Krijgt en houdt iedereen een gladde, gave huid na het scheren en ontharen?

07:14 - 04:20
luistertijd 07:14 - leestijd 04:20

De een heeft er nooit last van, of stoort zich er niet aan en accepteert het. De ander heeft serieuze klachten na het scheren of ontharen: de huid voelt pijnlijk aan, is rood, droog en pukkelig. Dit kan een reden zijn voor mannen om zich minder vaak te scheren en voor vrouwen om het ontharen te beperken.

BeautyJournaal nodigde een groep mannen en vrouwen uit om Gladskin te testen tegen scheerirritaties. BeautyJournaal heeft al eerder een test gedaan met Gladskin: tegen de zichtbare verschijnselen van rosacea en dat beviel het merendeel van de testgroep erg goed.

Gladskin bevat een biotechnologisch bewerkt enzym dat de grootste veroorzaker van huidirritaties aanpakt: de bacterie Staphylococcus aureus. Het actieve ingrediënt van Gladskin, Staphefekt™ SA.100, doodt uitsluitend de S. aureus bacterie en laat de gezonde huidflora intact. Gladskin Skin Irritation kan zo ontstekingen voorkomen en puistjes, roodheid en irritatie verminderen.

Gladskin werkt alleen bij irritatie die (mede) veroorzaakt of verergerd wordt door de bacterie S. aureus. Gladskin zal de huid verbeteren bij de meerderheid van de gebruikers, maar niet bij iedereen. Als deze bacterie geen rol speelt dan zal Gladskin geen effect teweeg brengen.

Het wordt aangeraden dit product 4 tot 6 weken te gebruiken voor optimaal resultaat.  De bacterie kan dieper in de huid zitten, en dan kan het langer duren voordat het enzym de bacterie bereikt. Je gebruikt het niet alleen na het scheren, maar ook gedurende de dag. Na het opbrengen laat je het vijf minuten intrekken en kan de dagverzorging eroverheen (desgewenst).

Hoe hebben onze testers dit product ervaren?

Bibi stoorde zich niet alleen aan de kleine ontstekinkjes na het scheren op haar benen en in de bikinilijn, ze ervaarde ze ook als pijnlijk tijdens het hardlopen. Hoewel ze de gel niet zo snel vindt intrekken, ervaart ze wel een fijn gehydrateerd en verlichtend gevoel op de huid na het scheren. Voor in de okselzone kan ze goed zien dat de irritatie verdwenen is. “Het is een fijn product, wat doet wat je ervan verwacht. Ik zou het zeker een ieder die last heeft van irritaties na het scheren, aanraden. Ik heb geen ontsierde oksels en bikinilijn, met lelijke rode pukkels meer en mooie gladde onderbenen. Een topproduct!’

Norbert heeft niet alleen zware baardgroei met erg harde haren in het gezicht en de hals, hij slaapt bovendien met een zuurstofmasker vanwege zijn apneu. Hierdoor droogt de huid met de toch al harde haren nog verder uit, waardoor de huidirritaties nooit tot rust komen. Na vier keer de Gladskin gel gebruikt te hebben merkte hij al verschil, de irritatie nam af. ‘Na enkele weken is er nog wel sprake van irritatie, maar het is al binnen een uur weg. Normaal duurde dat een hele dag. Mijn huid is ook niet droger geworden. Ik vind het een fijn product.’

El hoopt op een product dat irritatie in de bikinilijn echt laat afnemen. En hoewel ze het fijn vindt uitsmeren en haar huid er heerlijk zacht van wordt, ervaart ze helaas geen verminderde irritatie. ‘Het is hetzelfde gebleven, helaas. Maar ik zeg wel: probeer het uit. Wat bij mij niet werkt, kan bij een ander wel werken.’

Joost scheert zich om de paar dagen, omdat anders vooral het halsgebied zeer pijnlijk en rood wordt. Hij ervaart het niet als verkoelend of verfrissend en hij moet ook even de tijd nemen om het in te laten trekken. ‘Wat dat betreft gebruik je dit product ook niet voor de verwennerij, er is een duidelijk doel. Het kalmeert! Ik ben inmiddels fan van de gel. Mijn huid is egaal en ik heb nauwelijks irritaties na het scheren.’

Jojanneke heeft erg veel last van haar huid na het scheren – op de benen. Het blijft dagenlang jeuken, waardoor ze gaat krabben, wat weer kleine littekens tot gevolg heeft. Laserbehandelingen vindt ze te duur en ze heeft bijna alle scheergels- en schuim al geprobeerd, niets werkt. Na het aanbrengen van de gel ervaart ze al onmiddellijk verlichting: veel minder jeuk. De neiging om te krabben werd minder, en sterker nog: mijn huid werd helemaal niet meer rood, en dat al na 1x smeren! Naarmate ik het vaker gebruikte, werd ik steeds enthousiaster, want ik heb nergens meer last van, ik ben wondjes vrij! En mijn ‘skin is glad’. Letterlijk en figuurlijk.’

Roodheid, bultjes en jeuk, is waar Tessa last van heeftna het ontharen van oksels en bikinilijn. De gel geeft een verfrissend gevoel op de huid. Na 5 minuten in laten trekken is het helemaal opgenomen. Ik merk na een paar keer gebruik dat de irritatie en jeuk minder wordt, dus ik blijf de producten gebruiken. Veel te bang om weer irritaties terug te krijgen. Mijn oksels voelen weer prettig aan en mijn bikinilijn heeft een goede uitstraling zonder bultjes. Ik zal het iedereen aanraden die dezelfde klachten heeft, want bij mij heeft het goed geholpen. Ik zie de zomer vol vertrouwen tegemoet.’

Jolanda heeft al heel wat geprobeerd tegen de te weelderige haargroei op haar lichaam. Tot laser aan toe, en dat helpt – maar niet afdoende, er moet altijd nog wat weggeschoren worden. Met roodheid, jeuk en ontstekinkjes tot gevolg.

Ze kon haar ogen niet geloven: dit werkt! ‘Ik smeer het nu precies een kalendermaand en mijn huid is prachtig. Mijn vakanties, mijn gebadder in lekker warm water, de sauna en het zwembad: je maakt het allemaal weer mogelijk! Bedankt Gladskin, je hebt er een fan bij voor het leven! ‘

Jason heeft al zijn hele leven een zeer gevoelige huid. Scheren is dan ook geen makkelijke opgaaf. De gel vindt hij aangenaam in gebruik, hij trekt snel in en zijn huid voelt prettig aan. Het laat een klein laagje achter, maar dat vindt hij niet storend, omdat het niet vet aanvoelt. Helaas is een positief effect uitgebleven. ‘Ik ervaar geen verschil met een gemiddeld product bij de drogist, voor na het scheren. Wellicht speelt de bacterie bij mij geen rol.’

Sylvia heeft aangeboren eczeem, en het ontharen van gevoelige lichaamsdelen is per definitie erg moeilijk. Ze vindt de scheergel fijn in gebruik, maar ze verwachtte wel iets meer van de werkzaamheid. ‘Het verzacht en kalmeert mijn huid zeker, maar de irritatie komt na het scheren toch vrij snel terug. Toch ziet mijn huid er in het algemeen wel beter uit dan 5-6 weken geleden. Prettig vind ik ook dat er geen allergene stoffen in zitten zoals parfum, zuren, alcohol, lanoline en parabenen. Mijn man gebruikt inmiddels de crème-variant die Daily Care heet en is er zeer over te spreken. ‘

Shop Gladskin hier online.

Lees ook