Dit werkt echt bij wallen, het maakt de huid wel erg droog

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

Jolanda test Origins No Puffery applicator

Origins No Puffery Cooling Roll-On eyegel

Ondanks dat mijn goeroes Jetske Ultee en Paula Begoun het niet zo op oogcrème’s hebben, gebruik ik het wel. Een beetje stiekem want ik wil de toorn van mijn goeroes niet over me afroepen…

De huid rond mijn ogen ziet er doorgaans redelijk goed uit: af en toe heb ik wallen maar ik zie geen grote rimpels of droogheid. Kleine rimpeltjes heb ik, veroorzaakt door veel lachen en een aantal door wat ‘levenslittekens’.

Ik moet wel toevoegen dat ik een vervelende nare periode achter de rug heb, en dat heeft nu wel even zijn sporen nagelaten. Ik heb nu meer wallen dan anders en ze verdwijnen niet na een nacht beter slapen. Ik was dan ook benieuwd naar de No Puffery Cooling Roll-On for Puffy Eyes van Origins.

Ingrediënten

De gel is samengesteld op basis van aloë vera en komkommerextract. Beiden hebben hydraterende, verzachtende en voedende eigenschappen. Een speciaal paddenstoelenextract gaat opgezwollen ogen en roodheid tegen.

Het gebruik

De tube is direct de applicator, een rollend metalen balletje verspreidt de ooggel onder mijn ogen. Het voelt erg lekker verkoelend aan, hoewel het wel moeilijk in te schatten is hoeveel product er nodig is en hoeveel eruit komt. In ieder geval ervaar ik het op mijn huid als een koude vloeistof die ook (te) lang koud blijft aanvoelen.

Ik krijg de neiging om iedere keer mijn ogen samen te knijpen omdat mijn huid strak aanvoelt. Ik heb de roller in de ochtend en voor het slapen gebruikt waar ik een of twee keer rolde zonder op de applicator te duwen of hard te wrijven.

Na een poosje.. 

Merk ik dat ik het niet gebruik, want het voelt absoluut niet prettig op mijn huid. Misschien is mijn huid nu te gevoelig in deze hectische periode? Bewust leg ik het een weekje weg. Na een week heb ik hetzelfde gevoel en na overleg met Monique laat ik het een poosje voor wat het is.

Nog een keer proberen dan!jolanda botox

Na vier weken probeer ik met andere test-ogen naar dit product te kijken en ik vraag me af of het misschien mijn huid is die er niet tegen kan, en in het bijzonder mijn oudere huid? Juist vanwege het droge huidgevoel dat achterblijft. Ik weet het niet, omdat niet specifiek wordt aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is.

Maar werkt het dan?

Ja! Absoluut, het zuigt het vocht op uit je wallen, zo voelt het bij mij en de roodheid verdwijnt waar je bij staat! Dus de claim klopt zeker. Jammer dat het zo droog aanvoelt. Ik val toch maar weer terug op mijn oude verzorgingsrite: een dun laagje vaseline.

Er is van dit product ook een masker verkrijgbaar.

Lees ook