Via fundraising online tot stand gekomen: geinig, maar werkt het wel?

01:35 - 00:57
luistertijd 01:35 - leestijd 00:57

Clickstick.

Geinig hoor deze uitvinding. Een deo in een hippe, slimme verpakking (een soort Clarisonic verpakking maar dan anders…hihi). Er zit in de deohouder een chip die ervoor zorgt dat je altijd dezelfde hoeveelheid deo krijgt. De kop van de deo geeft pas deostuff vrij als hij in aanraking komt met je huid en niet eerder, zo voorkom je dat er deo aan je kleding gaan zitten met witte vlekken tot gevolg. Er wordt een app bij geleverd die precies vertelt wanneer je deo leeg is, zodat je een refill kan bestellen. Dit bespaart heel veel verpakkingsmateriaal en is dus goed het milieu en jouw psyche.

Er is een ontzettend leuk filmpje bij gemaakt, kijk maar:

Maar…en nu gaan we toch even zeuren. Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van een deo? Precies, dat geurtjes worden voorkomen door een geniale werkzame formule. Is dat hier het geval? Nee. We weten niets over de formule.

En dan het opdoen-ritueel. Doe jij pas deo op als je al je kleren al aan hebt? Nee! En tussentijds deo bijsmeren, doe jij dat? Heeft weinig zin, omdat je huid al vol met de onwelriekende bacterietjes zit. Je moet eerst je huid wassen en dan opnieuw deo aanbrengen, dan werkt het pas weer goed.

Dus, wat levert dit op? Veel plezier voor deze uitvinders, ze hebben hun geld bij elkaar verzameld via een online fundraising site, en fijn voor het milieu.

 

Lees ook