Het foam mask en de glycol peeling pads

08:32 - 05:07
luistertijd 08:32 - leestijd 05:07

Malin+Goetz getest!

Aan het begin van de zomer heeft het BeautyJournaal testteam een workshop gehad bij de heerlijke cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam. Bekijk hier het fotoverslag nog eens. We gingen naar huis met tasjes voor producten om te testen.

Gerti, Sabine en Monique kozen voor het merk Malin+Goetz. Monique testte de glycolzuur pads als milde gezichtspeeling en Gerti en Sabine kozen voor het geweldige schuimmasker: Detox Face Mask.

Wie zijn Malin en Goetz eigenlijk?
Matthew Malin en Andrew Goetz (ze zijn ook echt een stel) vonden het aanbod in cosmetica teleurstellend. Matthew Malin had zijn sporen verdiend binnen retail (warenhuis Saks) en cosmetica ( Helmut Lang parfums en Kiehls) en Andrew Goetz had een achtergrond als marketeer bij het gerenommeerde designhuis Vitra.

Zij wilden voor eenvoudige, strakke en goedwerkende producten. Ze ontwikkelden een 2-stappen routine voor perfecte verzorging van top tot teen, zonder irritaties, met een perfecte pH waarde voor het gezicht, lichaam en haar. De 2 stappen bestaan uit het gebruik van een reiniger en hydraterende verzorging.

Naast het 2-stappen plan voor alle huidtypen, ja, ook de meest gevoelige, zijn er nog een aantal aanvullende probleemoplossende producten. De producten komen tot stand via unieke combinaties van plantaardige ingrediënten en de laatste cosmetische technologieën. Alle producten zijn vrij van agressieve chemicaliën en ingrediënten die allergie of overgevoeligheid kunnen veroorzaken, waaronder kunstmatige conserveringsmiddelen als parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Detox Face Mask
Het Detox facemask reinigt en hydrateert. Het is een interessante combinatie omdat veel reinigende maskers de huid eerder wat uitdrogen.

Ingrediënten
Het masker bevat aminozuren en amandelextract voor het reinigen en balanceren van de huid. Vitamine C, E en soja proteïne voor versteviging en als anti-aging.
Hoewel de omschrijving meldt dat oxiderende reinigingsbestanddelen de agressieve reinigers vervangen, bevat het masker een lage dosering sodium laureth sulfate (11e ingrediënt). Gelukkig is SLES een relatief milde reiniger. De oxiderende reiniging wordt veroorzaakt door methyl perfluorisobutyl ether en methyl perfluorbutyl ether.
Verder bevat het masker verschillende anti-oxidanten zoals arginine en groene thee extract. Aloë Vera werkt kalmerend en squalane hydraterend.

Het gebruik
Het gebruik is veelzijdig: 1-2 keer week een dikke lag aanbrengen als reinigend masker. Vijf minuten laten zitten totdat een schuimeffect ontstaat, vervolgens met een warme doek afnemen.
Voor dagelijks gebruik ’s avonds een dun laagje aanbrengen. Heb je een vette huid verwijder dan het masker met een warme doek voor grondige reiniging. Heb je een droge huid verwijder dan het masker met een tissue voor extra hydratatie.

Gerti’s ervaring
Ik gebruik het masker 2 keer per week en breng een dikke laag aan op een gereinigde huid. Dat laatste hoeft niet per se, maar ik wil toch echt mijn oog-mijn make up eerst verwijderen. Na een paar minuten begint het masker te oxideren, dat zie je doordat er schuim ontstaat. Dit geeft een bijzondere sensatie. Een kietelend gevoel. Goed voor mijn humeur .
Na vijf minuten is mijn hele gezicht met een schuimlaagje bedekt en verwijder ik het masker met een warme doek. Mijn gezicht voelt zacht, schoon en fris aan. Serum en crème trekken hierna goed in. Ik hoef niet meer maar ook niet minder crème te gebruiken. Mijn huid zier er mooi en stralend uit en lijkt zelfs iets egaler.

Het masker zit in een royale pompflacon van 118 ml. Ik heb vier pompjes nodig voor mijn gezicht en hals wil ik het schuimeffect over mijn hele gezicht krijgen.
Natuurlijk is dit masker ook een soort van gimmick. Het schuimeffect is bijzonder. Het kietelend gevoel verhoogt het plezier om dit masker te gebruiken.
Ik vind dit masker een absolute aanrader. Het doet wat het belooft, reinigen en hydrateren, en is daarnaast ook veelzijdig en innovatief. Het maakt nieuwsgierig naar de andere producten van Malin+Goetz!

Sabine’s ervaring
Ik voelde me aangesproken door de stilistische verpakkingen en dit verhaal! Maar toen Marije het detox face mask op mijn hand aanbracht was ik om. Dit bijzondere “quick hydrating mask” is een ware sensatie. De subtiele crème verandert in een paar seconden in een schuimende massa.
Een tintelende sensatie op de huid. Direct verfrissend! Maar het resultaat van dit masker op mijn hand was verbluffend. Mijn huid was zacht, licht glanzend en bevatte minder rimpels als voorheen. Het leek wel een soort van instant youth booster.

En wat een feest is dit product. ‘s Ochtends voordat ik douche, twee keer per week breng ik het masker aan. Binnen een paar seconden begint de substantie weldadig te schuimen.
Dit verfrist, prikkelt maar kan ook licht jeuken. Je voelt als het ware het schuim borrelen op je gezicht. Een echte oppepper op je huid. Lekker wakker worden…!

Nadat ik het heb afgespoeld, blijft er een heerlijk verzorgde huid achter. De huid ziet er schoon en verzorgd uit. Zichtbaar strakker met een gezonde glans. Ik ben om. Dit is voor mij dat ene bijzondere product, waar je verslaaft aan raakt. Het is zuinig in gebruik en kost € 40 per fles. Een blijvertje dus!

Shop het Detox Face Mask hier online.

10% Glycolic Acid Pads
De 10% Glycolic Acid Pads van Malin & Goetz worden aanbevolen bij pigmentvlekken en acne. Het glycolzuur zorgt voor een enerzijds milde maar wel zeer werkzame wijze van verwijdering van dode huidcellen en het stimuleert de celvernieuwing. De poriën worden dieper gereinigd dan met een cleanser alleen en de huid wordt helder van kleur en zacht.

Glycolzuur etst de huid, zoals andere (fruit)zuren dat ook doen. Het huidoppervlak wordt gladder hierdoor, flinterdunne laagjes huid worden verwijderd door het zuur. Glycolzuur is de laatste jaren steeds favorieter geworden vanwege de hoge verdraagzaamheid door de huid.

De pads zitten in een pot die echt hermetisch afgesloten is. Ze zijn gedrenkt in glycolzuurvloeistof. Na gebruik is het belangrijk de pot altijd weer goed af te sluiten om uitdroging te voorkomen. Was ook na gebruik je handen om te voorkomen dat de vloeistof in je vingertoppen trekt, waardoor ze uitdrogen dan wel gaan vervellen. Ik heb het wel eens meegemaakt (met een ander merk).

Monique’s ervaring

Ik ben dol op deze pads. Ik heb ze al eens eerder van een ander merk gehad en ik vind de in zuur gedrenkte doekjes lekkerder werken dan dat ik een gel met zuur of vloeistof direct op mijn huid moet aanbrengen. Met de doekjes kun je vegen.

Het zuur prikkelt aanvankelijk licht maar daar wen je snel aan. De volgende keren is dat al een stuk minder tot zelfs weg. Het is een teken dat het werkt en je huid er ook even aan moet wennen.

Je laat het zuur max. 20 minuten op je huid intrekken. Na de reiniging en je huid eerst goed droog gemaakt te hebben. Ik doe het ’s avonds voor het slapengaan. Omdat het lang moet intrekken, ga ik na de reiniging eerst lekker in bed lezen voordat ik het eraf spoel met water. Water is trouwens voldoende, omdat het neutraliseert.

Die lange intrektijd vind ik wel minder, ik gun mezelf altijd überhaupt weinig tijd voor beauty rituelen, tenzij een ander het bij mij doet, hahaha. Maar dit werkt zo goed, ik moet dit gewoon standaard in mijn programma hebben. Je huid wordt echt uberglad, zo’n heerlijk gevoel. Ook zo schoon!

In het begin doe je het drie keer per week, daarna kun je er zelfs een nachtje mee slapen. Ik vind het ideaal als onderhoudskuur eens in de twee maanden. Om mijn huid even extra aan te zetten en weer goed glad te krijgen. Want zo glad krijgt een scrub of mijn elektronische cleansingborstel het nou ook weer niet. Een must have!

Shop de pads hier online.

He, ja, dag Sabine, staat je erg leuk hoor, dat detox foam mask!

Lees ook