De warmte van vuur en de verstilde kilte van ijs….

01:19 - 00:47
luistertijd 01:19 - leestijd 00:47

Mystic romance, noemt topkapper Kimm Koffijberg haar nieuwe wintercollectie voor het haar. Denk aan de warme gloed van haardvuur en de kilte van storm en ijs buiten. Ze heeft dit vertaald naar intense kopertinten, een mooi zacht beige-blond, gecombineerd met pareltint en violet.

Eerst kleuren dan knippen

De coupes worden pas in het haar geknipt nadat het gekleurd is, zo kun je mooi zien hoe de valling wordt van de kleuren in het haar. Maar de kleur wordt ook intuitief aangebracht, juist om de natuurlijke valling van het haar te volgen. Zo wordt elke kleuring toch maatwerk.

Koperkleur herleeft

Er is in de collectie gewerkt met dieprood, koper, goudkoper gecombineerd met kopergoud en beige-blond gecombineerd met parel/violet.

Luchtige looks

Er zijn veel zachte kniplijnen in de coupes en er is door gebruik van verschillende technieken zachtheid gecreëerd in de haarstructuur. Coupeschaar, schaar en soms ook tondeuse zijn gebruikt. Alles om de aandacht voor de haarkleur te vergroten.

De kniptechniek gaat uit van de natuurlijke valling van het haar en is aangepast aan de haarstructuur. Er is goed gekeken waar luchtigheid nodig is in het haar.

Kimm Koffijberg is kapper, kleurspecialist en eigenaar van Koffijberg Hairdressers in Amsterdam.

Lees ook