Beautytools die FDA approved zijn, dus veilig + werkzaam! De nieuwe trend...

07:29 - 04:29
luistertijd 07:29 - leestijd 04:29

Er komen steeds meer beautyapparaten op de markt die je traditioneel alleen in de spa of de schoonheidssalon zag. En de claims liegen er niet om: blauw of rood licht, micronaalden, dermabrasie of IPL – het zou beter werken dan een creme of een serum.

Deze apparaten spelen goed in op de grootste behoeften bij vrouwen, die tegelijkertijd hun grootste ergenissen zijn:

 

Freshwatervalley is een van de belangrijkste online aanbieders van beautytools in ons land en bespreekt in dit artikel wat de apparaten voor je kunnen doen, maar ook:  welke apparaten prestigieuze beauty awards hebben gewonnen (criterium 1), welke merken de meest positieve consumenten reviews krijgen (criterium 2) en welke fabrikanten de meest geavanceerde versies maken met een achtergrond in de professionele technologie die we van beautysalons al kennen (criterium 3).

Acne

Talgklieren in de huid maken talg (ook wel huidsmeer of sebum) in de huid aan om hem soepel te houden. De huid maakt ook nieuwe huidcellen aan om zichzelf te vernieuwen. Deze processen van talgaanmaak en het afsterven/aanmaken van huidcellen worden aangestuurd door hormonen.

Hormonale veranderingen bij zowel jeugd als volwassenen, op alle leeftijden, kunnen voor lastig te behandelen acne-uitbraken zorgen, en sommigen hebben jarenlang, soms zelfs decennia lang, last van puistjes of cystes (conglobata) in de huid.

Blauw licht

Acne bacteriën (P. Acnes genoemd) zijn overmatig aanwezig in een acne huid, en zelfs exfoliatie (het verwijderen van dode huidcellen met bijvoorbeeld scrubs, peelings, gezichtsborstels of zuren zoals salicylzuur) kan daar niet altijd tegenop. Maar er is een behandeling waar steeds meer dermatologen naar verwijzen: blauw licht. Dit licht, op de juiste golflengte (415 nanometer), is zacht voor de huid en heeft geen nadelige bijwerkingen. Het is veilig en effectief tegen acne op alle huidskleuren en alle huidtypen, van de normale/acne huid tot de zeer gevoelige huid, allergische huid en zelfs extreem droge huid.

Uitdroging is vaak een nadelig effect van acne-medicatie zoals salycilzuur en benzoyl peroxide. En antibiotica en hormoonpillen hebben allerlei potentiele nadelige effecten op het lichaam. Blauw licht is de enige oplossing voor acne die gezond is voor de huid en ook voor de rest van je lijf!

De Quasar

Het dermatologisch geteste blauwe licht van de Amerikaanse fabrikant Quasar doodt P. Acnes bacteriën, zodat er geen puistjes ontstaan. Wereldwijd liegen de reviews er niet om: blauw licht stopt alle soorten acne, op alle leeftijden. Het advies van huidartsen: gebruik de Quasar Clear Rayz 5 x per week 3 minuten per dag op de zones waar je last van acne hebt. Dat kan zijn op kin, wangen, voorhoofd, neus, borst, rug en/of schouders. Quasar is officieel door de FDA goedgekeurd voor gebruik op het gezicht en lichaam. De fabrikant Quasar is bovendien de trotse winnaar van de Beauty Award 2013.

60 dagen niet-tevreden-geld-terug-garantie

De distributeur van Quasar producten in Nederland geeft een 60-dagen-niet-tevreden-geld-terug-garantie en maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie. Bestellen kan op www.freshwatervalley.com of kijk hier naar een instructievideo.

 

Huidveroudering

Het lichaam maakt minder collageen en elastine aan naarmate we ouder worden. Dit proces begint al op 25-jarige leeftijd! Daarom beginnen we fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie te zien wanneer we tegen de 30 lopen. Onze huid leeft dan al 5 jaar met afnemende hoeveelheden collageen en elastine. Na 20 jaar, wanneer we de 50 nadereren, resulteert dat bij veel vrouwen al iedereen in diepere lijnen en ‘ouderdomsvlekjes’ (oneven pigmentvorming) in de huid. Sommigen koesteren ze en vinden hun rijpere huid erg mooi, en terecht! Voor diegenen die toch een soepelere, jonger uitziende, gladdere, meer egale huid willen, of gewoonweg hun huid een gezondheidsboost willen geven, is er rood licht.

Rood licht

Met rood licht, op de juiste golflengtes, stimuleer je collageen en elastine in de huid. Een goed apparaat voor anti-aging heeft meer dan alleen infra rood voor een betere doorbloeding. Er zijn nog drie andere soorten rood licht nodig om de huid zich optimaal te laten verjongen: naast infra rood, hebben we super rood, amber rood en regulier rood licht nodig. Deze typen rood licht liggen tussen de 590 en 950 nanometer. Uiteraard zit daar geen UVA en UVB licht bij, want deze zijn juist schadelijk voor de huid.

Quasar

Klinische tests, gebruikerservaringen en advies van dermatologen, brengt wederom de Amerikaanse fabrikant Quasar naar voren als een van de beste aanbieders van lichttherapie voor huidverbetering.

De Quasar Pure Rayz is winnaar van de Beauty Award en heeft alle vier de soorten therapeutisch rood licht, op de juiste golflengtes, om collageen en elastine in de huid te stimuleren. Collageen en Elastine veranderen een rijpere, meer gerimpelde, meer oneven huid, in een jongere, gladdere, stralendere, gavere, egalere, soepelere huid.

Ook hier geldt: de distributeur van Quasar in Nederland geeft een 60-dagen-niet-tevreden-geld-terug-garantie en 5 jaar fabrieksgarantie. Bestellen kan op www.freshwatervalley.com.

Ongewenst Haar

Kun je je haar definitief en veilig verwijderen met IPL? Ja, mits daar radio frequentie aan toe is gevoegd. IPL kwam in de jaen ’90 op in salons om haar definitief te verwijderen. Maar nadelen van een hoog aantal joules (wat nodig was om de bloedtoevoer naar het haarzakje te stoppen), was dat het onveilig was op de donkerdere huid. Verbrandingsgevaar en pigmentverstoringen (bruine vlekken) waren het gevolg.

IPL in combinatie met radio-frequentie – ook voor de donkere huid

Mensen met een donkerdere haarkleur in combinatie met een lichtere huid waren tot voor kort de enigen waarbij een IPL behandeling effect had en veilig was. Diegenen met een donkere huid of blond/grijs haar hadden ‘gewoon pech’. Een ander nadeel was dat een IPL behandeling tot voor kort behoorlijk pijlijk was (de adertjes naar het haarzakje moeten immers worden ‘dichtgebrand’).

Het heet elos technologie

De originele uitvinder van IPL besefte zich dat zijn technologie nog niet ideaal was, en ging aan de slag met het verbeteren van zijn methode voor permanent ontharen om IPL daadwerkelijk gebruiksvriendelijk, veilig, en toegankelijk voor iedereen te maken. Hij ontwikkelde zijn technologie verder, en begon te expirimenteren met de toevoeging van radio frequentie. Dit verwijst naar energie golven die, net als IPL, het haarzakje op non-actief kunnen zetten. Het resultaat was de zogenoemde ‘elos’ technologie, met als meest recente toevoeging aan de markt van ontharingsapparaten de ‘iluminageTOUCH’ (in Nederland verkrijgbaar via www.freshwatervalley.com).

De IluminageTOUCH is als opvolger van de Elos MeSmooth als enige IPL apparaat op de markt:

Surf naar www.freshwatervalley.com om te bestellen, of kijk hier voor een instructievideo.

********

WIN! Deze fantastische microdermabrasie set at home van Neutrogena, bij de online shop Freshwatervalley. Ga naar de actie-pagina.

 ********

 

 

Lees ook