Wordt dit hogere oogkunde, of hope in a jar?

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

clarins masker ogenRegelmatig lees je in gebruiksaanwijzingen van gezichtsmaskers de kreet: ‘oogcontour vermijden.’ Terwijl nu juist diezelfde oogcontour wel wat extra hulp kan gebruiken uit een potje of een tube. Clarins heeft hier iets op gevonden met het Skin-Smoothing Eye Mask, ofwel Masque Contour des Yeux op z’n Frans. Dit verzachtende en verfrissende oogmasker mag juist royaal op de oogcontour worden aangebracht, aldus Clarins.

Claim: gladde(re) oogleden binnen vijf minuten

Volgens de bijsluiter bij de welbekende witte tube met rode letters geeft het oogmasker de oogcontour een frisse uitstraling en maakt het de huid rondom de ogen gladder. Tekenen van vermoeidheid, zoals wallen en kringen, worden zichtbaar verminderd. Het oogmasker heeft een hydraterend en verzachtend effect. En dat allemaal binnen vijf minuten. Te mooi om waar te zijn?

Hoogste tijd voor een ‘stress test’

Om het Skin-Smoothing Eye Mask grondig te testen, besloot ik het te onderwerpen aan een ‘stress test’. Anders dan de uitdrukking doet vermoeden, was dit geen test in een kantooromgeving, maar juist op reis in het buitenland. Want droge vliegtuiglucht, fel zonlicht en een goede dosis UV-straling kunnen de huid rondom de ogen ook een flinke opdonder geven.

De eerste keer dat ik het masker testte, was dan ook direct na een lange intercontinentale vlucht. Conform gebruiksaanwijzing heb ik het oogmasker 5 tot 10 minuten laten inwerken en het resterende product daarna met een vochtig watje verwijderd. Resultaat: een fris en gehydrateerd gevoel. Met de nadruk op gevoel, want zichtbaar resultaat bleef uit.

clarins eye mask in de koelkast

Naar eigen inzicht gebruiken

In de dagen die volgden, heb ik het masker op verschillende manieren gebruikt. Vooral naar eigen inzicht en behoefte, of afhankelijk van het tijdstip van de dag:

Clarins: ‘With plants you can see beauty grow’

Met dit motto kan het ook niet anders dan dat Clarins de nodige plantenextracten in het oogmasker heeft verwerkt. Zaagpalm werkt slinkend, egelantier drainerend, rijstzetmeel matterend en absorberend, abrikoos hydraterend en rozenconcentraat verzachtend. Tot slot geeft cichorei-extract extra energie en werkt het gladmakend.

Daarnaast bevat het Skin-Smoothing Eye Mask de nodige minder ‘natuurlijke’ ingrediënten, zoals de vochtbinder propyleenglycol en diverse parabenen als conserveringsmiddel.

corineEindoordeel

Verwacht geen overduidelijk zichtbare resultaten van dit oogmasker, maar vooral een fris en gehydrateerd gevoel. Toepassing is ‘maatwerk’, maar wel met veel mogelijkheden.

Aangezien het oogmasker geschikt is voor alle huidtypen en een tube van 30 ml lang mee gaat – je hebt maar een klein beetje nodig – kan ik een ieder aanraden zijn of haar ideale toepassing te ontdekken.

Shop dit heerlijke oogmasker hier online met korting.

Lees ook