Beautyvideo's Geteste producten Make-up Marketingtrends Ogen Teint Trends najaar-winter 2014/15

Getest Dinair Airbrush Personal Basic make-up kit

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Is make-up aanbrengen met airbrush fijn?

Yvonne test Ioma Booster JeunesseMijn ervaring met het make-up airbrushapparaat van Dinair stamt uit 1999. Ik werkte toen bij het NOB kap & grime. Het bedrijf dat in Hilversum de make-up verzorgde voor alle programma’s bij de publieke zenders.

Dinair in de make-upkamer bij tv
Toen de Dinair airbrush geïntroduceerd werd in Nederland hebben wij als visagisten een workshop gekregen. Het viel mij toen al op dat de foundation prachtig opdroogde, bijna flawless. De blush liet zich prachtig vernevelen.

Echter de oogmake-up wilde bij geen van ons allen vlotten. Wij zijn gewend aan het vakwerk met de hand. Het is dus nooit doorgedrongen om dit te gaan doen. Ik vond het opmaken van het oog ook teveel tijd kosten, het is niet zo makkelijk als het lijkt met airbrush.

Ideaal bij droge huid
Daarbij komt dat je het je niet kunt veroorloven bij televisie of fotografie om mensen te laten wachten tot je een keer klaar bent. Maar foundation is snel aangebracht, en het shapen gaat ook lekker vlot. Ook als de huid erg schilfert, is airbrush ideaal. Je hoeft namelijk niet over de huid te wrijven, je maakt hierdoor roodheid of schilfering niet erger.

Ik heb al die jaren gewerkt met de professionele airbrush van Dinair. Inmiddels ben ik aan mijn tweede toe.  Vandaag test ik de airbrush voor thuisgebruik.

dinair kit

De voordelen van de Dinair airbrush volgens de fabrikant:
De airbrush sprayt een fijne mist van make-up. Het wordt dus verneveld aangebracht. Het blijft de hele dag en avond zitten. Je hoeft niet bij te werken. Het zorgt voor een perfecte make-up bij iedere lichtval. Ook voor de fotograaf is dit handig, omdat airbrush make-up minder retoucheer werk geeft.

Geen sponzen, kwasten en tissue’s zijn meer nodig. Da’s fijn, want het zijn immers bacteriehaarden. De make-up is makkelijk te verwijderen met een cleanser of gezichtstonic. En tot slot meldt men: modellen op de catwalk zijn weg van deze make-up, omdat de aanbrengtijd een stuk korter is.

Mijn gebruikservaring:
Ik ben meteen aan de gang gegaan met deze airbrush, hij is klein en compact en zeer handig. En ik moet eerlijk zeggen, hij doet niet onder voor de professionele airbrush met grote compressor, het pistool is hetzelfde. Sterker nog, ik vind hem een stuk handiger, omdat hij makkelijker mee te nemen is.

De hoeveelheid kleuren in foundation, oogschaduw/lips, blushers is ontelbaar. Er zijn diverse soorten foundation, speciaal voor de bruiden, donkere huid en matte tinten en glanzende tinten. Deze laatste gebruiken we nooit bij televisie, maar het is heel mooi voor een avond-make-up of voor fotografie.

Werken in laagjes
Als eerste ben ik met de corrective olive/beige wat plekjes gaan wegwerken, waaronder couperose op de wangen. Daaroverheen heb ik een laagje light beige aangebracht, en voor wat shaping heb ik naturel beige en soft brown gemengd. Geef de foundation een minuut de tijd om te drogen, dan is hij goed gefixeerd.

De blush heb ik aangebracht in de kleur Diva Pink. Hij was wat nattig, daarom heb ik hem afgedept met een tissue. Wrijf nooit bij airbrush make-up!

De ogen waren een verhaal apart. Je moet je ogen dichtdoen om te voorkomen dat de vloeistof in je ogen komt. Tsja, hoe doe je dat? Zeker als je lenzen draagt moet je extra voorzichtig zijn.

Stencils
Voor het maken van wenkbrauwen, eyeliner en een lip kun je ook speciale stencils gebruiken die meegeleverd zijn. Het vergt handigheid, maar het is wel leuk. Je eigen mond maken bijvoorbeeld!

Het is heel makkelijk om je lippen te doen, je sprayt even wat lichte foundation over je mond en legt het stencil langs de liplijn en sprayt in je favoriete kleur. Het staat als een huis! Het voelt even trekkerig aan wanneer hij opdroogt, zelfs wanneer je wat moist and dew aanbrengt. Heeft iets weg van een longstay lipstick, dit moet je wel fijn vinden.

Bekijk hier mijn film:

Zaken om rekening mee te houden:

 • De compressor produceert de nodige decibellen. Je kunt dit enigszins verminderen door er een stukje schuimplastic onder te leggen.
 • Je kan niet zomaar van de ene op de andere kleur overgaan. Anders krijg je kleurvermenging. Spuit hem daarom eerst leeg op een tissue en spoel het reservoir dan nog even door.
 • Als er nog vloeistof in zit en je hangt hem op, kan dit er uit lekken.
 • Indien je hem voor foundation gebruikt, maak hem dan na gebruik ook goed schoon, anders droogt de foundation in en wordt het lastig te verwijderen. Haal de onderdelen voorzichtig uit elkaar, met name de naald is heel kwetsbaar.
 • Je mag de naald daarom ook niet op een handdoek neerleggen. Als de naald aan een lusje blijft hangen raakt hij beschadigd en zal hij de vloeistof niet meer mooi vernevelen, maar gaan spetteren.
 • Gebruik een kapmanteltje of handdoek over je kleding, de foundation is waterresistent. Het kan wat lastiger uit je kleding te verwijderen zijn, als het er per ongeluk op komt.

Conclusie:
Ik heb veel punten van aandacht opgeschreven. Je moet echt nauwkeurig ermee omgaan, maar als je dat kunt, is dit een prachtige machine. Een echte aanrader. Je hebt een prachtige foundation met een porseleinen finish. De foundation is zo aangebracht, je bent snel klaar en het is hygiënisch. Als je foundation bestelt dan zou ik meteen 15 ml flesjes nemen, die zijn toch handiger en voordeliger.

Wanneer de techniek onder de knie hebt wat betreft je ogen opmaken met de airbrush, dan dinair foundationheb je prachtig opgemaakte ogen. Je moet er wel iets meer tijd voor uittrekken dan in de meeste commercials van Dinair.

Je kunt op de site van Dinair een practice sheet uitprinten in pdf. Hier zie je allemaal rondjes op, deze geven aan hoe je moet spuiten en vanaf welke afstand. Hoe verder weg hoe groter de verneveling, hoe dichterbij (bv voor de eyeliner) hoe directer de vloeistof zich laat aanbrengen.

Het is een handige en compacte airbrush, een aanwinst en een leuke gadget om te hebben! De kit kost 159 euro. Ideetje voor de Kerst? Je bestelt hem via de site van Dinair in Nederland.

WIN! Als het speciale actie voor de feestdagen maak je nu op kans op deze machine via BeautyJournaal. Ga naar de actiepagina.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

19 reacties

 • Beste Elle, het zou voor de droge huid erg goed geschikt zijn. Dit omdat je de huid niet hoeft aan te raken. Dus als je een droge huid hebt die snel schilfert dan kan het een uitkomst zijn. Bij wrijven gaat het nog meer schilferen. Het merk Hannah is uitermate geschikt voor jouw huidtype, het zijn sowieso fijne producten die Hannah heeft. De foundation aanbrengen met de airbrush is echt minder moeilijk dan je denkt. je voelt als het ware wat je doet. Je kunt ook gewoon kijken, behalve rond de ogen, dus je ziet ook nog wat je doet. Mocht je een randje bij de ogen niet kunnen doen met de airbrush dan los je dit op met een zeer fijne poeder. Kleuren kun je mengen en zelf maken, dus je eigen kleur foundation maken. Heb je meegedaan al met de win-actie op de actiepagina, zeker doen. Iedereen maakt kans.

 • Dinair airbrush…..heb meerdere revieuws gelezen en bekeken..lijkt erg interessant. Zou het wat zijn voor mijn droge huid? Gebruik momenteel producten van het merk Hannah, maar make- up en foundation blijft zoeken.
  Vooral op Amerikaanse site wordt er stap voor stap uitgelegd hoe het apparaat te gebruiken en wat de effecten zijn van de verschillende kleurnuances. Wat vooral opvalt is het egale gelijkmatige effect. Ik denk dat er wel enige oefening aan vooraf gaat. Ben zeer enthousiast geraakt. Vriendelijke groet Elle de Jonge…..zou geweldig zijn om te winnen.

 • Je wordt er inderdaad steeds handiger in, als je de alleen de foundation en de blush gebruikt is het slechts 1x spoelen. Wanneer je het op jezelf doet en je komt rond je ogen dan doe ik ze inderdaad even dicht, maar je voelt nog steeds waar je spayt. Dit is ook maar kort, voor de rest kun je je ogen gewoon openhouden. Alleen als je je ogen wilt doen met de airbrush is het een stuk lastiger, dat is een nadeel. Die doe ik dan ook liever met een penseel.

 • heel mooi en natuurlijk resultaat, maar denk toch echt niet dat het zo simpel is als het eruit ziet. je moet al kennis hebben van kleuren en weten hoe je moet spuiten. verder lijkt het mij ook tl. tijdrovend. telkens weer andere kleuren toevoegen en reinigen. spoelen als je van kleur wil veranderen; veronderstel wel dat je er na een tijdje handiger mee wordt, maar zie het mezelf nog niet doen. ogen moeten vb. toe als je je gezicht behandeld, want het product mag niet in je ogen komen. maar hoe zie ik dan waar ik spuit? soit, ik vond het een heel leuk artikel om te lezen. blijf graag op de hoogte van nieuwe technieken en wat dat betreft is er geen enkele site die kan concurreren met Beautyjournaal. Doe zo verder dames!!!!!!!!

 • Dit lijkt me voor dames die elke dag een foundation gebruiken, echt een superapparaat! Zo mooi en natuurlijk! Het is, dat ik niet zo van de schminck ben, anders stond dit bovenaan mijn wensenlijst:-)

 • Anja, ja het is een prachtig dun verneveld laagje wat je aanbrengt, je ziet het nauwelijks zitten. Ik heb wel eens mensen gehad die zeiden er zit niets op, waren meestal mannen, dan zei ik kom zo maar terug met het afschmincken 🙂 en dan pas zagen ze wat er nog van af kwam. Hij is mooi egaal, doordat je eigenlijk constant in beweging bent met het airbrushpistool. Het enige is dat je het reservoir tussendoor even met wat water moet doorspoelen wanneer je een andere kleur gaat gebruiken. En als hij echt even uit elkaar moet om schoongemaakt te worden, dan moet je super voorzichtig zijn met de naald, die heeft een heel dun puntje en kan makkelijk verbuigen. Dan gaat de spray alle kanten op, de naald zorgt voor de sturing van de foundation etc. Ik leg hem altijd op een tissue, nooit op een badstof handdoek met lusjes. Je moet hem van tijd tot tijd echt goed schoonmaken, anders gaat de boel verstoppen doordat het gaan aankoeken. De naald haal ik er altijd even uit na iedere spraybeurt, even langs een tissue en daarna doe ik hem even met mn vingers na, hij mag iets vettig zijn namelijk. Ik doe altijd nog met mn eerste naald, overigens, het is wel mn 2e compressor maar mn naald en pistool heb ik nog altijd uit eind jaren 90. Dus je doet er heel lang mee. Compressor van mij maakte overuren, maar normaal gaat zo’n ding jaren en jaren mee.

 • Kitty, ik werk er al jaren mee op anderen, dit is de eerste keer dat ik het op mezelf deed. Het is zo makkelijk. Er zitten stencils bij met rondjes, hier kun je checken wat het doet op welke afstand. Je hebt dus wel enige controle over tot hoe ver je sprayt. Je richt hem bij bv bij grijs haar iets naar beneden, zodat je de haarrand niet meeneemt. Dus nee het komt niet in je haar 🙂 Wat betreft het inademen van de airsprays, daar zijn al hele discussies en testen over geweest in Amerika en Nederland. Wij staan natuurlijk in een makeup ‘hok’ en dan bestaat er een kleine kans dat je de verneveling naar binnen krijgt, vooral als je met 4 man sterk aan het werk bent. Maar zelfs hier valt het nog mee. Het is lucht met foundation/kleurstof, de kleuring komt op je huid niet in de lucht. Maar als je het zo op jezelf aanbrengt, ik houd even mn adem in wanneer ik bij mn neus en mond bezig ben. Daarna is dat niet meer nodig, je sprayt echt op de huid en niet in de lucht. Het gaat zo snel en makkelijk. Blijf me er zelf over verwonderen waarom de professionele compressor zo ontzettend groot is, want deze kleine is even sterk en het pistool is hetzelfde.

 • Prachtig! Zo hoort “foundation” er voor mij uit te zien:-) Natuurlijk, zonder er opgemaakt er uit te zien. Echt fraai!

 • Leuk! Ik heb al eens gesnuffeld aan airbrushen met schmink, best moeilijk!
  Dit lijkt zo gemakkelijk zoals je het doet Yvonne.
  Heb je geen last van make-up in je haar? En hoe zit het met inademen, geen nadelige gevolgen?

 • Je moet kijken wat je kleur is door te mengen met een tweetal of soms drietal kleuren. Ook voor de hele donkere huid is er veel aan kleuren te krijgen bij Dinair. Dus voor iedere kleur huid is er een kleur.

 • Ben ik blij dat ik geen contactaclenzen heb.
  De foundation is met dit apparaat heel netjes aangebracht.
  Ik vindt de kleur ook erg mooi die jij had gebruikt.

 • Het is een prachtig apparaat, je kunt er lekker snel een foundation mee aanbrengen. Ik heb mijn ogen ook gedaan, maar dat is vooral bij jezelf een (on)handigheidje. Het is te doen, maar er gaat meer tijd in zitten omdat je echt moet oppassen dat het niet in je ogen komt. Met lenzen eigenlijk not done.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.