Krijgt Anja zachte, veerkrachtige én pluisvrije krullen?

05:30 - 03:18
luistertijd 05:30 - leestijd 03:18

keune care line keratin curl

Thuisgekomen van vakantie staat er een doos met prachtige inhoud op mij te wachten. De complete, nieuwe lijn van Keune belooft zachte, veerkrachtige én pluisvrije krullen.

De Keune Keratin line bestaat uit vijf belangrijke ingrediënten. Ik som even op wat Keune er zelf over vertelt:

Het Curl defining complKeratineex. Dit zijn ingrediënten die het haar versterken waardoor de krullen soepel, elastisch én veerkrachtig blijven. Het zit in alle producten in deze lijn.

Keratine. Een eiwit dat het haar tot diep in de haarvezels repareert en een boost geeft aan krullen. De haarstructuur wordt beter beschermd en het herstelt en hydrateert het haar en verbetert de doorkambaarheid.

Frambozenzaadolie. Deze olie wordt verkregen uit de zaadpersing en is rijk aan vitamine E en omega 3 wat de glans verbetert. Omega 6 én 9 vetzuren, voeden het haar, hydrateren en voorkomen pluis.

Kleurbescherming. Een UV-filter tegen kleurvervaging.
– Essentiële mineralen, die het haar en hoofdhuid voeden en de vochtbalans regelen.

Een dag later ga ik met mijn experiment beginnen. Ondanks de redelijke verzorging tijdens de vakantie is mijn krulhaar door de zon toch droog geworden en aan de uiteinden bevat het pluis. Mijn bezoekje aan de kapper heb ik voor het testen van deze haarlijn maar even uitgesteld om het resultaat goed te kunnen beoordelen.

keratin_curl_mini

Keratin Curl Shampoo is een mild reinigende shampoo. Het definieert krullen, maakt ze zacht, glanzend en veerkrachtig. Je mag de shampoo, na een wasbeurt, nogmaals herhalen.

Mijn ervaring: de shampoo zit in een prachtige, roze, ronde flacon. Ik moet even “zoeken”, ik gebruik nog steeds geen leesbril onder de douche, hoe ik deze open krijg. De shampoo is doorzichtig en ik gebruik de grootte van een 0,50 euromuntje aan product. De shampoo schuimt prima, ondanks dat ik weet dat een shampoo niet overdadig hoeft te schuimen om zijn werking te hebben. Een keer wassen is voldoende, mijn haar voelt zacht aan.

Keratin Conditioner werkt hydraterend. Het maakt krulhaar zacht, glanzend, veerkrachtig en pluisvrij. Op handdoek droog haar toepassen en na 1 tot 3 minuten goed uitspoelen.

Mijn ervaring: de conditioner zit in een roze tube. Omdat de substantie vrij dun is gebruik ik dezelfde hoeveelheid als van de shampoo. De conditioner verdeelt goed over mijn haar en spoelt makkelijk uit.

Keratin Curl treatment, voedt intens.  Je gebruikt het voor veerkrachtige, glanzende en pluisvrije krullen zonder het haar te verzwaren. Je past het toe op handdoek droog haar en laat het 3 tot 5 minuten inwerken.

Mijn ervaring: het haarmasker zit in een roze pot. De substantie is smeuïg en omdat het “dunnig” is, haal ik er niet teveel uit. De treatment smeert héél goed uit. Na het uitspoelen voelt mijn haar, gelukkig, niet glad aan. Als het te glad wordt, zakken mijn krullen uit. Wanneer mijn haar droog is, ervaar ik trouwens wel wat pluis.

Keratin Curl Boost spray, is een hydraterende leave-in spray in een roze sprayflacon. Het activeert de krul, houdt hem in model en maakt het haar pluisvrij. Je kunt het op droog en op handdoek droog haar sprayen vanaf 25 cm.

Mijn ervaring: de spray is zeer goed te doseren zodat je het prima tussen je lokken kunt spuiten. Wanneer het haar droog is ervaar ik geen pluis meer. De krullen zien er, wanneer ze droog zijn, wat “harder” dus gefixeerder uit.

Keratin Curl defining Cream, definieert de krul, geeft zachtheid, beweging en glans en maakt het haar pluisvrij. Je past het toe op handdoek droog óf droog haar en daarna kun je het haar met de diffuser drogen of aan de lucht laten opdrogen.

Mijn ervaring: de cream zit in een roze pompflacon, en ziet er niet als een siliconenbommetje uit. Ik heb er heel weinig van nodig, een muntje van 0,20 eurocent is voldoende. Ik verdeel het over mijn beide handen en kneed het in mijn haar waar het prima wordt opgenomen. Na gebruik van de diffuser heb ik géén pluis en zie ik bouncende krullen.

portret-nov-2012-300x300Anja concludeert: deze kapperslijn, die overigens níet naar frambozen ruikt maar licht fruitig is, gaat mijn verwachtingen te boven. Ik koop bijna altijd kappersproducten, maar in het gebruik vallen ze vaak tegen, en trakteer ik mijn familie er op. Dat gaat bij deze lijn niet gebeuren!

Ik heb de producten onderling afgewisseld om de resultaten te meten. Het masker met de spray, de conditioner met de cream, masker met cream en conditioner met spray

Ik kan prima een dag na de wasbeurt mijn haar weer oppiepen met de leave in spray maar de ervaring leert dat mijn haar er ietwat vettig van aan gaat voelen. Piep ik het op met de Defining Cream, dan creëer ik weer prachtig mooie, veerkrachtige krullen zonder pluis! Wanneer ik de Treatment gebruik, ervaar ik gezonde, glanzende krullen.

Ik ben nu een paar weken verder en heb nog geen bezoek aan de kapper gebracht. Ik ben fan van deze lijn. De Treatment is SUPER! De Defining Cream is GIGA.

Lees ook