Remco Verbooij, Tanja Deurloo en Roos Lubbers delen hun zomerparfum tips met beautyjournaliste Emma Wagenaar

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

De zilte zeelucht, zonnebrandcrème, de warme zon op je huid… Deze ultieme zomergeuren roepen direct het verlangen op van een tropische strandvakantie. Beautyjournalist Emma Wagenaar vroeg drie parfumexperts wat hun favoriete zomergeuren zijn. Remco Verbooij – Skins Cosmetics, Roos Lubbers – auteur van de Parfumgids en Tanja Deurloo – The Perfume Lounge.

Remco Verbooij, Skins Cosmetics

Hier komen de favorieten van Remco Verbooij, education manager bij Skins Cosmetics.

James Heeley Sal Marin

Remco: “Deze geur belichaamt de geur van de zee, het zoute water op de huid… de wind… In de top zit citrus wat voor mij direct een gevoel van frisheid geeft. Het algenextract en zeezout die ook in de geur verwerkt zijn zorgen ervoor dat je echt de zee ervaart zodra het parfum in aanraking komt met de huid.” Te koop bij Skins.

ByRedo Palermo

Remco: “Palermo van ByRedo geeft je zomerse energie. Hij is super sprankelend en verfrissend en daarmee een eigentijdse interpretatie van de cologne. De bittere sinaasappel, bergamot en musk zijn de ingrediënten die voor mij in deze geur het zomerse gevoel geven. Zodra de zon schijnt worden we al vrolijk en als je dit ook nog eens kan versterken met je parfum, dan kan je dag niet meer stuk! Te koop bij Skins.

Atelier Cologne Cedrat Enivrant

Remco: De zonsondergang aan het strand met een cocktail hoort voor mij bij de zomer. Cedrat Enivrant van Atelier Cologne is geïnspireerd op de cocktail French 75 met ingrediënten als mint, lime, cedrat en tonka boon maken deze geur beleving tot een ware explosie aan frisheid en warmte. De munt verfrist en verkoelt, en tonka boon geeft het parfum een warme basis.” Te koop bij Skins en Perfume Lounge.

 

 

Roos Lubbers, parfum auteur

De favorieten van parfum auteur en consultant Roos Lubbers:

Yves Rocher Neroli

Roos: “Neroli (oranjebloesem) doet me altijd denken aan Mediterrane landen en vakantie. Wandelend onder de promenades overdekt door verkoelende citrusbomen en genietend van de geur die ze afgeven. Het eerste parfum die dan bij me opkomt is Neroli van Yves Rocher, zo heerlijk zomers en zonnig.” Shop online met korting.

 

The Different Company Bergamote

Roos: “Bij zon, zee en strand denk ik gelijk aan bergamot. Bergamot heeft dat prikkelende frisse element en wordt ook in veel zonnebrandcrèmes gebruikt. Direct denk ik dan terug aan de zomers uit mijn jeugd met Delial zonnebrandcrème. Als rossige met een zeer witte huid verbrandde ik vaak levend en dan was Delial (dus bergamot) mijn redding. Te koop bij Skins.

 

Estée Lauder Bronze Goddess (Capri)

Roos: “Natuurlijk hoort kokos ook in dit rijtje thuis, misschien wel op nummer één. Ik denk aan Ambre Solaire, met die typische kokos lucht, en aan kleurrijke cocktails uit een kokosnoot. Ik zie het zo voor me. Mijn favoriet is dan Bronze Goddess Capri van Estée Lauder, wat een super ‘Ibiza’ lucht is. Alleen de naam al is geweldig! Helaas stamt deze Capri versie uit 2012 en is het een limited edition, maar mocht je er nog aan kunnen komen, dan is je strandbeleving verzekerd.”

 

Tanja Deurloo, Perfume Lounge

De favorieten van Tanja Deurloo, eigenaresse van The Perfume Lounge in Amsterdam.

De Nicolaï Musc Monoï

Tanja: “Vooral de geur van zonnebrand op je huid doet heel sterk aan vakantie denken. Het ingrediënt dat hier verantwoordelijk voor is, is benzyl salicylaat, oorspronkelijk een UV-filter. Nu wordt het ook puur voor de karakteristieke geur toegepast en als parfum ingrediënt ingezet om die typische geur weer te geven. Parfumeur Patricia de Nicolai vond haar inspiratie voor deze geur in hoe Ambre Solaire zonnebrand vroeger rook. Een bloemige muskgeur met een zweempje kokos. De combinatie van ylang, magnolia en neroli met heldere marine akkoorden en sandelhout geeft een heel zonnig en verzorgd gevoel.” Te koop bij Perfume Lounge.

Humiecki & Graef Eau Radieuse

Tanja: “Geuren die je letterlijk verfrissen doen ook direct aan de zomer denken. Vooral als je hem koel opspuit (flacon in de koelkast bewaren) waanzinnig lekker. Eau Radieuse is een futuristische kijk op de cologne; een vrolijke geur met munt, rabarber, bananenblad en bamboe. Het weerspiegelt het groene van de zomer, als een glas frisse muntthee en geeft een verkwikkend gevoel.” The koop bij Perfume Lounge.

 

Lorenzo Villoresi Aura Maris

Tanja: “Als ik aan de zomer denk, denk ik ook aan de zee en het gevoel die hij je geeft. Puur aquatische geuren vind ik snel saai, maar Lorenzo Villoresi heeft in zijn geur het gevoel van het varen in een bootje langs te kust weten te vangen. Het ziltige van zee, het verkoelende briesje en de struiken aan de kust. De geur begint citrus, dan zout en dan weer groen, alsof je echt door het landschap gaat en op dat bootje zit. Dat vind ik heel knap en daar word ik heel blij van.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook