Wat kost het om extra wenkbrauwharen er in te zetten?

04:23 - 02:38
luistertijd 04:23 - leestijd 02:38
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Beautyjournalist Emma Wagenaar gaat niet zonder haar wenkbrauwen erop gezet te hebben, de deur. Ze zegt: ‘Zonder mijn strakke donkere vriendjes voel ik me kaal en niet mezelf. Dankzij iets te enthousiast plukgedrag en een allergische reactie in mijn early twenties missen er heel wat essentiële haartjes.

Elke morgen teken ik ze met precisie bij, maar hoe fijn zou het zijn om ze weer eens echt langdurig en effectief in shape te krijgen?

Niet meer dagelijks in de weer hoeven met poeder en potlood. Maar wat zijn dan de opties? Hieronder bespreek ik de mogelijkheden van extensions en haartransplantatie.

Wenkbrauw extensions

Zie de brow extension als het kleine zusje van de wimper extension. Bij de wenkbrauw variant worden op dezelfde manier synthetische haartjes een-voor-een op de al aanwezige haartjes gelijmd of direct op de huid zelf. Zodoende zijn kale en dunne plekjes gemakkelijk en op heel natuurlijke wijze op te vullen of kunnen wenkbrauwen extra vol gemaakt worden.

Ook ideaal om de uiteinden te verlengen of de natuurlijke vorm iets aan te passen en littekens te camoufleren. De wenkbrauw extensions zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en lengtes van zo’n 4 mm tot 8 mm. Ze worden met een transparante, flexibele en water resistente lijm aangebracht. De wenkbrauw extensions blijven zo’n 3 weken zitten, afhankelijk van levensstijl, haar- en huidtype. Veel water, olierijke crèmes en het veelvuldig aanraken van de haartjes verkorten de levensduur.

De Ilah Brows extensions wonnen onlangs de Beauty Press Innovation Award 2014, een prijs die door de pers wordt toegekend aan de meest innovatieve producten voor professioneel gebruik in de schoonheidsbranche. Je vindt hier adressen van salons die het aanbieden.

Prijs: vanaf €25
Duur: zo’n 15-45 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid haartjes.
Herhaling: elke 3 weken, soms eerder
Voordeel: Effectieve 3D oplossing die bijna niet van echt te onderscheiden is, snel en relatief goedkoop.
Nadeel: Het resultaat is niet heel langdurig. Daarnaast moet je heel voorzichtig met de nieuwe wenkbrauwen omgaan. Zeker de haartjes die op de huid geplakt zijn vallen makkelijk uit.

Wenkbrauw transplantatie

Een wenkbrauwtransplantatie is te vergelijken met de haartransplantatiemethode FUE (Follicle Unit Extraction). De haren voor de transplantatie worden hierbij meestal van het achterhoofd gehaald. De behandeling wordt verricht onder lokale verdoving en duurt ongeveer 6 uur. Vaak kun je een half uur na de ingreep de kliniek alweer verlaten.

uitgevoerd bij Transhair.

Met een kleine holle naald wordt vanaf het donorgebied een stukje huid (graft) afgenomen die 1-4 haren bevat, waarna deze grafts een-voor-een weer als wenkbrauwharen worden geïmplanteerd. Zo zijn er geen hechtingen nodig en krijg je geen littekens. Belangrijk hierbij is dat de haartjes in een natuurlijke richting geplaatst worden en de overgangen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn.

Een klus voor een expert dus. Voor een volledige wenkbrauwrestauratie worden gemiddeld 150-500 haartjes gebruikt. De getransplanteerde haren vallen na zo’n 2 tot 4 weken uit en beginnen na enkele maanden weer opnieuw te groeien. Na 12 maanden is het resultaat optimaal. Een goede en betrouwbare kliniek is Transhair 

De allernieuwste techniek is de HST (HaarStamcel Transplantatie). Het verschil is dat hier slechts een minuscuul klein stukje van de haarfollikel wordt uitgenomen. Hierdoor blijft het donorgebied behouden. Dit is patent van het Hair Science Institute (www.hasci.com/nl).

Prijs: €2500-€3500
Duur: zo’n 6 uur
Herhaling: meestal niet nodig
Voordeel: Dit is de meest natuurlijke en meest permanente oplossing. De getransplanteerde haartjes zullen je hele leven blijven groeien. Ook heel geschikt voor de huid met littekens.
Nadeel: Het is een dure behandeling. Het donorgebied moet ook worden geschoren. Omdat de haren net zo snel groeien als het hoofdhaar is bijknippen wel noodzakelijk.

Wist je dat…
In Engeland is er een ware run op de brow transplant; ook wel het ‘Cara Delevigne Effect’ genoemd. De term komt van het gelijknamige Britse topmodel en It-girl die wereldwijd als boegbeeld fungeert van de perfecte power brow.

 

 

Lees ook