Deze ‘slimme’ tandenborstel komt met een hoop extra’s waaronder een App…

06:08 - 03:41
luistertijd 06:08 - leestijd 03:41

tessaHet is denk ik zo’n 12 jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met een elektrische tandenborstel. Ik vond mijn handtandenborstel goed genoeg maar mijn moeder, nee niet de tandarts, adviseerde toch om elektrisch te gaan poetsen. Ik kreeg de Oral-B Vitality voor mijn verjaardag en het poetsen kon beginnen.

De eerste dagen had ik wat last van bloedend tandvlees maar het poetsen beviel mij wel dus nu kan ik niet meer zonder. Na nog een aantal Oral-B Vitality’s wilde ik toch iets meer. Een tandenborstel die ook je tandvlees verzorgt, tong reinigt, tanden polijst en een functie heeft voor gevoelige tanden. Ik besloot om de Oral-B Pro 7000 aan te schaffen, want deze tandenborstel kan dat allemaal.

9200000030329512De verpakking

Het is een heel karwei om de tandenborstel uit te pakken, want er zitten zoveel accessoires bij.

De tandenborstel zelf, 5 opzetborstels, een opberghoes om de tandenborstel mee te nemen op vakantie, een standaard waar je hem op kan zetten, een SmartGuide, een rekje om je niet gebruikte tandenborstels op te zetten en de oplader natuurlijk.

Alle opzetborstels hebben hun eigen functie.  Er zitten twee Cross-Action borstels bij, een FlossAction borstel, 3DWhite-borstel en een Sensitive borstel.

Gebruik

De tandenborstel heeft 6 standen. Ik gebruik de tandenborstel twee keer per dag en probeer de verschillende standen uit. Gelukkig hoef je niet zelf te onthouden of voelen welke stand je gebruikt, want dat is op de SmartGuide af te lezen. De stand die je wilt gebruiken stel je in met het knopje op de borstel. Super makkelijk dus. De diverse standen die je kunt gebruiken zijn de volgende:

  1. Dagelijkse reiniging: Stand voor dagelijks gebruik met 2 minuten poetstijd.
  2. Tandvleesverzorging-stand: Voor effectieve stimulering en massage van tandvlees.
  3. Sensitive: Heeft een lagere snelheid dan ‘dagelijkse reiniging’ om op zachte wijze gevoelige tanden te reinigen.
  4. Whitening: Varieert in snelheid voor een polijstend effect op het tandoppervlak waardoor oppervlakkige verkleuringen effectief worden verminderd.
  5. Grondige reiniging: Voor buitengewone mondverzorging, met een totale poetstijd van 3 minuten verdeeld in 45 seconden per kwadrant; verbeterd resultaat ten opzichte van de standaard 2 minuten met 30 seconden per kwadrant.
  6. Tongreiniging: Speciale tongreiniging-stand

De borstel kleurt mooi blauw als je hem gebruikt. Een echte aanwinst dus.

Claims

De Oral-B PRO 7000 Smartseries Elektrische tandenborstel – Black is geïnspireerd op professionele reinigingsinstrumenten en levert een superieur resultaat in vergelijking met gewone tandenborstels. De CrossAction-borstelharen staan in een dynamische hoek van 16 graden, waardoor moeiteloos meer tandplak wordt aangepakt en verwijderd dan met een gewone handtandenborstel.

De Oral B 7000 op mijn wastafel

De Oral-B Pro 7000 op mijn wastafel

Conclusie

Ten eerste vind ik deze tandenborstel er dynamischer en mooier uitzien dan de simpele Oral-B Vitality. Ik heb een zwarte tandenborstel wat weer even anders is dan de standaard witte.  Nadat ik de doos heb uitgepakt heb ik de App geïnstalleerd op mijn iPad en heb er een keertje naar gekeken. Het weer, nieuws of het bekijken van je eigen foto’s; ik heb daar geen interesse in tijdens het poetsen. Het is leuk dat deze functie er op zit, maar ik vind de SmartGuide interessanter. De tijd wordt weergegeven hoe lang je aan het poetsen bent, je ziet welke stand je op de borstel gebruikt en na 2 minuten poetsen verschijnt er een vrolijke smiley op je scherm die soms een knipoog geeft. De tandenborstel heeft een interval timer van 30 seconden, waardoor je weet wanneer je moet wisselen in je mond. Als ik toch nog een keer naar de App wil kijken, kom ik erachter dat mijn man de App al weer van de iPad heeft verwijderd. Ik installeer de App dus nog een keer, maar deze keer op mijn telefoon. De App heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Dat hij aangeeft wanneer je borstel vervangen moet worden is wel handig om te weten, maar dat zie je ook aan de borstelharen waarvan de blauwe kleur vervaagt.

Screenshots van de Oral-B App

De tandenborstel werkt via bluetooth. Zodra je de borstel aanzet, kleurt hij blauw en gaat de tijd op de SmartGuide lopen. Ik gebruik de dagelijkse reiniging als standaard functie en ik eindig met de tongreiniging. Dit alles doe ik met de Cross-Action borstel. Als ik teveel druk uitoefen met de borstel op mijn tanden of tandvlees gaat er een rood lampje branden. Handig, want zo weet je dat je je tandvlees kan beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Een enkele keer gebruik ik de whitening functie en dan gebruik ik de speciale 3D-White borstel.

De oplaadtijd van de tandenborstel is ongeveer 24 uur als hij helemaal leeg is. Dat is best lang, maar daar staat wel tegenover dat je hem bijna weer een week kunt gebruiken. De borstel geeft met lampjes aan hoe vol hij nog zit en wanneer hij opgeladen moet worden.

Deze tandenborstel heeft voor mij eigenlijk alleen maar voordelen qua poetsen en gebruik. De App had van mij niet gehoeven en qua aanschaf is de tandenborstel ook erg prijzig maar daar krijg je wel een heleboel voor terug. Schone tanden en de tandarts heeft ook minder werk, want ik heb inderdaad minder tandplak dan voorheen.

Al met al ben ik zeer blij met deze tandenborstel en ik weet zeker dat ik niet meer terug ga naar de Vitality. Mijn volgende tandenborstel wordt er sowieso weer eentje zoals deze. Hij krijgt van mij een dikke 8 als cijfer.

Shoppen!

Wil je de Oral-B Pro 7000 ook na het lezen van deze review? Of wil je ‘m cadeau doen voor Kerst? Je koopt deze tandenborstel hier nu met een flinke korting!

Lees ook