Geur geïnspireerd door de gelijknamige foto van Laurent Segretier

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

Maxim test Flashback parfum van Olfactive StudioFlashbacks, oftewel herinneringen, zijn de kleine boodschappers uit het verleden die ons in het hier en nu bezoeken. Soms dwingen ze ons om een vergeten gebeurtenis in één ogenblik opnieuw te beleven en soms blijven ze ons vaag en onopvallend volgen.

Ze verschijnen opeens op een willekeurig moment, maar slippen weg zodra we erop proberen te concentreren…

Geïnspireerd door fotografische hoogstandjes

Flashback is ook de naam en het hoofdthema van de nieuwe geur van Olfactive Studio. Deze brand laat zijn parfums inspireren door fotografische kunstweken. De inspiratiebron achter Flashback is de gelijknamige foto van Laurent Segretier.

Een vleugje mysterie

De geuren van Olfactive Studio zijn mooi gepresenteerd. Ze zijn verpakt in een stevig zwart verzegeld doosje wat een vleugje mysterie aan de geurbelevenis toevoegt. En als een verrassing wordt elk flesje voorzien van een miniatuur van het fotostuk wat de geur inspireerde. Het flesje zelf is vrij eenvoudig en stijlvol – vierkant met ronde elementen en gemaakt van massief glas.

De geur van pas gebakken rabarbertaart

De geur zelf is opgebouwd rond de groene akkoorden met een rabarbernoot in het midden. De herinnering over de rabarbertaart uit de vroegere jeugd zijn hier de uitgangspunt. De groene thema wordt vrij populair tegenwoordig. Want terwijl de trendvolgers nog steeds de donkere akkoorden en de noten van oud in hun creaties proberen te temmen, ontwikkelen de trendzetters de nieuwe gebieden onder het motto: ‘Green is the New Black’.

Olivier Cresp is de neus achter de “Flashback”. Hij heeft veel geuren gemaakt voor verschillende merken, waarvan het meest succesvolle misschien wel Angel van Thierry Mugler (samen met Yves de Chiris), L’Eau par Kenzo en Light Blue van Dolce&Gabanna zijn.

maximMaxim concludeert:

Het parfum is opgebouwd rond het spel der contrasten waar vetiver, grapefruit en roze peper de strakke lijnen zetten terwijl rabarber, appel en muskus de ruimte vullen met een vage groene zweem.

De indruk wat ik van deze geur krijg komt duidelijk overeen met de foto en de aard van de herinneringen zelf. Heel leuk om te ervaren. Het begint appeltjesgroen en fris met een pitje van roze peper en een bittertje van grapefruit. Daarna wordt het frisse zuurtje van appels verzacht door de zoete noten van rabarber en zwarte bessen.

De basis is donkergroen, licht houtig en mossig. In zijn totaliteit is het een frisse groene en later houtige geur. Licht, vrij transparant en niet opdringerig. Op mijn huid (en vooral op de kleding) blijft deze geur van enkele uren tot een halve dag aanwezig. Ook komt het in mijn beleving beter tot zijn recht als het weer niet te warm is.

De geuren van Olfactive Studio zijn verkrijgbaar via Annindriya Perfume Lounge en Parfumaria.

Shoptip: Ben je op zoek naar een breed assortiment parfums in fris tot houtachtige sferen? Kijk dan eens hier.

Lees ook