Lisa Elderidge geeft advies voor huidtype I en foundations

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

Vrouwen met een huidtype II of zelfs III hebben het vrij gemakkelijk bij het vinden van de juiste foundationkleur. Veel mensen hebben namelijk dit huidtype en overeenkomstige huidkleur met hoeveelheid pigmentatie. Je hoeft dan alleen nog goed te kijken of je een gele of roze ondertoon nodig hebt. En voor wie het dan nog niet optimaal is, kan naar de counters van specialisten als MAC of Bobbi Brown gaan bij de Bijenkorf, Douglas of een free standing store (MAC Pro in bijv Amsterdam) om een perfecte match samen te stellen.

Maar dan huidtype I! Ja kwelling, er is namelijk altijd wel een allerlichtste tint te vinden, maar die heeft dan net weer  de verkeerde ondertoon: te geel of te oranje. En dat luistert bij huidtype I nog meer dan bij II of III.

Lisa Eldridge heeft er een goed filmpje over gemaakt en grappig genoeg adviseert ze foundations die vooral zijn ontwikkeld door vrouwen die zelf de meest bleke huid ter wereld hebben, en meestal zijn dat visagisten.

Bij ons zijn de volgende besproken foundations ook te koop: Mac Face and Body in White (shop). Bobbi Brown Skin Foundation Alabaster (shop), Max Factor Lasting Performance – fair 100 (shop), L’ Oreal Infallible porcelain (shop),

Bourjois Healhty Mix 51 (shop) als je een gele ondertoon hebt.

Mooi sheer zijn o.a. Burberry Sheer Foundation 01 en 02 (shop), Armani Lasting Silk foundation 02 (shop Face Fabric in 02).

Lees ook