Welk oogpotlood vindt ze het meest veegvast?

04:46 - 02:52
luistertijd 04:46 - leestijd 02:52

Anja test kohl/kajal pencils van Art Deco en SisleyAnja test gekleurde oogpotloden.

Altijd als ik mijn ogen opmaak, trek ik een lijntje langs mijn wimperrand. Tot een jaar geleden deed ik dat meestal met een vloeibare eyeliner en soms met een potlood. Maar omdat mijn ogen ‘aan de leesbril zijn’ is het trekken van zo’n lijntje erg moeilijk geworden en vind ik zo’n strakke lijn wat hard/streng staan.

Ik ben overgegaan op cream eyeliners en potloden, ik heb ze dan ook te kust en te keur.

Tips bij het aanbrengen

Allereerst moeten je ogen vetvrij zijn en voor een lange houdbaarheid kun/moet je soms een primer gebruiken. De eyeliner zet je zo dicht en zo dun mogelijk mogelijk tegen de wimperrand aan.

Vind je de lijn te hard staan, dan kun je deze vaak nog vervagen met een wattenstokje of kwastje. Op Beautyjournaal staat een leuke tutorial waarbij Lydia le Loux de verschillende vormen van een lijntje trekken laat zien.

Voor BeautyJournaal testte ik drie potloden in drie verschillende prijsklassen. Maar zegt dit iets over de kwaliteit? Waaraan moet voor mij een eyelinerpotlood voldoen?

Voor de test heb ik op mijn rechteroog een primer aangebracht van Urban Decay en op mijn linkeroog niet.

Anja test kohl/kajal pencils van Art Deco en SisleySisley Phyto-Khol Perfect, kleur Purple

Een chic ogend potlood met aan de bovenkant een sponsapplicator om het lijntje te vervagen. Beide kanten hebben een goudkleurige dop.

Het is, ondanks een licht glimmertje, een mat potlood met een intense, purple kleur. Het potlood moet na een aantal keren gebruik, geslepen worden.

Mijn ervaring:

SHOP Sisley eyepencils hier online.

Art Deco Soft eyeliner, waterproof, kleur 91, violet/blauw

Een simpel ogend potlood met één gekleurde dop in de kleur van het potlood. De kleur doet ietwat metallic aan maar is na het opbrengen mat met een diepe, koele kleur. Het potlood moet na een aantal keren gebruik, geslepen worden.

Anja test kohl/kajal pencils van Art Deco, Sisley, Dr. Hauschka

Mijn ervaring:

SHOP Art Deco eyepencils hier online.

Dr. Hauschka Kajal eyeliner 08, limited edition (taupe)

Dit is een iets luxer ogend potlood, ook met sponsapplicator. Hier zit een doorzichtige, plastic dop op. Op de stift van het potlood zit een plastic dop in de kleur van de eyeliner. Taupe is een moeilijk te benoemen kleur. Het zit tussen bruin en grijs in. Vaak worden beige-achtige of khakikleuren met taupe vergeleken. Dít is een echte taupe!

Dit potlood bevat geen glimmertje en heeft een diepe, koele kleur. Dit potlood heeft het meest dun geslepen puntje en moet na gebruik ook geslepen worden.

Anja test kohl/kajal pencils van Art Deco, Sisley, Dr. Hauschka

Mijn ervaring:

SHOP dr. Hauschka eyepencils hier online.

anjaAnja concludeert:

Alle drie de potloden voldoen ruimschoots aan mijn verwachtingen. Het maakt bij deze potloden niet uit of het kohl, kajal of eyeliner wordt genoemd.

Het potlood van Sisley is het zachtst en tevens het duurst, Art Deco is ietwat stroever maar het best gepigmenteerd. Dat komt mede door de diepe kleur. Dit potlood is ook het goedkoopst. Dr. Hauschka is zacht,en volledig natuurlijk (BDIH keurmerk) maar moet je zonder primer wellicht iets bijwerken maar dat kan door de kleur komen. Qua prijs zit deze er tussenin. Alle drie zeer goed!

 0. New Cosmetica 500x500

Lees ook