Is make-up aanbrengen met airbrush fijn?

06:55 - 04:09
luistertijd 06:55 - leestijd 04:09

Yvonne test Ioma Booster JeunesseMijn ervaring met het make-up airbrushapparaat van Dinair stamt uit 1999. Ik werkte toen bij het NOB kap & grime. Het bedrijf dat in Hilversum de make-up verzorgde voor alle programma’s bij de publieke zenders.

Dinair in de make-upkamer bij tv
Toen de Dinair airbrush geïntroduceerd werd in Nederland hebben wij als visagisten een workshop gekregen. Het viel mij toen al op dat de foundation prachtig opdroogde, bijna flawless. De blush liet zich prachtig vernevelen.

Echter de oogmake-up wilde bij geen van ons allen vlotten. Wij zijn gewend aan het vakwerk met de hand. Het is dus nooit doorgedrongen om dit te gaan doen. Ik vond het opmaken van het oog ook teveel tijd kosten, het is niet zo makkelijk als het lijkt met airbrush.

Ideaal bij droge huid
Daarbij komt dat je het je niet kunt veroorloven bij televisie of fotografie om mensen te laten wachten tot je een keer klaar bent. Maar foundation is snel aangebracht, en het shapen gaat ook lekker vlot. Ook als de huid erg schilfert, is airbrush ideaal. Je hoeft namelijk niet over de huid te wrijven, je maakt hierdoor roodheid of schilfering niet erger.

Ik heb al die jaren gewerkt met de professionele airbrush van Dinair. Inmiddels ben ik aan mijn tweede toe.  Vandaag test ik de airbrush voor thuisgebruik.

dinair kit

De voordelen van de Dinair airbrush volgens de fabrikant:
De airbrush sprayt een fijne mist van make-up. Het wordt dus verneveld aangebracht. Het blijft de hele dag en avond zitten. Je hoeft niet bij te werken. Het zorgt voor een perfecte make-up bij iedere lichtval. Ook voor de fotograaf is dit handig, omdat airbrush make-up minder retoucheer werk geeft.

Geen sponzen, kwasten en tissue’s zijn meer nodig. Da’s fijn, want het zijn immers bacteriehaarden. De make-up is makkelijk te verwijderen met een cleanser of gezichtstonic. En tot slot meldt men: modellen op de catwalk zijn weg van deze make-up, omdat de aanbrengtijd een stuk korter is.

Mijn gebruikservaring:
Ik ben meteen aan de gang gegaan met deze airbrush, hij is klein en compact en zeer handig. En ik moet eerlijk zeggen, hij doet niet onder voor de professionele airbrush met grote compressor, het pistool is hetzelfde. Sterker nog, ik vind hem een stuk handiger, omdat hij makkelijker mee te nemen is.

De hoeveelheid kleuren in foundation, oogschaduw/lips, blushers is ontelbaar. Er zijn diverse soorten foundation, speciaal voor de bruiden, donkere huid en matte tinten en glanzende tinten. Deze laatste gebruiken we nooit bij televisie, maar het is heel mooi voor een avond-make-up of voor fotografie.

Werken in laagjes
Als eerste ben ik met de corrective olive/beige wat plekjes gaan wegwerken, waaronder couperose op de wangen. Daaroverheen heb ik een laagje light beige aangebracht, en voor wat shaping heb ik naturel beige en soft brown gemengd. Geef de foundation een minuut de tijd om te drogen, dan is hij goed gefixeerd.

De blush heb ik aangebracht in de kleur Diva Pink. Hij was wat nattig, daarom heb ik hem afgedept met een tissue. Wrijf nooit bij airbrush make-up!

De ogen waren een verhaal apart. Je moet je ogen dichtdoen om te voorkomen dat de vloeistof in je ogen komt. Tsja, hoe doe je dat? Zeker als je lenzen draagt moet je extra voorzichtig zijn.

Stencils
Voor het maken van wenkbrauwen, eyeliner en een lip kun je ook speciale stencils gebruiken die meegeleverd zijn. Het vergt handigheid, maar het is wel leuk. Je eigen mond maken bijvoorbeeld!

Het is heel makkelijk om je lippen te doen, je sprayt even wat lichte foundation over je mond en legt het stencil langs de liplijn en sprayt in je favoriete kleur. Het staat als een huis! Het voelt even trekkerig aan wanneer hij opdroogt, zelfs wanneer je wat moist and dew aanbrengt. Heeft iets weg van een longstay lipstick, dit moet je wel fijn vinden.

Bekijk hier mijn film:

http://youtu.be/SsHUE6ZbQTQ?list=UUnOibaudqtj3goOlpwQaNuA

Zaken om rekening mee te houden:

Conclusie:
Ik heb veel punten van aandacht opgeschreven. Je moet echt nauwkeurig ermee omgaan, maar als je dat kunt, is dit een prachtige machine. Een echte aanrader. Je hebt een prachtige foundation met een porseleinen finish. De foundation is zo aangebracht, je bent snel klaar en het is hygiënisch. Als je foundation bestelt dan zou ik meteen 15 ml flesjes nemen, die zijn toch handiger en voordeliger.

Wanneer de techniek onder de knie hebt wat betreft je ogen opmaken met de airbrush, dan dinair foundationheb je prachtig opgemaakte ogen. Je moet er wel iets meer tijd voor uittrekken dan in de meeste commercials van Dinair.

Je kunt op de site van Dinair een practice sheet uitprinten in pdf. Hier zie je allemaal rondjes op, deze geven aan hoe je moet spuiten en vanaf welke afstand. Hoe verder weg hoe groter de verneveling, hoe dichterbij (bv voor de eyeliner) hoe directer de vloeistof zich laat aanbrengen.

Het is een handige en compacte airbrush, een aanwinst en een leuke gadget om te hebben! De kit kost 159 euro. Ideetje voor de Kerst? Je bestelt hem via de site van Dinair in Nederland.

WIN! Als het speciale actie voor de feestdagen maak je nu op kans op deze machine via BeautyJournaal. Ga naar de actiepagina.

Lees ook