O.a. Chanel, Blèzi en Collistar. Bekijk hier Renske’s swatches!

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

Eyeliner & oogpotlood test + swatches – najaar 2014

Een grote beautytrend deze winter zijn eyeliners en oogpotloden. Op de catwalks pakken ze flink uit en maken ze de gekste creaties. Maar er zijn ook een aantal draagbare looks die heel leuk zijn om zelf uit te proberen.

Ik heb een aantal eyeliners en oogpotloden getest en laat meteen zien hoe die draagbare looks eruit zien. Shoppen maar!

 

 

  1. ArtDeco Glam Stars Liquid Eyeliner

Claim:

Een sprankelende eyeliner die lang blijft zitten. Het borsteltje zorgt voor het gelijkmatig aanbrengen van de eyeliner. De textuur is als een gel en bevat glitterdeeltjes wat voor een glittereffect zorgt. Niet geschikt voor mensen met contactlenzen.

Mijn ervaring:

Plus: Leuke glinstering boven de ogen. Mooie look voor bijvoorbeeld feestdagen. Na een paar keer aanbrengen zijn de glitters goed te zien,

Min: Het is een gel met daarin glitters. Hierdoor dekt de liner niet heel goed. Je moet de liner een paar keer over elkaar aanbrengen, zodat er overal evenveel glitter zitten. Tip laat tussendoor een laagje drogen en breng dan een nieuw laagje aan. Verder kan je met deze eyeliner geen strakke lijn aanbrengen en als je de eyeliner verwijdert zit je gezicht onder de glitters. Wel weer leuk voor de feestdagen ;-).

Je koopt deze glitter eyeliner hier.

 

 

  1. Rimmel ScandalEyes Gel Eyeliner

Claim:

Meer dan 24 uur een mooie intense zwarte kleur die niet gaat lopen op vlekken. Hij is makkelijk aan te brengen en zacht van textuur. Met het handige kwastje kan je mooie lijnen tekenen. De eyeliner is waterproof.

Mijn ervaring:

Plus: Wauw, wat een intense kleur! Deze eyeliner is écht zwart. Ik hoef maar één laagje aan te brengen. De eyeliner heeft een redelijk matte finish, wat ik mooi vind.

Min: De textuur van de gel vind ik erg dik. Hierdoor is het lastig om soepel een lijn te trekken. Het kwastje vind ik ook niet ideaal. Je kunt er prima dikke lijnen mee trekken, maar een dun lijntje vergt wat geduld. Het is mij wel goed gelukt, maar ik moet toegeven dat ik ervaren ben met kwastjes en eyeliners. Tip: maak het kwastje goed schoon na gebruik, anders wordt deze hard en onbruikbaar. Even oefenen dus, maar als je het eenmaal in de vingers hebt, is het een mooie eyeliner.

Shop de ScandalEyes eyeliner hier.

 

 

  1. Collistar Eyeliner Shock

Claim:

Deze eyeliner van Collistar geef de ogen een sensuele intense look. De eyeliner is gevormd als een luxe pen voor comfort. De eyeliner punt is lang en zacht. Ideaal voor dikke accutate lijnen.

Mijn ervaring:

Plus: Dit vind ik een fijne eyeliner. De scherpe punt is ideaal voor dikke lijnen, maar je kunt er ook heel eenvoudig een fijn lijntje mee trekken. Dan gebruik je gewoon het smalle uiteinde. De kleur is mooi zwart en dekt goed. De penvorm ligt lekker in de hand.

Min: Niks, prima eyeliner!

Je koopt deze eyeliner van Collistar hier.

 

 

  1. Chanel Stylo Yeux Waterproof

Claim:

Deze waterproof oogpotlood is bestand tegen vocht, water en talg. Je kunt met deze liner een heel precies lijntje aanbrengen. De textuur is zacht.

Mijn ervaring:

Plus: Dit potlood heeft een fijne zachte textuur. Het voelt prettig op de ogen. Aan het uiteinde van het potlood zit een puntenslijpertje. Super handig!

Min: De kleur van dit potlood is niet heel dekkend. Je moet het potlood een aantal keer aanbrengen om een goede gouden lijn te krijgen, zoals op de foto. Bij mijn huidskleur oogt dit gouden oogpotlood een tikkeltje olijf. Dit zal bij een lichter huidtype anders zijn. Verder kan je met dit potlood niet goed strakke lijnen tekenen. Daar is de punt niet scherp genoeg voor en de textuur te zacht.

Je koopt deze eyeliner van Chanel hier.

 

 

  1. Blèzi Automatic Eye Pencil

Claim:

De textuur van dit potlood is crèmig, waardoor je het makkelijk aanbrengt. De formule is hypoallergeen, waterproof, parfum- en dierproefvrij, vrij van conserveringsmiddelen, dermatologisch- en oogheelkundig getest. Het potlood is voorzien van een handig twist-up systeem. Dit is kleur 35 Midnight Blue.

Mijn ervaring:

Plus: De textuur van dit potlood is heel fijn. Romig en zacht, waardoor je het makkelijk aanbrengt en je je ogen niet irriteert. De kleur is ook prachtig. Na één keer goed aanbrengen krijg je al een mooie intense blauwe kleur. De finish is redelijk mat, waar ik van houd.

Min: Alleen als je een scherpe lijn wilt trekken is dit potlood niet ideaal. Daar is de textuur te zacht voor en de punt niet scherp genoeg. Als je een look als op de foto wilt creëren is dit potlood een topper!

Je koopt deze eyeliner hier.

Ben je fan van de mooie producten van Blèzi? Er is een leuke winactie! Je maakt kans op een make-up cadeaupakket t.w.v. €48. Kijk snel hier voor meer informatie.

Lees ook