Werkt het voor haar gevoelige hoofdhuid?

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

Judy test Keune So Pure Calming ElixirToen ik met BeautyJournaal bij kapster Kimm Koffijberg in haar mooie kapsalon Koffijberg Hairdressers in Amsterdam was, kreeg ik een flesje Keune So Pure Calming Elixir mee, vanwege mijn behoorlijk gevoelige hoofdhuid. In dit elixer zit kamille, lavendel en argan olie om de gevoelige hoofdhuid te kalmeren. Voor mij klinkt dat ideaal!

De verpakking

De Keune So Pure Calming Elixir wordt geleverd in een donkergroen doorzichtig flesje met zilveren dop en een wit plastic tuitje. Aan de voorkant zit een wit etiket van Keune met zilverkleurige tekst. De inhoud is 150 ml.

De claim

De Keune So Pure Calming Elixir met kamille extract kalmeert de gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid en is tevens vrij van parabenen.

De belangrijkste ingrediënten:

Het gebruik

De Calming Elixir gebruik ik op het moment dat ik zie dat ik wat rode plekjes heb op mijn hoofdhuid. Het kan zowel in nat als droog haar gebruikt worden. Ik gebruik het nu met droog haar, ’s avonds voordat ik naar bed ga.

Aan de fles ruikt de lotion heel erg lekker; ik ruik duidelijk de heerlijke oliën kamille, lavendel en argan die erin verwerkt zit. Ik doe wat lotion op mijn hand. Het is kleurloos en voelt ook als olie. De geur wordt wat sterker: ik ervaar dit als heerlijk en botanisch.

Ik breng de lotion aan op de rode plekjes op mijn hoofdhuid en masseer het zachtjes in. In het haar, wat automatisch toch een stukje wordt meegenomen, voelt het als een hele lichte olie. Op de hoofdhuid zelf voelt het lekker fris, letterlijk kalmerend. Ik vind dit een erg prettig gevoel.

Het product mag niet uitgespoeld worden. De geur blijf ik zo ontzettend prettig vinden. De volgende ochtend zie ik tot mijn verrassing dat de rode plekjes op mijn hoofdhuid weg zijn. Ik blijf de lotion de weken erna ook gebruiken als mijn hoofdhuid wat irritatie laat zien met steeds hetzelfde resultaat: het product voelt erg fijn op mijn hoofdhuid en kalmeert écht.

judyJudy concludeert:

De Keune So Pure Calming Elixir is een product waar ik erg blij mee ben. Het kalmeert mijn hoofdhuid op een natuurlijke manier. Dit is een beter alternatief dan altijd bij irritatie de hormonencrème te gebruiken die ik van mijn huisarts heb. Zoals de claim al zegt: het kalmeert absoluut de gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid.

Shop hier een uitgebreid assortiment aan producten voor een gevoelige hoofdhuid, van diverse kappersmerken.

 

Lees ook