Een unieke kwast van duurzaam hout, geitenhaar en handbeschilderd

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

Nadat het testteam van BeautyJournaal deze zomer een workshop bij cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam had, gingen we naar huis met een hoop nieuwe producten om uit te testen. Bekijk hier het fotoverslag nog eens.

Yvonne koos voor het merk Jacks Beauty Line. Ze testte de Make-up Stippler (kwaliteit Geitenhaar Synthetische Mix)  nr. 11.

Over het merk

Het idee voor deze lijn ontstond van make-up artist Miriam Jacks nadat ze toch net iets te vaak haar kwasten  kwijtraakte tijdens shoots en haar werk. Gangbare kwasten zijn wit of zwart, ze lijken allemaal op elkaar. En wij visagisten gebruiken nagenoeg ook allemaal dezelfde kleuren kwasten van welk merk dan ook.

Mirjam bedacht unieke looks voor haar eigen kwastenlijn. Ze laat ze in Duitsland maken, en ze krijgt ze onbeschilderd aangeleverd, dat verfraaien met mooie kleuren doet zij zelf. Hierdoor krijgt iedere kwast een uniek uiterlijk. Ze zijn een plaatje voor het oog.

Claim:

Een handgemaakte kwast die uniek is in zijn soort. Gemaakt van duurzaam hout. Er wordt op gestaan dat er geen dieren gedood mogen worden voor de haren van de kwasten. Meer en meer kwasten worden door technologische ontwikkelingen gemaakt van synthetisch materiaal, waardoor de kwasten makkelijk schoon te maken zijn en langer meegaan. Het synthetische haar is 100% veganistisch voor degene die hier belang aan hecht.

Yvonne concludeert:

Ik vond de kwast gewoon meteen bijzonder mooi. De kleuren spatten je tegemoet. Ik heb er één gekozen met turquoise en roze spikkels en vegen. Uniek in zijn soort, dat wel, alleen wanneer alle visagisten deze kwasten zouden gaan gebruiken wordt het alsnog moeilijk om je eigen kwast te herkennen, mocht hij tussen de anderen raken. Mijn tip is dan alsnog, merk hem met je eigen kleur met een letter op de tip of op de metalen rand. Dan weet je zeker dat hij niet wegraakt.

De foundation kwast

D e Jacks Beauty Stippler foundation kwast is een zeer zachte en fijne kwast. Hij bestaat uit gecombineerd geitenhaar en synthetisch haar. Het donkere haar is het geitenhaar en de witte punten zijn het synthetische gedeelte. Hij is prettig in gebruik. Je doet een beetje foundation op de achterkant van de je hand en tipt de kwast voorzichtig in de foundation. Je moet oppassen dat er niet teveel aan komt te zitten. Hierna kun je de foundation dun aanbrengen met de kwast.

Ook fijn om mee te shapen

De stippler is ook heel fijn om te shapen, je stippelt de donkere kleur foundation daar waar je de shape wilt hebben. Hierna ga je met een kabuki kwast over de donkere foundation en vervaagt hem. De stippler make-up kwast is een kwast waar je mooi dun mee kunt werken. Wanneer je hem gebruikt hebt, zijn de witte haren helemaal donker van de foundation. Je hebt het idee ‘dit komt nooit meer echt goed schoon’. Wat warm water, desinfecterende zeep en klaar is Klara. De bovenkant is dan weer helemaal spierwit. Dus heerlijk uit te wassen. Hierna even met een handdoek uitknijpen en over de handdoek halen en je laat hem gewoon drogen. Wanneer hij droog is dan neem je de houten steel tussen je handen en rolt hem flink door je handen, hierdoor waaieren de haren weer wat uit elkaar.

Leuke tip

Is ook een leuke tip voor je andere kwasten na het reinigen. Met name blush en poederkwasten zijn na het reinigen vaak niet meer fluffy, deze dikke kwasten kun je na het reinigen meteen al even ‘rollen’ en nogmaals als ze droog zijn. Dan staan de haren weer mooi uit elkaar.

Je koopt Jacks Beauty Line Make-up kwasten bij Cosmania.

Lees ook