Een reinigingsolie, een serum en een ooggel, vol peptiden!

10:32 - 06:19
luistertijd 10:32 - leestijd 06:19

SnipImageAls schoonheidsspecialiste gespecialiseerd in huidverjonging, kijk ik altijd zeer kritisch naar cosmeticaproducten en hun beloften. Naast de merken die ik in mijn eigen salon voer, probeer ik regelmatig nieuwe producten uit. Maar wanneer het zijn belofte niet nakomt, laat ik het ook net zo snel weer vallen. Helaas blijft er dan niet zoveel over…

 

singuladerm-tamara-review

Onlangs werd ik gevraagd een seminar bij te wonen over moleculaire, mens identieke, transdermale cosmetica: Singuladerm genaamd. Om een lang verhaal kort te maken, even een kleine samenvatting;

Singuladerm is ontwikkeld door de oprichter van de grootste van 4 leveranciers van peptides in de wereld. Deze man, een Spanjaard, besloot zijn eigen lijn op te zetten, toen het grote farmaceutische bedrijf werd opgesplitst. Omdat hij veel kennis had van de werkzaamheid van stoffen, en ook wist wat cosmeticamerken zoal doen qua concentraties en cocktails – ze stoppen er vaak te weinig in -, was dat voor hem een ideaal moment om het zelf anders te gaan doen. Met hogere concentraties actieve werkstoffen, die in meerdere lagen van de huid ook daadwerkelijk afgeleverd kunnen worden. Bovendien wilde hij met huididentieke stoffen werken in concentraties waarvan hij uit klinische tests weet dat ze werkzaam zijn. 

Kijk, en dat maakt mij nieuwsgierig om een paar producten hiervan te gaan testen! Dat de prijzen in het middensegment vallen en de verpakking er ook nog eens eenvoudig elegant en strak uitziet is mooi meegenomen. Mijn eerste review van Singuladerm begint natuurlijk wel bij de reiniging…

xpert_sindet_oleoSindet Oleo

De verpakking oogt strak, eenvoudig maar toch elegant. De fles is doorzichtig dus je ziet exact wanneer je aan een nieuwe toe bent.

Claim: Ultra-rijke reinigingsolie die bij contact met water verandert in een emulsie die zijdezacht aanvoelt. De reinigingsolie verwijdert op milde wijze onzuiverheden van de huid en respecteert daarbij de natuurlijke balans.

Ingrediënten: Glycine Soya (Soybean) Oil, Mipa Laureth Sulfate, Laureth-4, Ricinus Communis, Cocamide Dea, Argania Spinosa (kernel) Oil, Bisabolol, Rosa Moschata Seed Oil, Panthenol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, BHT, Fragance (Parfum)

Het eerste wat me na de 6 verschillende soorten olie opvalt is de vermelding van Mipa Laureth Sulfate, want op de verpakking staat  vermeld: With Sindet ( soapfree)Technology. Nu weet ik dat Laureth Sulfate zeep is die uitdrogend op de huid werkt dus maakt het mij wel nieuwsgierig waarom ze dit ingredient er dan aan toevoegen. Bij navraag kreeg ik een uitgebreid antwoord waarvan ik het belangrijkste even hier citeer:

De reden waarom een ingrediënt in het ene product wel een uitdrogend effect kan hebben en in een ander product dat helemaal niet lijkt te doen, heeft te maken met in welke concentratie dat ingrediënt wordt toegepast en in combinatie met welke andere ingrediënten.

In het geval van de Sindets van Singuladerm zit hem dat in het feit dat ze al veel hydraterende ingrediënten gebruiken waardoor het eventuele uitdrogend aspect van een ingrediënt teniet gedaan wordt. Waarom dan toch zo’n ingrediënt gebruiken als die mogelijk zou kunnen uitdrogen bij bepaalde hoeveelheden etc? Vaak zijn ze te belangrijk voor de uiteindelijke effectiviteit van een product (bijvoorbeeld erg goed in het losweken of oplossen van het vuil) om hem niet in te zetten. Als je weet hoe je een nadeel moet compenseren of nihileren, dan speelt het geen rol. Voorwaarde is wel dat die kennis en bereidheid er moet zijn.”

Sindet Oleo tamara

Op de linkerzijde vd hand zit alleen olie, op de rechterzijde is deze gemengd met water

Gebruik: De fles bevat een makkelijk bedienbaar pompsysteem waarvan ik 1 pompje per keer gebruik. Het is redelijk zuinig in gebruik, niet onbelangrijk in deze tijd. Helaas staat de gebruiksaanwijzing alleen in het Engels, Spaans en Frans vermeld. Een klein plaatje  laat zien dat de fles geschud moet worden voor gebruik.

De olie smeert een beetje stroef en heeft een (natuurlijke olie) geur die ik persoonlijk niet lekker vind.  Eenmaal in contact met water veranderd het in een melkachtige emulsie welke meteen prettiger te verdelen is . Ik masseer zoals op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven de probleemzones wat meer in. Na korte tijd spoel ik alles met lauwwarm water weer af.

Resultaat: Het eerste wat me opvalt is hoe de huid gekalmeerd is. ’s Ochtends met opstaan vertoont mijn huid meestal wat rode vlekken. Na de reiniging is de roodheid duidelijk minder en voelt de huid echt schoon aan. Ondanks de toegevoegde laureth sulfaat voelt mijn huid niet te droog aan.

Tamara concludeert:

De claim zeepvrij mag weggelaten worden maar ondanks de toevoeging van de laureth sulfaat vind ik de reiniging niet uitdrogend werken. Het product doet wat het beloofd.

Het zal door de geur niet mijn nr 1 worden maar dat is een persoonlijk detail. De verhouding tussen prijs en kwaliteit vind ik  heel goed. Ik kan dit product zeker aanraden.

Singuladerm XPERT SUBLIME

De flacon heeft een luxe uitstraling in fuchsia met zilverkleurige dop en is voorzien van een pompsysteem. Wanneer je de flacon tegen het licht houdt zie je het mechanisme van het pompsyteem en hoeveel er nog in zit. Op de verpakking staat alles in het Engels Frans en Spaans maar gelukkig bevat het ook een bijsluiter welke ook een Nederlandse beschrijving bevat.

anti-aging-wrinkles-serum-cellular-dna-repairer

Claim: Xpert Sublime is een zeer actief serum om alleen of in combinatie met andere Singuladerm producten te gebruiken. De SNAP-8 in de formule vermindert het samentrekken van spieren (Botox-alike effect) en zorgt ervoor dat de huid onmiddelijk strakker wordt en tekenen van vermoeidheid minimaliseren.

64% minder diepe rimpels na 28 dagen…DNA herstel van 70%

De belofte van dit serum doet me bijna hoop geven op wonderen. De test zal het leren in hoeverre het waargemaakt kan worden.

Ingredienten:  de INCI lijst start met Aloe Vera en als 2e ingredient Glycerine. Deze ingrediënten zijn  al vrij bekend en hebben weinig uitleg meer nodig. Ik denk dat de woorden kalmerend en vochtbindend wel toereikend zijn.

De actieve ingrediënten in dit serum zijn:

xpert sublime serum tamara reviewGebruik: Met het pompsysteem doseer je nauwkeurig de hoeveelheid die je nodig hebt. 2 Pompjes zijn voldoende voor het gezicht en de hals. De emulsie is een gel welke in de ochtend en avond lichtjes ingemasseerd dient te worden. Het trekt vrijwel meteen in en laat geen plakkerig gevoel achter.

Resultaat: Het resultaat kan ik heel kort en krachtig over zijn. Ja, je voelt de huid inderdaad onmiddellijk verstrakken en de “vermoeide ochtendblik” trekt sneller weg dan anders!

64% minder rimpels in 28 dagen? Helaas, ondanks dat ik wel duidelijk verbetering zie van mijn huidconditie en een lichte vermindering van de fijne lijntjes heb ik dat resultaat niet mogen bereiken. Ik wil hierbij wel vermelden dat ik tijdens deze test  een enorme moeilijke tijd heb gehad met een extreem hoge stressfactor en dat ik normaal cosmetica gebruik uit het luxe segment welke ik nu weggelaten heb.

Tamara concludeert:

Dat ik ondanks de hoge stressfactor duidelijk verbetering zie en voel maakt de Expert Sublime inmiddels 1 van mijn favorieten. De prijs van een kleine 60 euro is het me zeker waard. Een extra crème is wel aan te raden omdat het zo dun is en snel intrekt. Bij een vetter huidtype is alleen het serum voor de nacht voldoende. Zeker de moeite waard om aan te schaffen

singuladerm-xpert-contour-des-yeuxXPERT CONTOUR

De wit met fuchsia gekleurde tube ziet er eenvoudig uit zonder toeters en bellen. Op het doosje vind je ook hier alleen tekst in het Engels, Frans en Spaans maar op de bijsluiter staat weer een Nederlandse versie.

Claim: Gaat zwelling en ophoping van vocht tegen, vermindert donkere cirkels en tekenen van vermoeidheid en vervaagt rimpels en fijne lijntjes.

Op de testresultaten staat vermeld :

Ingrediënten:  De eerste 2 ingredienten op de INCI lijst zijn water en glycerine. De belangrijkste actieve werkstoffen zijn:

10% Eyeseryl®, een tetrapeptide die de zwelling en ophoping van vocht tegengaat.

3% Argireline®, een peptide die de fijne expressielijnen rond de ogen aanpakt.

XPERT CONTOURGebruik: Het advies is de gel 2x per dag op het onderste ooglid aan te brengen en met een licht masserende beweging de opname te bevorderen. De tube is gemakkeijk in te drukken en van een pipetje voorzien waardoor je niet snel teveel eruit drukt  De gel is dun maar loopt niet uit. Het wordt zeer snel door de huid opgenomen.

Net als het Xpert Sublime serum voel je de huid meteen verstrakken en voelt het direct verfrissend aan.

Tamara concludeert:

Na ongeveer een maand trouw smeren  ervaar ik geen wondermiddel ( welke ik overigens tot nu toe alleen bij fillers ervaar) maar wel een lichte vermindering van de fijne lijntjes. Overigens moet ik ook hier erbij vermelden dat ondanks de stressfactor en vele slapeloze nachten de vochtwallen in de ochtend ook niet erger zijn geworden.

Dit oogserum is inmiddels een standaard product in mijn verzorging en zal niet snel te zijn verslaan door een ander. Bij iemand die de voorkeur geeft voor een vollere oogcreme kan ik niet garanderen dat deze genoeg voldoening geeft. Voor vermoeide ogen en vochtwallen is dit product 100% aan te raden!

 

****Note van BeautyJournaal: Gerti testte drie jaar geleden ook het Sublime serum en het Contour oogserum – je leest hier haar testresultaten.

 

Producten van Singuladerm koop je hier online.

Lees ook