonlijke testen

Zo heeft het bedrijf geneOnyx een test ontwikkeld waarmee bepaald kan worden welke crèmes een individu het beste kan gebruiken. Het bedrijf werkt samen met cosmeticabedrijven om deze technologie toe te passen in de parfumerie. Volgens geneOnyx kan deze test, die gebruik maakt van technologie die is ontwikkeld door het Imperial College London, bijvoorbeeld bepalen of je lichaam collageen of andere ingrediënten uit cosmetica goed vasthoudt of juist snel afbreekt. Als je dat weet dan is het kiezen van het juiste product voor jouw individuele behoefte veel gemakkelijker en doeltreffender.

Hoe werkt dat dan?

In de praktijk werkt de test door middel van wat speeksel, waardoor zuiver DNA op een microchip terecht komt. De chip ‘leest’ het DNA en bepaalt de genetische handtekening van degene die het speeksel afstond. De Britse keten Organic Pharmacy werkt al samen met geneOnyx. De microchips die het speeksel van klanten testen zijn aangesloten op het systeem van geneOnyx, waardoor het DNA uitgebreid en razendsnel kan worden bekeken. Binnen dertig minuten krijgt de klant een op de persoon toegespitst advies over de meest geschikte huidverzorgingsproducten uit het assortiment van de keten.

De Organic Pharmacy in Londen

Anderen zullen snel volgen

Het kan naar verwachting niet al te lang gaan duren voordat andere keten en cosmeticamerken zich hierbij aansluiten en de speekseltest een gewone en geaccepteerde stap wordt in het aanschaffen van cosmetica.

ps: ze hebben inmiddels ook onder de naam Geneu een eigen winkel op 65, New Bond Street in Londen! We moeten er maar eens naartoe…..;-) Bekijk de film hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=4BEGNoIH4sc

Bron

TIP! Lees ook dit interview van Monique met wetenschapster Frauke Neuser: hoe 80% van de  cosmetica al je celbiologie beïnvloedt.

Lees ook