Nagellak met gel look effect is de trend + party glitz nieuwtjes

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38
Beautyjournaliste Enith Oostlander

Trend: nagellak met gel look effect

De dagen worden korter en de temperatuur daalt steeds verder. Tijd dus om weer laagjes te dragen. Behalve een gebreid vest en een wollige herfstcoat is een behaaglijke herfstlak de must have voor dit herfstseizoen. Van deze langhoudende gellakjes zonder UV-lamp, warmgouden vernissen en feestelijke confetticoats krijgen wij het al warm.

 

Gel look zonder lamp

Lauren B

Voor een superglanzende gelfinish over je favoriete kleur nagellak hoef je niet meer naar de salon. Geltopcoats die je gewoon thuis kunt lakken en die zonder ledlamp uitharden kun je nu ook in de beautysalon en bij de drogist vinden. Ze zijn gezonder dan de lampsystemen en zorgen dat je nagels lekker lang tegen een stootje kunnen.

  1. Lauren B., je weet wel, het nichtje van kapper Philip B., heeft een prachtige collectie color finishes die in combinatie met de Gel Like Top Coat een mooie hoogglans geven. De gekleurde lakken zijn lekker dun, waardoor ze supermakkelijk lakken en in drie strepen al een dekkende laag achterlaten. Voor de Gel Like Top Coat is geen UV-licht nodig.

Prijs: Van € 15,95 tot € 17,95. In Nederland nu te koop bij Skins Cosmetics in Laren, Solohair in Bussum en La Neuvienne de Paris in Maastricht.

Lauren B. Color Finish Nude No. 4, Lauren B. Gel Like Top Coat & Lauren B. Color Finish Calabasas Cash

Sally Hansen

  1. Het gelmanicuresysteem zonder lamp van Sally Hansen heet Miracle Gel en bestaat uit een Color Coat en een Top Coat. In de formule van de Top Coat zit een foto-initiator die een verbinding aangaat met het oligomeer in de Color Coat. Hierdoor kan de gelcoat zonder licht uitharden. In natuurlijk licht hardt de topcoat na verloop van tijd verder uit, waardoor de laag steeds sterker wordt. Een basecoat is bij dit 2-stappenplan niet nodig, want deze zit al in de Color Coat.

Prijs: € 11,99. Je koopt deze lakjes hier.

Sally Hansen Miracle Gel Color Coat Camo Queen & Sally Hansen Miracle Gel Top Coat

CND Vinylux

  1. Vinylux Weekly Topcoat van CND is ook al zo’n topper. Dit systeem zorgt de hele week voor een dekkende hoogglans finish. Het bestaat, net als bij Sally Hansen, uit een Color Coat met ingebouwde basecoat en een topcoat met een ProLight-technologie, die zorgt dat de glanslaag in daglicht uithardt. En blijft dit de hele week doen, zodat de finish alleen maar sterker wordt.

Prijs: 14,95. Je koopt de Vinylux Weekly Topcoat hier.

Vinylux Weekly Top Coat & Vinylux Weekly Color Coat

Een handvol goud

Of het nou wit-, geel- of roségoud is, met een warme goudtint op je nagels til je je herfst-outfit naar een hoger niveau. Het is een prachtige warme look voor het kouder wordende najaar en tegelijkertijd een makkelijke touch-up wanneer je richting borrel of diner gaat.

  1. Je hoeft helemaal niet ver te zoeken om de metallic gouden nagellak te vinden, die tijdens de herfst/wintershow van Naeem Kan werd gedragen. HEMA heeft dezelfde bronsgouden tint (859 Gold Metallic) gewoon in het schap staan. Prijs: € 2,50. Shop de lakjes hier online.
  1. Prachtig bij je ringen en andere sieraden: de roségouden (179) superglanzende polish Nail Enamel van Inglot. Prijs: €9,00. Je koopt deze lak hier.
  1. Een echt magisch bladgoudeffect creëer je met Diorific Golden Shock Gold Leaf Effect Top Coat. De delicate goudblaadjes maken een burgundyrode, roze of beige nagellak nóg intenser, maar sprankelen net zo schitterend op een ongelakte nagel. Prijs: €28,00. Dior New Look Christmas 2014. Verkrijgbaar bij Dior verkooppunten vanaf midden oktober en hier online.

    Diorific Golden Shock Gold Leaf Effect, Hema Long Lasting Nail Polish & Inglot Nail Enamel

Glitter- & confettilakken

Diamanten mogen dan je beste vrienden zijn, dit seizoen dragen we fonkelende smaragden, robijnen, saffieren en amethisten op de nagels. De vernissen van deze herfst bevatten vrolijke of diep gekleurde vlokken, waardoor het effect van een perfect geslepen Kristal prachtig bij de rest van je sieraden past.

  1. Om een sneeuwwitte nail art te creëren komt Pupa met de frozen look-kit. Deze kit bestaat uit de Lasting Color Glossy nagellak, een potje Frozen Crystals, een klein borsteltje en een bakje. Breng de witte of lila nagellak aan en wacht vijf minuten tot de lak goed droog is. Lak dan opnieuw een laagje en sprenkel de microkristallen over de natte lak. Hou je vinger boven het bakje, zodat de vlokjes opgevangen worden en weer in het potje teruggestopt kunnen worden. Verwijder het teveel aan kristallen op je nagel met de mini-brush en wacht vijftien minuten totdat het helemaal droog is.

Prijs: € 15.95. Hier vind je alle Pupa nagellakjes online.

Pupa Lasting Color Snow Queen & Pupa Frozen Crystals.

2. Naast sneeuwwit zijn donkere kleuren als nachtblauw, zwart en wijnrood de trend. In de Crystal Couture-collectie van New York Color zit dan ook Nail Polish No.12 Ruby Queen, een robijnrode vernis met kleine lila glitters.

Prijs: € 2,49. Verkrijgbaar bij Kruidvat.

  1. Omdat glitterlakken zo lastig te verwijderen zijn met een nagellakremover komt O.P.I dit seizoen met de Glitter-Off Peelable Basecoat. Lak deze basecoat onder je glittercoat. Wanneer je van je glitters af wilt, pulk je de gehele coating er makkelijk vanaf.

Prijs: € 14,25. Je koopt deze basecoat hier.

NYC Crystal Couture & O.P.I Glitter-Off Peelable Basecoat

Lees ook