Welke van de sprays en rollers werkt het beste?

04:31 - 02:42
luistertijd 04:31 - leestijd 02:42

Tessa test Deoleen roller en sprays

Met en zonder alcohol

Ik heb drie varianten geprobeerd: een roller, een spray en een satin spray. De roller en de satin spray bevatten geen alcohol dus deze zijn ideaal om te gebruiken na het ontharen.De ‘gewone spray bevat wel alcohol.

De producten zijn duidelijk te onderscheiden, want de spray heeft een rood kenmerk en de alcoholvrije varianten een blauw kenmerk wat staat voor de Sensitive lijn. De spray geeft snel een droog gevoel en is voor de normale huid. De roller en satin spray zijn geschikt voor de zeer gevoelige huid.

Claims

Deoleen is speciaal samengesteld om effectief en op milde wijze transpiratie te verminderen, zonder de natuurlijke balans in de huid te verstoren. Deoleen is antibacterieel daardoor voorkomt het de afbraak van de eiwitten die vrijkomen bij het transpireren, zodat nare geurtjes geen kans krijgen.

Het neutraliseert verder de transpiratiegeur door ongewenste bacteriegroei te remmen. De Deoleen varianten bevatten een vleugje alcohol. Alcohol heeft vooral een reinigende functie, het maakt de oksel schoon. Daarnaast vernauwt alcohol de huidporiën iets, wat de effectiviteit van Deoleen versterkt.

Voor de zeer gevoelige huidTessa test Deoleen roller en sprays

De Deoleen Sensitive lijn is speciaal voor de gevoelige huid, en bevat geen parfum én geen alcohol. Deoleen Sensitive is speciaal samengesteld om effectief en op milde wijze transpiratie te verminderen, zonder de natuurlijke balans in de huid te verstoren. Bovendien neutraliseert Deoleen sensitive de transpiratiegeur door ongewenste bacteriegroei te remmen. Deoleen sensitive is direct na het ontharen te gebruiken.

 

Alle varianten beloven dat ze geen witte strepen achterlaten. Fijn, want witte vlekken in zwarte kleding ziet er niet charmant uit. De deodorants zijn geurloos dus dat zal wel wennen zijn, want ik vind een lekkere geur onder mijn oksels erg fijn.

Test 1: de roller

De roller heb ik getest in Mexico waar ik twee weken naar toe was op vakantie. Een erg warm land dus de transpiratie kwam vanzelf wel op gang. Een prettige deodorant om te gebruiken, want mijn oksels werden dagelijks blootgesteld aan een scheermesje maar deze deodorant kon je direct aanbrengen zonder prikkend gevoel.

Helaas laat deze deodorant wel een witte waas na op de huid als het is opgedroogd, wat niet mooi is als je mouwloze shirts draagt. Omdat het + 30 °C was, was het helaas niet mogelijk om mijn oksels de hele dag droog te houden. En omdat de deodorant geen geur heeft, rook ik toch op een gegeven moment een transpiratiegeur. Nou ja, ik was niet de enige in dit warme land maar prettig is anders.

Test 2: de spray

In het koudere Nederland heb ik de spray en satin spray getest. Hier is de transpiratie door warmte gelukkig een stuk minder. De eerste keer dat ik de spray gebruikte, ging het wat ongemakkelijk. Ik moest diverse keren op het pompje drukken om er wat uit te krijgen en mijn handen zaten ook deels onder.

De tweede dag ging het gelukkig een stuk beter en hield ik droge handen. Ook deze deodorant weet mij niet droog te houden. Deze deodorant laat geen witte strepen na in mijn kleding dus dat is wel positief.

Tessa test Deoleen roller en spraysTest 3: de satin spray

Als laatste test ik de satin spray. Hopelijk heeft die wel het gewenste effect. De spray komt makkelijk uit de spuitbus en is ook zacht voor mijn oksels. Ook geen witte strepen maar deze deodorant weet mijn oksels ook niet droog te houden.

Ik was ook wel benieuwd of de roller in Nederland wel zijn werk doet. Na één keer gebruiken voelde mijn oksels na een paar uur al weer vochtig aan. De dagen daarna idem dito dus helaas ook niet het gewenste resultaat voor mij.

tessaTessa concludeert:

De claims van Deoleen zijn veelbelovend, maar helaas niet voor mij. Ze houden mijn oksels niet droog. Jammer is ook dat ik transpiratiegeur eerder opmerkte, omdat de deo’s zelf geurvrij zijn.  De spray laat geen witte strepen na, en dat is wel prettig.

Wil je ze zelf proberen? Je shopt Deoleen hier online.

Lees ook