Cosmeticaclaims Gezicht Voeding Zon

Een mooiere teint door groente en fruit

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Je kunt beter broccoli eten dan in de zon liggen voor een mooie teint!

Een mooiere teint door groente en fruit

Goed nieuws voor iedereen die van gezond eten houdt: door veel groente en fruit te eten krijg je een mooiere teint, waardoor je er beduidend aantrekkelijker uitziet. Op naar de groenteboer!

Het ligt eigenlijk voor de hand: wie gezond eet, voelt zich niet alleen beter, maar ziet er ook veel beter uit. We zijn wat we eten, tenslotte. Voor degenen die nog twijfelen aan het effect van het eten van veel groente en fruit op de huid, is er nu nieuw bewijs dat het eten van alles wat groeit en bloeit een enorm positief effect heeft op hoe de huid er uitziet. Méér zelfs dan een gezond kleurtje door de zon.

Door de zon of door gezond etencindy crawford

Onze teint kan op twee manieren aan een aantrekkelijk kleurtje komen: door de zon, en dat noemen we dan melanogenese, waarbij onder invloed van zonnestralen pigmenten worden aangemaakt door de huid, of door carotenoïde, gele en rode kleurstoffen die vooral in planten zitten en die, als we groente en fruit eten, eveneens in staat zijn de huid te kleuren. Twee onderzoekers, Francis & Taylor, kwamen er achter dat de meeste mensen de kleur die ontstaat door het eten van carotenoïden aantrekkelijker vinden.

Het duo onderzocht de kwestie nauwkeurig, door middel van drie verschillende onderzoeken. Daarbij werd gekeken naar zaken als hoe aantrekkelijk iemand werd gevonden en zelfs of diegene in aanmerking kwam als eventuele liefdespartner.

Het onderzoek

Voor de eerste twee onderzoeken moesten twee groepen van 60 deelnemers 27 verschillende, door de computer gecreëerde, gezichten bekijken. Voor het eerste onderzoek kreeg de huid van de getoonde gezichten een kleurtje door de pigmenten in groente en fruit, voor het tweede onderzoek door de zon. De hoeveelheid pigment werd steeds opgevoerd, de panelleden konden aangeven met welke hoeveelheid ze een gezicht het aantrekkelijkst vonden

7f24a2666f83f156fcebb7ad3abf2d8bGroente en fruit maakt mooi!

Van het panel van het eerste onderzoek gaf 86% de voorkeur aan een huid met veel kleur door carotenoïden. Van het panel van het tweede onderzoek gaf 78,5% de voorkeur aan een huid met een flinke kleur door de zon. Bij een derde onderzoek kreeg het panel zowel gezichten te zien met een kleur door carotenoïde als gezichten met een kleur door de zon. Van de panelleden gaf 75,6% de voorkeur aan de gezichten met een kleur door groente en fruit.

We kunnen dus stellen dat het eten van veel groente en fruit ons mooier maakt. Wees dus voortaan matig met het zonnen en eet wat meer broccoli en mandarijnen.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

  • Beste Hans,

    De invloed van caretonoïden op de huid is naar mijn mening een belangrijk beautyfeitje om te weten.

    Maar ik denk dat je het hebt over het onderzoek van Lefevre & Perrett (zie bron: Lefevre, C. E., & Perrett, D. I. (2014). Fruit over sunbed – Carotenoid skin colouration is found more attractive than melanin colouration. The Quarterly Journal of Experimental Psychology, (ahead-of-print), 1-10.). Taylor & Francis zijn niet de onderzoekers, maar de uitgevers van dit artikel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.