Dé nieuwste trends op haargebied draaien om optische illusies..

01:11 - 00:42
luistertijd 01:11 - leestijd 00:42

Tijdens de presentatie van de nieuwste trendcollectie Reallusion van kappersmerk Goldwell in de Westergasfabriek in Amsterdam draaide het allemaal om optische illusies. Alles wat je zag, was niet echt. Of toch wel..

De Reallusion collectie getoond tijdens de show in Amsterdam zat vol met ongebruikelijke kleurencombinaties en verborgen details. Twee keer kijken (of vaker) was aan te raden om de magie achter het kapsel te ontdekken.

Kunstwerk op het hoofd

Zo kwam er op de meterslange catwalk een model voorbij, waarbij gevlochten haar was omgetoverd tot een enorme hoed, het werk van Color Zoom Master Mario Krankl.

Andere kapsels waren weer asymmetrisch en opgerold op het hoofd waar het allemaal draaide om megavolume. Ook was er een 360° lasershow, werden er muurvullende videopresentaties gehouden en gaven de zogenaamde Dutch haircutters met hun Street Collection live een eigen draai aan het concept Reallusion. Kortom: groots en lekker over the top! Niet echt draagbaar, wél fijn om naar deze haarkunstwerken te kijken.

Backstage:

 De show:

Tip: meer haartrends voor voorjaar/zomer 2014 vind je de haartrend rubriek van ons trendmagazine Inspire 5.

Lees ook