Make-up Wenkbrauwen

Wenkbrauwen verven of hairstrokes?

Emma Wagenaar
Geschreven door Emma Wagenaar

Gaan we voor een verfje of voor semipermanente haar tattoos? Journalist Emma zoekt het uit.

Beautyjournalist Emma Wagenaar

Beautyjournalist Emma Wagenaar

Even een beautyconfession: ik ga de deur niet uit zonder dat mijn wenkbrauwen ‘erop’ zitten. Ze zijn mijn grootste beautyzorg.

Zonder mijn strakke donkere vriendjes voel ik me kaal en niet mezelf. Dankzij iets te enthousiast plukgedrag en een allergische reactie in mijn early twenties missen er heel wat essentiële haartjes.

Elke morgen teken ik ze met precisie bij, maar hoe fijn zou het zijn om emma eyebrowsze weer eens echt langdurig en effectief in shape te krijgen? Niet meer dagelijks in de weer hoeven met poeder en potlood. Maar wat zijn dan de opties? Hieronder bespreek ik de mogelijkheden van verven: tijdelijk en behoorlijk permanent.

Verven van huid en haar

Door wenkbrauwen te laten verven kan zelfs aan de lichtste haartjes weer definitie gegeven worden. Ook als de haren van nature al donker zijn is dit het overwegen waard. Rondom en tussen de donkere haren zitten vaak ook kleine, dunne blonde haartjes.

roya zare

Wenkbrauwspecialiste Roya Dove aan het werk

Door deze donkerder te verven lijken die haartjes direct een stukje dikker en zien wenkbrauwen er een voller uit. Het verven van de wenkbrauwen is iets wat je zelf kan of kan laten doen door een schoonheidsspecialist.

Het voordeel van de schoonheidsspecialist is dat zij verf gebruikt die langer houdt en die ook de huid eronder meepakt. In het geval van kale plekjes een uitkomst, omdat zo de gehele wenkbrauwvorm kan worden opgevuld.

Combineer deze behandeling met een algehele brow rehab, zoals van browgoeroe Roya Zare in Amsterdam. Met een op maat opgesteld behandelplan van verven, harsen en threaden kunnen zo zelfs de meest mishandelde wenkbrauwen weer in shape gebracht worden. Enige nadeel: zelf tussentijds epileren is niet toegestaan!

Prijs: gemiddeld zo’n €30 i.c.m. met shapen
Duur: 30 minuten
Herhaling: elke 4 tot 6 weken
Voordeel: het is snel, pijnloos en relatief goedkoop
Nadeel: het verven van de huid blijft een 2D oplossing en is dus niet de natuurlijkste oplossing voor grote kale plekken of heel weinig wenkbrauw. Daarnaast vervaagt de verf op de huid sneller dan op de haartjes. Je dan toch weer met poeder of potlood extra moeten bijwerken.

Brow- of hairstrokes

Hairstrokes. Fotobron: Sophie Timmer PMU specialiste in Dronten

Hairstrokes. Fotobron: Sophie Timmer PMU specialiste in Dronten

Brow strokes is een nieuwe techniek binnen semipermanente make-up (het lichte zusje van PMU).

Bij deze methode worden met een haarfijn mesje kleine streepjes pigment in de huid gezet, waardoor een heel natuurlijk resultaat ontstaat.

Ideaal om een te dunne, te korte of juist te schaarse wenkbrauw te perfectioneren, maar ook om geheel nieuwe wenkbrauwen mee te maken.Semipermanente make-up wordt alleen in de bovenste laag van de lederhuid geplaatst en vervaagt langzaam.

Het resultaat is zelden na een behandeling helemaal goed, daarom zitten er 1 a 2 nabehandelingen in de startprijs. Plekjes waar de kleur minder goed heeft gepakt, worden dan bijgewerkt en de wenkbrauwen kunnen eventueel donkerder worden gemaakt. Lang niet elke schoonheidsspecialist die deze methode aanbied is even vakbekwaam. Verdiep je daarom goed in de persoon die het gaat doen. Ik tip Mrs. Highbrow  en Dfine Clinic, beiden in Amsterdam, en BeautyJournaal vult nog aan: Sophie Timmer, PMU specialiste in Dronten.

Prijs: gemiddeld €380 voor een startpakket (2 a 3 sessies)
Duur: de eerste behandeling duurt zo’n 1 a 2 uur. Daarna heb je met tussenposen van 4-6 weken de nabehandelingen.
Herhaling: na 8 tot 14 maanden, deze opfrisbehandeling kost zo’n €100-€150
Voordeel: Langdurig resultaat en geschikt voor de meeste gehavende of niet aanwezige wenkbrauwen.
Nadeel: Het is vrij kostbaar en kan vrij gevoelig zijn. Op een erg dunne, rijpere huid wordt het resultaat niet altijd even mooi. Dit geldt ook voor een huid met grove poriën of eczeem.

Over deze schrijver

Emma Wagenaar

Emma Wagenaar

Emma Wagenaar is freelance journalist.

4 reacties

  • Spannend, roya. Moet ik ook eens doen. Zit nu aan de wimperverf van lancome. Ga ook maar eens op mijn eyebrows doen:-)

  • Anastasia vind ik niks. Een keer laten doen bij Douglas. Nadat ik thuis mijn ogen gereinigd had, had ik geen wenkbrauw meer over.
    Ik moest nu nog wel wat overtollig verf wegpoetsen, maar het resultaat is netjes.
    In september trouwens een afspraak bij Roya Zare 🙂

  • Ik vind het ook heel lastig. begin dit jaar eens laten doen met anastasia bij soap, niet te veel met die sjablonen want dat kan alleen mevrouw anastasia zelf (hihi), en toen ik in de spiegel keek had ik een paar travestieten wenkbrauwen!! ik ben fan van de Yvonne krabbenbos methode nu, en gebruik poeder. maar ja, het is niet zo blijvend als verf. daarvoor moet ik mijn adresje nog zien te vinden. hoewel, jaren geleden deed Les visages in amsterdam het regelmatig bij me en die deden het echt keurig.

    Ik moet zeggen, wat Sophie Timmer doet met PMU vind ik echt heel erg goed. ze laat haar werk altijd op facebook zien. ze maakt overigens ook prachtige tatoeages van tepels bij vrouwen die een borstverwijdering en reconstructie hebben gehad, na kanker.

  • Ik heb laatst mijn wenkbrauwen laten verven en shapen bij Red Carpet Queen. Ik schrok wel even toen ik in de spiegel keek. Te donker, te grof, te hoekig, maar dat werd veroorzaakt door te veel verf op mijn huid. Ik heb aan de binnenkant nog een paar haren weggehaald om het geheel wat minder hoekig te maken en nu zijn ze perfect. Met een mesje zou ik nooit durven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.