Vier vrouwen hebben 3 maanden getest: wat een topserum voor de haarconditie, het werkt echt!

12:21 - 07:24
luistertijd 12:21 - leestijd 07:24

Kerastase Densifique

kerastase densifiqueMaar liefst 3 maanden hebben we erover gedaan om het nieuwe haarserum van Kérastase in de Densifique lijn te testen en hier is dan het overzicht: hoe we begonnen en wat we ervan vinden aan het einde van de testperiode.

Een speciaal serum voor de hoofdhuid dat slapende haarzakjes wakker kan maken, haargroei kan bevorderen en de algehele haar- en hoofdhuid conditie kan verbeteren. Na 3 maanden kun je 1700 nieuwe haren extra erbij hebben. We zetten de onderzoeksresultaten van Kérastase lab hier nog even op een rij:

Vrijwel direct na toepassing: het haar heeft extra textuur.
Na 10 dagen: meer body en elasticiteit.
Na 30 dagen: 84 % van de vrouwen ervaart een toegenomen haarmassa.
Na 3 maanden: tot 1700 nieuwe haren onthuld.

Shop met 25% korting

 

Hoe ervaren onze testvrouwen dit?

Om je goed te informeren, willen we je eerst nog even deze film laten zien over het product, tijdens onze workshop:

Na 10 dagen gaven Harriet, Monique, Rona en Yvonne hun eerste feedback en zie je foto’s van de beginsituatie van hun haar/hoofdhuid. Vervolgens krijg je per tester ook feedback hoe de situatie is na een maand en je ziet foto’s van de test na 3 maanden en de definitieve feedback.

Yvonne test Ioma Booster JeunesseYvonne:

‘Ja echt, ik zie ze hoor!’

Yvonne heeft van nature heel steil en fijn haar. Ze is er niet ontevreden over, maar een vollere dos die ook elastischer aanvoelt en glanzender oogt, dat wil ze zeker.

Textuurverandering
Al na tien dagen gebruik merkt ze een textuurverandering. ‘Mijn haar heeft op dit moment meer body. Ik hoef het eigenlijk niet te touperen want er zit meer volume in mijn haar, vanaf de haaraanzet al. Het lijkt ook of mijn haar steviger aanvoelt.

Fijne dosering en geur
De verpakking is ook erg handig: de pipet doceert precies voldoende om in de haarscheidingen af te geven. De geur is echt lekker: alsof je elke dag bij de kapper geweest bent. Ik breng het serum elke dag op schoongewassen handdoekdroog haar aan en masseer het dan in. Daarna föhn ik het droog en breng ik het in model.’

Eindtest! BeautyJournaal test Kerastase Densifique haargroeiserum
Na ruim drie maanden ontwaart ze de eerste nieuwe haartjes langs de haargrens. Een plek waar ze eigenlijk nooit nieuw haar ziet komen. ‘Ze zitten er! Ja, zeker, het wonder is gebeurd. Maar ze zijn wel grijs jammer genoeg, hahaha.’ Yvonne zou het liefst doorgaan met Densifique, zodat ze ook dat heerlijke volumineuze en elastische haargevoel kan vasthouden. ‘Je haar wordt er ook zo heerlijk zacht van.’

Eindtest! BeautyJournaal test Kerastase Densifique haargroeiserum

Bij Yvonne zien we inderdaad na drie maanden heel voorzichtig nieuwe haartjes aan de voorzijde ontstaan. Hoera!!

https://ds1.nl/c/?si=6132&li=1284896&wi=206336&ws=&dl=product%2Fkerastase-densifique-coffret-30×6-ml

 

 

monique 1Monique

‘Dit is anti-aging haircare in optima forma. Voor het eerst heb ik echt vertrouwen in een product met dergelijke claims.’

Monique heeft op zich makkelijk haar: fijn van structuur, dat zich makkelijk laat kleuren en ook stylen. Toch had ze de laatste twaalf maanden wel het gevoel dat haar haar dunner werd dan normaal. Ze wordt ook steeds grijzer en die grijze haren hebben een andere, dunnere structuur. Bij tijd en wijle kan ze echt last hebben van inhammen aan de voorkant van de haargrens.

Lekker kuren en even niet kleuren
Toen ze besloot mee te doen met de Densifique kuur nam ze ook het besluit om het haar voorlopig niet te laten kleuren, omdat ze steeds vaker merkte dat haar te gemakkelijk afbrak na een kleursessie en ook nieuwe haren weer snel uitvielen.

Al na twee dagen van gebruik had ze het gevoel dat het haar makkelijker te stylen was, en ook na de styling veel voller aanvoelde dan normaal. Ook de droge, schilferige hoofdhuid die soms kon jeuken, werd al snel minder droog. Het was wel even uitzoeken hoeveel dosering voldoende was. Ze vindt dat er best veel vloeistof in de potjes zit, een complete dosering per keer maakt haar haar iets sneller vettig. Een halve dosering houdt het haar schoner. Ze geniet van de heerlijke geur.

monique na 10 dg voorkant links en rechts en midden

Na een maand heeft ze het gevoel dat het haar steviger wordt en ook voller. ‘Ik zie vooral aan de voorkant beduidend meer nieuw haar groeien. Komt dat door het serum, of de combinatie van het tevens stoppen van haarverven? Ik weet het niet, maar ik heb wel voor het eerst het gevoel dat ik met anti-aging care voor mijn hoofdhuid en haar bezig ben.’

Wow!
Na 3 maanden kan ze niet anders zeggen dan dat ze zeer positief is. ‘Het stylen gaat nog steeds super lekker. Ik voel absoluut meer body in mijn haar en ik zie ook veel meer nieuw haar doorkomen en ook echt doorgroeien. Ik ervaar mijn haar als elastischer, veerkrachtiger, sterker, minder ‘fluffy’. Het is een lange kuur, je moet echt doorzetten om dit elke dag te doen, 90 dagen lang, maar wat knapt je haar en je hoofdhuid ervan op. Dit is anti-aging haircare in optima forma. Voor het eerst heb ik echt vertrouwen in een product met dergelijke claims.’

monique na 90 dagen

Bij Monique zie je na 90 dagen gebruik echt veel meer nieuw en langer haar aan de voorzijde. Ook bovenop het hoofd is de dichtheid duidelijk toegenomen.

https://ds1.nl/c/?si=6132&li=1284896&wi=206336&ws=&dl=product%2Fkerastase-densifique-coffret-30×6-ml

 

 

harriet liggend

Harriet

‘Ik ben hier zeer positief over. Ik ga dit jaar zeker nog een kuur doen.’

Harriet heeft een weerbarstige bos haar. Het is van nature droog en als gevolg een schildklieraandoening is de haardos niet zo vol en veerkrachtig als ze zou willen. Harriet heeft al heel wat producten uitgeprobeerd die een vollere haardos beloven, maar tot nu toe had het weinig tot geen langdurig resultaat. Ze was natuurlijk razend benieuwd wat deze kuur voor haar kon betekenen.

Lekker in model te brengen
Al na tien dagen gebruik ervaarde ze dat het haar steviger aanvoelde en beter te modelleren is. ‘Mijn haar voelt vooral na de styling gezonder en gladder aan en het oogt minder droog. Ik heb ook het idee dat mijn haar vormvaster wordt.’

Ze is zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het product. ‘Het is makkelijk op te brengen, handig in gebruik en het kost weinig tijd. Ik vind de verpakking prachtig. Er is goed over nagedacht.’

Harriet: bovenkant hoofd na 10 dg en na 90 dg waarin ze zeker meer elastisch, voller en handelbaar haar ervaart.

Na 30 dagen merkt ze dat het haar steviger is geworden. In de tussentijd is ze uit het Kérastase assortiment de verzorgingslijn Resistance gaan gebruiken voor wassen en conditioneren en nu kan haar geluk helemaal niet op.

Zeer positief
Na 3 maanden komt ze tot de wonderbaarlijke conclusie dat de haaruitval waar ze normaal altijd veel last van heeft, tot normale proporties is teruggebracht en dat verbaast haar. Densifique richt zich namelijk niet op het afremmen van haaruitval – daar is de lijn Aminexil voor. Densifique maakt juist slapende haarzakjes wakker. Het is wat verwarrend voor haar omdat ze tegelijkertijd zelf niet goed kan zien of ze nou meer haar heeft gekregen. Maar ze is in de Zevende Hemel. ‘Mijn haar voelt stevig aan, is gladder en oogt gezond met een verbeterde elasticiteit. Ik ben hier zeer positief over. Ik ga dit jaar zeker nog een kuur doen.’

harriet voorkant en zijkant na 10 dg en 90 dag

Harriet ervaart na 3 maanden steviger, gladder en gezonder haar. Ze is er zeer content mee. Ze heeft nog niet eerder ervaren dat een haarkuur zoveel voor haar haar kan betekenen.

https://ds1.nl/c/?si=6132&li=1284896&wi=206336&ws=&dl=product%2Fkerastase-densifique-coffret-30×6-ml

 

 

ronaRona:

‘Mijn haar heeft er echt in geen jaren zo goed en gezond uitgezien.’

Rona heeft uitzonderlijk lang haar (tot op d’r billen) en het is van een stevige, iets stugge structuur. Naarmate ze ouder wordt (ze is nu 60) wordt, dunt de haardos wel uit en dat vindt ze natuurlijk erg jammer. Elke kans die er is om het haar in topconditie te houden pakt ze dan ook met beide handen aan. Ze merkt de laatste jaren vooral dat het bovenop en langs de haargrens dunner wordt.

Kérastase adviseert om de kuur dagelijks op schoon haar aan te brengen, dat betekent dus ook dat je het elke dag zou moeten wassen. Dat is voor Rona met deze enorme haarlengten niet te doen. Ze heeft in deze periode het haar drie keer in de week gewassen. Tussendoor doseerde ze vlak voor het slapen gaan, vertelt ze.

Heel gebruiksvriendelijk
‘En dat gaat prima. Het voelt aanvankelijk even plakkerig aan, maar dat is zo weg. Bovendien doseert het echt prima met de bijgeleverde pipetjes. Ik trek scheidingen in mijn haar en druppel dan de vloeistof erop en masseer het in. Houdt langs de haargrens wel even je hoofd schuin achterover, anders loopt de vloeistof over je gezicht. De geur is aangenaam, niet overheersend. Uitstekend te verdragen drie maanden lang.’

Meer veerkracht

Na 10 dagen merkt ze al dat het haar meer veerkracht heeft, vooral bij de aanzet lijkt het haar meer gelift, waardoor het er iets volumineuzer uitziet. Na dertig dagen is deze ervaring versterkt. Ze merkt soms wel dat haar hoofdhuid iets gevoeliger reageert, maar als ze het dan weer gewassen heeft is dat weer minder. En in de loop der tijd ziet ze ook dat het lange haar elastischer wordt van structuur, en het krijgt meer glans. Ze gebruikt als verzorging de Kerastase Architecte lijn die er ook voor zorgt dat haar hoofdhuid prettig blijft aanvoelen en de haarpunten, die makkelijk droger neigen te worden, in goede conditie blijven.Eindtest! BeautyJournaal test Kerastase Densifique haargroeiserum

En hoe is het na drie maanden? ‘Mijn haar ziet er echt zoveel beter uit. De kwaliteit is er duidelijk op vooruit gegaan. Het oogt volumineuzer (en voelt ook zo aan) glanst weer en dan die gelifte aanzet!

Topconditie
Zelfs mijn kapster, die niet wist dat ik met deze kuur bezig was, vroeg zich verbaasd af wat ik met mijn haar had gedaan! Ze zei: ‘‘De hoofdhuid ziet er heel gezond uit, je haar is luchtig en elastisch en glanst prachtig. Het ziet er zo gezond uit. Ik kom er ook zo makkelijk doorheen.’
‘Ik zat te glimmen in de stoel want het zal niet als een verrassing komen dat ik nogal gehecht ben aan mijn haar. Toen ik haar vertelde over de kuur (en over een aantal andere Kérastase producten want de laatste tijd heb ik er best een aantal getest) raakte ze zo enthousiast dat ze gelijk naar de display liep en zei: ‘Deze bedoel je toch? Dat ga ik ook proberen!’

Ik kan helaas zelf niet constateren dat ik ook meer nieuw haar heb gekregen, maar wat ik heb, is echt in superconditie gekomen. Mijn haar heeft er echt in geen jaren zo goed en gezond uitgezien.’
Eindtest! BeautyJournaal test Kerastase Densifique haargroeiserum

Bij Rona zie je na 90 dagen meer haardichtheid op de foto’s, vooral boven de slapen. Ze is ook erg blij dat de conditie van het haar zo vooruit is gegaan.

https://ds1.nl/c/?si=6132&li=1284896&wi=206336&ws=&dl=product%2Fkerastase-densifique-coffret-30×6-ml

 

Lees ook