Verkleint de poriën en matteert de huid

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14

Philosophy total MATTEnessMarte test Philosophy total MATTEness lijn

Al enige tijd kamp ik met een vettige waas over m’n huid. Dit is hormoon gerelateerd, maar het irriteert me mateloos. Het leek wel even alsof ik qua huid weer een tiener werd. Allerlei middeltjes heb ik al geprobeerd: van lotions van in de apotheek verkrijgbare merken tot het favoriete matterende poeder van een mede testpanellid.

Filosofie van Philosophy

De total MATTEness lijn van Philosophy heeft drie producten die allen werken op het verkleinen van de poriën en het matteren van de huid. Alle drie doen ze dit op hun eigen manier door toegevoegde bamboe extract, kaolin-klei, salicylzuur en linzen extract.

1. Pore minimizing & mattifying cleanser + mask

Claim:

Het toegevoegde bamboe extract helpt direct met het opnemen en onder controle houden van overmatige vetten en oliën. De klei heeft een adstringerende werking en zorgt ervoor dat vergrote, donkere verstopte poriën weer schoon worden. De unieke zacht schuimende functie zorgt voor een grondige reiniging voor dagelijks gebruik en als wekelijks masker verbetert het de resultaten.

Het gebruik

Dit product ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit; het is een beetje grauwig door de toegevoegde kleisoorten en er zitten geurstoffen aan vast, maar het is zeker een onmisbaar product uit de lijn. Gebruik het als dagelijkse reiniger zowel ’s ochtends als ’s avonds en laat het een klein beetje schuimen tussen je handen en was er vervolgens je gezicht mee.

Breng een iets dikkere laag direct op je gezicht aan als masker eenmaal per week. Het wordt niet enorm hard, maar droogt juist een beetje in en het laat zich makkelijk van je gezicht afspoelen. Na gebruik voelt je huid heerlijk schoon. Niet geheel onbelangrijk: je huid is gelijk al mat, er is geen spoortje glim te ontdekken!

Marte test Philosophy total MATTEness lijn2. Oil-free, mattifying pore refiner

Claim:

Linzenzaad extract helpt de wanden van de poriën versterken waardoor ze zullen slinken en op die manier worden ze ook schoon en leeg gehouden. Bamboe extract zorgt voor het absorberen en onder controle houden van olie/vetten afscheiding. Het zorgt ervoor dat je huid gebalanceerd, gehydrateerd en prettig aanvoelt.

Het gebruik

Na het reinigen met de cleanser + mask breng je de lotion aan op een watje en neem je je gezicht (mijd contact met ooghuid) ermee af. Dit is een extra stap om je huid mat te houden en het zorgt inderdaad dat je huid gehydrateerd aanvoelt. Een fris en schoon gevoel alvorens je een verzorging aanbrengt.

De lotion zie ik echt als extraatje, als is het meer om je huid dat hydraterende gevoel te geven. Er zijn dagen geweest dat mijn huid toch wat meer hydratatie nodig had. Ik heb toen een zeer basic hydraterend serum gebruikt en nog aan het eind van de dag was er geen glimmend spoortje te ontdekken.

Marte test Philosophy total MATTEness lijn3. Oil-free, mattifying pore eraser

Claim:

Linzenzaad extract helpt de wanden van de poriën versterken waardoor ze zullen slinken en op die manier worden ze ook schoon en leeg gehouden. Bamboe extract zorgt voor absorberen en onder controle houden van olie/vetten afscheiding. Salicylzuur helpt met het verwijderen van dode huidcellen rond de poriën waardoor je huid als het ware straalt.

Dit is een serum dat na de eerste twee stappen aangebracht wordt door middel van enkele druppels uit het pippetje. De verpakking geeft aan dat het ‘zo vaak als nodig’ aangebracht kan worden.

Dat het serum aangebracht mag worden wanneer nodig kan ik niet zo aan wennen, tweemaal daags breng ik het aan en dat is genoeg. Ik neem het niet mee in m’n handtas voor een touch up. Misschien heb ik een milde vorm van een vette huid. De claim, na 4 weken (van het serum) gebruik ziet 88% van de gebruikers dat er significant verkleinde poriën zijn, kan ik me heel goed in vinden. M’n huid ziet er veel egaler uit.

marteMarte concludeert:

Wow, ik vind deze lijn helemaal geweldig. Het zijn drie op elkaar afgestemde producten waar je echt het beste resultaat mee behaalt. De cleanser + mask schuimt lekker en geeft je een heerlijk fris gevoel, laat zich makkelijk afspoelen en inderdaad heb je direct al een matte look.

M’n huid voelt heel erg prettig aan na het gebruik van alle drie de producten: mijn make-up laat zich mooi aanbrengen en blijft de hele dag zitten. Het belangrijkste vond ik eigenlijk dat ik eind van de dag nog een fris gevoel had, wat normaal verpest wordt door een vette T-zone of anders was ik wel in de weer met een mat poedertje.

Ik ben heel erg blij dat ik ze alle drie heb mogen testen en ik ben me er degelijk van bewust dat dit het best haalbare resultaat geeft, maar ik ben op de een of andere manier toch voorstander van het gebruik van de cleanser + mask. Dat is voor mij zeker een blijvertje.

Shop de producten uit deze Matte lijn hier online met korting.

Lees ook